Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná jako teenagerovská komedie o krásných holkách a klucích z L.A., ale vše se změní ve chíli, kdy se vedle do bytu nastěhuíi 3 mladí mormonštíi misionáři. Chris pracuje v restauraci a je gay. Je velmi povrchní, mladý a krásný a užívá si každý den života s někým jiným. A vznikne sázka, jestli jednoho z misionářů "dostane". Ale tu nastane háček: Chris se zamiluje do Aarona (jeden z misionářů) a snaží se změnit svůj styl života. (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (63)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dobrý filmek to byl, ale nemůžu dát víc - jak praví Faidra - jen proto, že je o homosexuálech (byť moc pěkných). Orientaci neřeším, koukám na film o lidech. Na film, v kterém se střídají vtipné sebeshazovačné repliky a dojímavá místa s pasážemi - velké bohužel - jak vystřiženými z té nejkýčovitější telenovely. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznakovité spoilery. Latter Days je vážně krásný film. Výborně kombinuje téma "zakázané" lásky s dramatem a romantickou komedií přesně ve správném poměru. Přes klasickou zápletku osudové lásky, která změní nenapravitelné, nepostrádá kouzlo uvěřitelnosti, je naplněn drobnými, "živoucími" detaily. Nepostrádá samozřejmě ani množství nádherných a citlivých chvil i zábavných situací. Herci sedí dokonale, krom ústředního páru bych rád vyzdvihl Jacqueline Bisset, která je v roli Lily vážně okouzlující. Film má svoje chyby, třeba svým způsobem strašlivou naivitu a až příliš okatě zobrazované zažité stereotypy chování určitých skupin lidí (ony koneckonců asi nejsou zažité bezdůvodně), ale i když na to přihlédnu, neznám důvod, proč bych si ho nemohl naplno vychutnat. ()

Dever

všechny recenze uživatele

// Distribútor: TLA Releasing // Počet premietajúcich kín v USA: 19 // Otvárací Víkend v USA: $57,242 // ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Po druhém podívání a menším zamyšlení (větší nezvládám) jsem byla nucena ze svého hodnocení slevit. Ano, je to film půvabný, ničím neurážející, v mnohém zábavný a jako dělaný pro to, aby v nás vzbudil pro hrdiny ty nejvyšší sympatie. Jenže to už jsme tady měli mnohokrát. Uznávám, že vždy s různopohlavním párem. Ale právě to, že je většina z nás - za což jsem upřímně vděčná - schopná lidi s odlišnou sexuální orientací chápat nebo aspoň tolerovat, pro mě zároveň znamená nehodnotit film výš automaticky proto, že v něm vystupuje homosexuální dvojice. Protože lehkomyslná sázka, z níž se vyklube opravdová láska (omlouvám se za rým stejně bezděčný jako imbecilní), změna lehkomyslného floutka v hluboce zamilovaného a jako mávnutím proutku dospělého a zodpovědného člověka, hrdina bojující o svou lásku s nepřející rodinou a okolím, navenek zásadová šéfová se srdcem ze zlata...neviděli jsme to všechno už tisíckrát a nedokážeme plynule odříkávat, jak to bude dál? I s ohmataným tématem se dá pracovat donekonečna a vymýšlet stále nové variace, v Latter Days se ale žádné inovace nedočkáme. Já neříkám, že je to špatně a že nejsou chvíle, kdy člověk přesně něco takového potřebuje. Ani to, že Latter Days je špatný film. Jen mám za to, že k tomu, aby byl filmem opravdu dobrým, potřeboval by víc jiskry, přídavek nápadu a méně pozlátka. A možná i civilnější hrdiny a herce, na které by se třeba až tak pěkně nekoukalo, ale zato by se do toho víc opřeli (myslím do hereckého projevu). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem sice zatím zhlédla v originále, ale s pomocí anglických titulků, mých jazykových znalostí a slovníku jsem byla schopna poměrně věrohodně pochopit dialogy a vůbec celkovou podstatu díla. Vyšel mi z toho krásný film o "jiné" lásce, jak má být. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Výborně natočeno, má to silnou chemii u ústředního páru a ani další herci se neztratí (Joseph Gordon-Levitt a Jacqueline Bisset mají sice méně prostoru, ale i tak odvedli velmi dobrou hereckou práci). Výtečná romance se vším, co k tomuto žánru patří (včetně několika klišé). Latter Days je hodně dojemná záležitost, ale jednou za čas vůbec neuškodí, když si pustíte pohádku pro dospělé. Velkou pozornost si zaslouží hlavně milostná scéna s oběma mladíky kvůli jedné pozoruhodné zvláštnosti. Ne proto, že tu vidíme milování s dvěma muži, ale proto, že se v málokterých filmech vidí skvělá práce s estetizací nahého mužského těla, jako je tomu zde. Platí to hlavně u Stevea Sandvosse, jenž je přímo ztělesněním antické kalokagathie. Oba aktéři jsou jen slabě osvětleni, o to víc je scéna působivější a eroticky atmosféričtější. Jednoznačně doporučuji. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

