Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzteklá a agresivní Lotus Lin (Angela Mao) je sirotek a její výchovu si vzali na starost mniši z buddhistického chrámu Shaolin. Její matka totiž zemřela při porodu ve vězení. Nepřizpůsobivou a rozhněvanou Lin nakonec mniši vyženou z chrámu. Lin se okamžitě rozhodne vykonat krutou pomstu na čtyřech mužích, kteří zabili jejího otce a poslali její matku do vězení. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mna na tomto kung-fu najviac bavila zapletka, ktora mi tým uvodom vo väzeni na ostrove trochu pripomenula Grofa Monte Christo. Akurat na cestu za komplkovanou pomstou sa nevyda zena nepravom odsudena za smrt svojho muza, ale jej dcera, ktoru porodi vo väzeni a potom ju poslu do klastora Shaolin, aby sa naucila kung-fu. Akonahle Lin (Angela Mao) dospeje, tak sa zacne tak trochu detektivka, kedze postupne patra po styroch vrahoch svojho otca. Prave to postupne patanie ma dost bavilo. Bitky sa naplno dostanu k slovu az v poslednej tretine. Dovtedy sa vo filme odohra len par subojov. A tie na svoju dobu patria rozhodne k tym lepsim. Su uz dostatocne dynamicke, udery pôsobia kontaktne a tvrdo. Choreografia sice neobsahuje nejake akrobaticke kusky, ale len kopy a udery, ale sem tam sa dockame suboja s nejakou exotickou zbranou. Lin kantri jedneho protivnika za druhym az sa dostane k finale, ktore ponukne aj nejake to prekvapive rozuzlenie, kedze sa do linie s pomstou pripletu aj nejake politicke pikle dalsich postav. Okrem Angely Mao v bitkach najviac exceluje Michael Wai-Man Chan. Sammo Hung sa objavi az na konci ako jeden zo zaporakovych poskokov, ale ma tu jednu kvalitnu a dlhu bitku. Len ten jeho uces a briadka su neskutocne. To sa neda ani opisat. To treba vidiet. Na filme mi najviac vadil charakter hlavnej hrdinky. Od zaciatku je tak strasne zlostna, ze aj ked je spravodlivost na jej strane, tak prilis sympaticky nepôsobi a nemal som chut jej fandit. To je asi jediny nedostatok tohto kvalitneho temneho kung-fu. Napriek tomu som si film uzil. 7/10. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Klasický kung fu snímek o pomstě, hlavní hrdinka (Angela Mao) se zde mstí vrahům svých rodičů. Příběh je jak jinak prostinký, tak jako u drtivé většiny těchto filmů a nepomohla tomu ani snaha tvůrců do poslední chvíle utajit, kdo je klaďas a kdo zlosyn (stejně na to přijdete velice brzy). Choreografii soubojů nelze ni vytknout, vždyť je měl na starosti Woo-ping Yuen a Hsu Hsia. V malé roli jednoho z tělesných strážců šestého prince se představí Sammo Hung Kam-Bo a opět je zde k nepoznání, tak jako ve filmu The Shaolin Plot, který vznikl ve stejném roce. Michael Chan má ten správný vzhled padoucha, také potěší i účast Deana Shek Tina, který tam má vedlejší menší roli. ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdy hodlám zmiňovat v budoucnosti o tomto filmu, tak jen pro naprosto skvělé akční scény, které má na svědomí kdo jiný než Woo-ping Yuen a pro možnost vidět budoucí hvězdy akčního žánru ve vedlejších rolích a některé v té době již zavedené. Děj je strašlivý, za scénář bych někoho nejradší poslal do lochu a o hraní nelze hovořit ani v oblasti na herectví tak nenáročné, jako jsou akční filmy. Jsem to ochoten však odpustit, takže 60%, protože ta řežba stojí fakt za zhlédnutí. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama