Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I náhodný stopař se může přichomýtnout k netušeným rodinným zádrhelům. Zručný titulní hrdina totiž opraví porouchaný automobil a dočká se odměny: je pozván na luxusní chatu. Její majitel se však ocitne ve složité situaci, když tam kromě manželky přijede i milenka - stopaře proto požádán aby dívku vydával za svou přítelkyni... Vznikla tupě komediální moralita, pranýřující málo uvědomělé mravy, které by měl rozvinutý socialismus napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Josef Vinklář měl sice hezkýho Chryslera a hezkou milenku, ale to je asi tak všechno, co se o týhle nevtipný "komedii" dá napsat. Jo ještě možná stojí za zmínku debutující ošklivej Oldřich Navrátil. Radši se podívejte na Stopaře s Rutgerem Hauerem. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na špatném hodnocení filmu se podepsalo zejména jeho zařazení mezi komedie, ale vzhledem k povrchnímu zpracování by příliš nezaujal ani jako drama. Příběh sám nabízel možnosti rozehrát komickou linku ať už v situační komice či ve vykreslení jednotlivých postav či vtipně postavených dialogů, ale bohužel zůstal ne uprostřed cesty, ale hned na začátku. Chyběla i dobová atmosféra charakteristická jak pro svět manekýnek a výstavních veletrhů tak i brněnských trampů. Vznikl nevýrazný snímek bez hlubších myšlenek a nadčasové hodnoty. Přitom se Petr Tuček podepsal pod mnohem zdařilejší snímky (Svatej z Krejcárku, Slovácko sa nesúdí, Copak je to za vojáka). ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně nastolená situace měla našlápnuto na skvělou psychologickou hru. Ovšem nesměl by se psát rok 1978. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

70 léta byly žně pro výborné české komedie, tahle mezi ně bohužel nepatří. Má to být komedie a upřímně se nebylo čemu smát. Mimochodem, ještě že se Oldřich Navrátil ukázal hned z profilu, jinak bych ho hned nepoznal. Celé toto dílo zachraňuje pan Vinklář svým herectvím. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Stráááášně ukecané rodinné drama, nudné a utahané. Napadlo mě neoriginální označení "nuda v Brně" a okolí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný snímek o chlapíkoj, který podvádí manželku a jezdí na chatu s milenkou. Jednoho dne se mu pos*ere vůz a náhodný stopař mu pomůže závadu opravit. Jenže to se teprve rozehrává neuvěřitelně bláznivý víkend.... 55% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film, ktery dokaze zaujmout jen v malych detailech. Zabava ci komedie nulova a jako drama nevyrazne a nezajimave... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Stopař je vlastně hrozně fajn film. A na tu dobu vlastně poctivě psychologický. Manželský trojúhelník se díky stopaři změní ve čtyřúhelník a na chatě se dějou věci. Sonda do lidských vztahů povedená, jestli někdo vyhrál? Snad ten stopař? Možná...80% ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Těžko kladně hodnotit komedii, při které se nezasmějete. Pokud hledáte něco na zlepšení nálady, tento film není ta pravá volba. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ve kterých se nic moc neděje, protože si je můžu pustit odpoledne, když si chci dát dvacet. U tohohle jsem to zalomil asi ve 30. minutě. Poslední myšlenka, na kterou si vzpomínám, byla, že takhle domrndaný zvuk jsem ještě nikdy, ani u toho nejhoršího filmu, neviděl. Ten zvukař by potřeboval nasrat na ruce a nepustit k vodě. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Komedie to neni, spis bych to oznacil za vztahove drama. Modelka Juristova (a jako jo), jeji sef a milenec Vinklar, Devata jako Vinklarova zena, Navratil jako naivni tramp, ktery se k tomu celemu trojuhelniku primota...mne to neurazilo. P.S.: nejvic jsem soucitil s tou malou holkou - dcerou. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebyla komedie ani moralita, byla to průhledná a podprůměrná nuda o tom, jak se manažer zamiluje do manekýny, která je o 25 mladší, navíc velmi sebevědomé, když se zas má konat nějaká akce (zřejmě na brněnském Výstavišti), tak ji pozve na chatu, přichomýtne se k tomu čundrák, který mu opraví auto, a nakonbec i manželka s dcerou, odkludsi z lesa se vynoří parta čundráků, k nimž ten čundrák František patří, čundráci pak dokonce poklidí kolem chaty, za což dostanou od manažera vyhubováno, manželka se chce rozvést, manekýna, do níž se Franta pochopitelně zamiluje, když před manželkou toho manažera dělají zamilované, odjíždí do Itálie. Je to takové zamotané, holt starej Tuček neuměl ani režírovat ani psát smysluplné scénáře. A vůbec jsem nepochopil, kam se ztratil během přípravy ten druhej manažer, co ho hrál vysokej Blažek, že byl u Oldřicha Velena. Fakt, tohle jsem tedy nepochopil áááále už vůbec. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na jedné chatě se postupně vlivem osudu setkají muž, tedy hlavní postava příběhu, jeho milenka, manželka s dcerkou, čundrák a posléze i jeho kamarádi s party. Námět příhodný pro komedii plných ztřeštěností, ale tohle není ten případ. Tady se moralizuje o špatnostech nevěry, což veškerý komediální akcent naprosto zazdívá. Tvůrci vsadili na charaktery postav, které to mají jednoduše osvětlit. Těžko říci jestli se to povedlo, ale určitá snaha vidět je. Snímek příhodně vypadá jakoby ze života, ale poněkud ponuře. Není špatný, ale žánrově nezařaditelný. Jako oddychovka však zcela postačí. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Na zápletku se čeká skoro půl hodiny a ani pak nic zvláštního. Tohle byla komedie? Spousta hádání a kde nic tu nic. 201109077811/7832 ()

Šumař odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté vakuum. Kdo zařadil tento film do žánru komedie, se zřejmě v životě nezasmál. Ten snímek ne že by chtěl být vtipný, ale zoufale se mu to nedaří, oni v něm chybí i jakékoli pokusy o humor či vtip. To není nepovedená komedie, to prostě komedie není vůbec. No a jinak je to naprosto nezáživné a plytké moralizování. Jeden z nejzbytečnějších filmů v dějinách české kinematografie. ()

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu hrůza a neumětelství. Julie Jurištová byla dobová starletka, ráda předvádějící hezkou tvářičku a své fyzické přednosti, což v tu dobu (nejen v tu dobu) stačilo k tomu, aby hrála v řadě zapomenutelných roliček. Tady dostala jednu velkou, bohužel její neschopnost obzvláště vynikne, křeče, které předvádí, jsou docela legrační. Jak mohla absolvovat DAMU tedy moc nechápu. Souhlasím, že film je ztělesněná zbytečnost, bohužel nemá ani dobový půvab blbosti, je to prostě jenom špatné. Pro Petra Tučka to byl kinodebut po televizních seriálech, moc se mu nepovedl, ostatně následující Tajemství Ďáblovy kapsy opět s panem Vinklářem taky nic moc, Od vraždy jenom krok ke lži je příšerná slátanina, kde ale už půvab blbosti pociťuji a aspon se mám čemu smát. Herce opravdu zvládat moc neuměl, tam je to vidět, ostatně stejné je to i v jeho asi nejslavnějším opusu Copak je to za vojáka, kde je místy vidět, jak se Roden a Langmajer chechtají nesmyslným dialogům, které pronášejí a nejsou schopni ani předstírat že berou vážně. Ovšem tohle jim nesahá ani po kotníčky ()

Reklama

Reklama