„Life looks like that mass of dots to me sometimes..." Každý má právo na srdcový film a tohle je ten můj. Na pohled první kýčovitá romantika, na pohled druhý... nic není takové jaké se zdá. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Námět starý jako samotné dějiny kinematografie (ikdyž možná krapet přeháním) - děsně povrchní chlápek prožívá kvůli životní lásce niterný zvrat, který ho změní naprosto od základu a donutí ho přemýšlet o pravém smyslu života, který nesestává jen z večírků, drinků a nesmyslných sázek. Jeho objektem lásky sice není dívka, jak tomu bývá v devadesáti procentech případů, nýbrž mladý mormonský misionář (MMM - celkem vtipné!). Chvílemi mi to přišlo jako mix Andělů v Americe a Modliteb za Bobbyho, ale ve výsledku to byla jedna z dalších amerických romanticko-dramatických komedií, která ale na druhou stranu nepostrádala jistý hlubší význam. Zkrátka (ne)typické lovestory, které je sice klišoidní a místy i dost předvídatelné, ale i tak jsem byl v závěru spokojen. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rádi homosexuální softporno? Tak tohle je přesně ono. Stejně natočené na video, amatérsky sestříhané (nesedící jednotlivé záběry), zahrané (kluci jsou hezcí, ale fakt prkenní), napsané (dialogy, jak od grafomanského středoškoláka) a třeba scéna s ukřižovaným Kristem, který sám na sebe kape krev, mě doširoka rozesmála. Ten film je vlastně tak špatný, až je zábavný. Je legrační vidět romantický film snímaný přesnou /ne/estetikou softporna. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Příběh starý jako lidstvo samo, ve filmech tolik omýlaný, mě celkově nenadchl a spíše jsem si říkal, jak se do něčeho takového dnes může pustit. No a potom je tady samozřejmě, jak to u gay filmů bývá zlatým pravidlem, téma věčné - sex. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Kamarád mi řekl, jestli chci vidět dobrý kýč v pozitivním slova smyslu, tak ať se podívám na tenhle film. Kýč je to minimálně ze 2/3. Styl natočení se mi moc nelíbil. Vlastně celé mi to přišlo takové obyčejné a někdy zbytečně klišovité, ale na druhou mě zaujala alespoň postava misionáře Aarona. Moc filmů s touto tematikou jsem neviděl, snad jen "Zkrocená hora", "Milk", "I love you, PM" a další. Samozřejmě "LD" je nízkorozpočtový film, ale příběhem zůstal tak na půli cesty. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Člověk by to asi viděl měl, ale filmařské terno to není. Ne, takhle nevypadá výborný film. A navíc nebýt ústřední dvojice gay, tak je to poněkud kýčovité melodrama, v němž byste jen těžko hledali sekvence, které by neobsahovaly klišé. Ale je tu i pár důležitých ALE: 1) I když ne všechno, co zažijeme, je hodné zfilmování, C.J.Cox byl gay mormon i kalifornský poster boy, těžko mu tedy vytýkat neautentičnost. 2) I když od začátku víme, kteří chlapci jsou si souzeni, děj filmu není neoriginální a udrží si pozornost diváka. 3) I když postavy tak nějak šustí klišé, výtečné herecké výkony jak ústřední dvojice (debutující Steve Sandvoss!!! A jeho hlas!!!), tak ostatních, nás přes to přenesou. 4) I když u některých scén by si člověk v klidu mohl odskočit (letišťové scény + legrační kulisy), je dost i těch prostě krásných (př. rozhovory v prádelně). 5) I když u lowcost debutu o gayích nečekáte dobrý soundtrack, tenhle za to stojí. 6) I když film stojí na spoustě klišé (sázka, ...), je to poprvé, co tato klišé zapracovává film o gayích. 7) Je to srdcovka Brygmi, takže se na to koukejte podívat :) A na závěr: doporučuji v kombinaci s velmi podobně tematicky laděným, ale o třídu lepším snímkem Prayers for Bobby (2009, r. Russell Mulcahy). ()

depony 

všechny recenze uživatele

S Mormony mám vlastní zkušenost, tudíž z jedné strany se mi to líbilo. Vadilo mi, že opět hlavní "hrdinové" jsou krásní, mladí, svalnatí nebo atletické postavy, čímž staví svět gayů do roviny, že v něm jsou všichni krásní, atraktivní a promiskuitní [s tím třetím se dá často i souhlasit]. Přesto to byl hezký a dojemný příběh s happyendem. Což v mnoha případech není běžné. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gayovská love story. 1) Na jedné straně silně schematické postavy, nepříliš výrazné herecké výkony a naprostá předvídatelnost od prvních minut filmu._____ 2) Na straně druhé chutný mix komedie a dramatu, věrohodné prostředí i lidi, reflexe společenských problémů s přijetím homosexuality, průzračné charakteristiky i motivace. Tak trochu gayovská červená knihovna._____ 3) Well done, řekl bych. A za pěkné a přitažlivé kluky přidám ještě jednu hvězdičku. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

No nic moc. Christian mi byl neskutečně nesympatický, misionář v pohodě, ale vůbec jsem to těm dvěma klukům nevěřil. Hezky natočené, občas zamýšleno i jako zábavné, ale nudné, plné klišé, ničím nezajímavé a ještě k tomu s trapně přislazeným koncem. Obyčejná romantická rádobykomedie/rádobydrama, jen s tím rozdílem, že ústřední dvojicí jsou dva kluci. Z celého filmu mě vlastně nejvíc potěšila instrumentální hudba Erica Allamana. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* zvláštní gay film ani ne svým příběhem (i když ten je taky nezvyklý), ale spíš svým provedením, který mi k němu moc nesedl. Myslím, že by si zasloužil lepší než jen televizní vizáž, která občas působila amaterským dojmem, narozdíl od hereckých výkonů, které byly docela slušné. Výsledek je takový rozporuplný, ale zajímavý, a proto nevidím důvod proč ho doporučit - takový nevýrazný nemastný neslaný průměr, který končí poněkud kýčovitě. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam jenom nebyly ty rádoby vtipné scény... a ty scény (jak už tady padlo), které vypadají přímo jako z telenovely...Mohl by to být hodně dobrý film, ale celý příběh je protkaný tak trapnými místy, že ho to ruší a vytváří z něj komedii, což se mi sem vůbec nehodí. ()

Reklama

Reklama