Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná jako teenagerovská komedie o krásných holkách a klucích z L.A., ale vše se změní ve chíli, kdy se vedle do bytu nastěhuíi 3 mladí mormonštíi misionáři. Chris pracuje v restauraci a je gay. Je velmi povrchní, mladý a krásný a užívá si každý den života s někým jiným. A vznikne sázka, jestli jednoho z misionářů "dostane". Ale tu nastane háček: Chris se zamiluje do Aarona (jeden z misionářů) a snaží se změnit svůj styl života. (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (63)

Disk 

všechny recenze uživatele

Výborně natočeno, má to silnou chemii u ústředního páru a ani další herci se neztratí (Joseph Gordon-Levitt a Jacqueline Bisset mají sice méně prostoru, ale i tak odvedli velmi dobrou hereckou práci). Výtečná romance se vším, co k tomuto žánru patří (včetně několika klišé). Latter Days je hodně dojemná záležitost, ale jednou za čas vůbec neuškodí, když si pustíte pohádku pro dospělé. Velkou pozornost si zaslouží hlavně milostná scéna s oběma mladíky kvůli jedné pozoruhodné zvláštnosti. Ne proto, že tu vidíme milování s dvěma muži, ale proto, že se v málokterých filmech vidí skvělá práce s estetizací nahého mužského těla, jako je tomu zde. Platí to hlavně u Stevea Sandvosse, jenž je přímo ztělesněním antické kalokagathie. Oba aktéři jsou jen slabě osvětleni, o to víc je scéna působivější a eroticky atmosféričtější. Jednoznačně doporučuji. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Upřímně, být to čistě hetero film, tak by odemně nedostal více jak tři hvězdičky. Ovšem tenhle film a téma bylo tak naivně mile zpracováno, že se mě to opravdu dotklo na tom správném místě. Nepochybuji o tom, že až se na film podívám příště, tak hvězdičku uberu, přeci jen vím, že snímek měl své chyby a nebylo jich právě málo. Jenže teď jsou romantické, a ano sladké, osudy hrdinů ještě příliš živé. Navíc jsem moc ráda za happyend, chvíli jsem se už bála, že žádný nebude. ()

Reklama

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Film je těžce nevyvážený, první a druhá půlka jsou každá jakoby od jiného režiséra. A pokud hledáte komedii, šáhněte někam jinam, tenhle film rozhodně komedií není. Kdyby to natočil někdo jiným, někdo, kdo umí točit, zasloužilo by si to celé tři hvězdičky, pro mě je film tak na 2,5 a to jen proto, že nebyl plochý, jen byl absolutně nezvládnutý. I tak celkem doporučuji všem, co chtějí něco alespoň trošičku náročnějšího, ale já stále věřím, že se najde někdo, kdo natočí opravdu dobrý film s gay tématikou (těch je opravdu jako šafránu, a přitom to téma bylo opravdu krásné). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gayovská love story. 1) Na jedné straně silně schematické postavy, nepříliš výrazné herecké výkony a naprostá předvídatelnost od prvních minut filmu._____ 2) Na straně druhé chutný mix komedie a dramatu, věrohodné prostředí i lidi, reflexe společenských problémů s přijetím homosexuality, průzračné charakteristiky i motivace. Tak trochu gayovská červená knihovna._____ 3) Well done, řekl bych. A za pěkné a přitažlivé kluky přidám ještě jednu hvězdičku. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Člověk by to asi viděl měl, ale filmařské terno to není. Ne, takhle nevypadá výborný film. A navíc nebýt ústřední dvojice gay, tak je to poněkud kýčovité melodrama, v němž byste jen těžko hledali sekvence, které by neobsahovaly klišé. Ale je tu i pár důležitých ALE: 1) I když ne všechno, co zažijeme, je hodné zfilmování, C.J.Cox byl gay mormon i kalifornský poster boy, těžko mu tedy vytýkat neautentičnost. 2) I když od začátku víme, kteří chlapci jsou si souzeni, děj filmu není neoriginální a udrží si pozornost diváka. 3) I když postavy tak nějak šustí klišé, výtečné herecké výkony jak ústřední dvojice (debutující Steve Sandvoss!!! A jeho hlas!!!), tak ostatních, nás přes to přenesou. 4) I když u některých scén by si člověk v klidu mohl odskočit (letišťové scény + legrační kulisy), je dost i těch prostě krásných (př. rozhovory v prádelně). 5) I když u lowcost debutu o gayích nečekáte dobrý soundtrack, tenhle za to stojí. 6) I když film stojí na spoustě klišé (sázka, ...), je to poprvé, co tato klišé zapracovává film o gayích. 7) Je to srdcovka Brygmi, takže se na to koukejte podívat :) A na závěr: doporučuji v kombinaci s velmi podobně tematicky laděným, ale o třídu lepším snímkem Prayers for Bobby (2009, r. Russell Mulcahy). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Joseph Gordon-Levitt se původně ucházel o roli Aarona. (HellFire)

Reklama

Reklama