Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V odlehlém norském městečku ležícím uprostřed nehostinné pustiny se zná každý s každým. Život v Utmarku je však divoký a cizincům se málokdy podaří přizpůsobit. Když je do školy přijata nová optimistická učitelka, doufá v nový začátek. Brzy si však uvědomí, že jedinou osobou, která se zde chová aspoň trochu dospěle, je 12letá dívka. Seriál vypráví prostřednictvím živořících a velmi neobvyklých postav příběh o hledání místa na světě - ať už jde o nalezení sebe sama po rozchodu s partnerem, neúnavnou snahu dospět, zoufalé úsilí překonat smrt milovaného člověka nebo jednoduše vyhnání duše zesnulého manžela z vašeho těla skrze exorcismus. Komediální drama pojednává o přijetí všech nepříjemných zkoušek osudu a dotýká se nejrůznějších aspektů lidské podstaty - lásky, smrti i transvestitismu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Norská variace na Fargo 1) (spíš seriál než film) představuje velmi svérázné lidi, o jejichž mentálním zdraví bych si dovolil s úspěchem pochybovat._____ 2)  Postavy jsou tu dvojí - buď nesympatické anebo vysoce nesympatické._____ 3)  Časem se ale ukáže, že tento bizarní svět je docela zajímavý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

¨ „PŘÍRODA SI ŽÁDÁ SVÝ …“   Někdo trpí demencí, někdo je dement, někdo kretén a jinej zas alkoholik. Někdo kurva (a nestydí se za to) a někdo píča (za což by se stydět měla). Prostě mix postaviček v norský „Díře u Hanušovic“, která sice není tak ospalá, ale podivnejch lidí je v ní víc než dost.  A většina z nich si žije – tak nějak z povinnosti, ten svůj posranej život… Pomalý filmový tempo kopíruje životní styl v Utmarku. Ani ten příběh není strhující. Je jako ty lidi… A v tom všem člověka potěší, když se objeví kousíček štěstí. Nebo jen jiskérka naděje… Tak nějak jsem se do toho zakoukal (ne vole, nepoznal jsem se tam….aspoň kurva zatím…) a tihle bohem opuštění lidi mně dokázali (svým způsobem) přirůst k srdci.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zažívám životní „rigor mortis“. 2.) Jsem děvka, jsem alkáč, jsem pasák, jsem transka, jsem… a žiju v prdeli „na konci světa“. 3.) Věřím, že 99% mých problémů vyřeší mrtvola.   ///  Thx za titule „Marta Bartošková“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Že se tvůrci inspirovali Fargem napadne nejspíš každýho. Sice to jeho kvalit nedosahuje, ale seriál rozhodně svým černým humorem baví. Dramatickou linku vytváří pouze napětí mezi Finnem a Bilzim, jinak si norové udělali prdel ze všeho, co jim přišlo pod ruku. Jen doplním, že atmosféru skvěle doplňují skladby od finské kapely 22-Pistepirkko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám tušení, jak seriál hodnotili ostatní uživatelé, protože tento text píšu offline (ano, opravdu, prupiska a sešit!) v době, kdy nemám funkční PC (a později ho redigovat- jaké slovo!- nebudu), ale doufám, že se ještě někomu líbil. Norští tvůrci by si to podle mě zasloužili, protože se jim podařilo natočit velmi civilně pojatou záležitost, v níž se neuchylovali k lacinému přehánění, a předložili mi příběh, který jsem jim mohl s klidem věřit. U seriálu jsem se fakt skvěle bavil hlavně díky použitému humoru a díky situacím, které vyplývaly z chybné interpretace viděného popřípadě slyšeného. Velká spokojenost. 4*+ ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Slušný výkon ! A to sa v seriály okrem detí nevyskytuje snáď ani jedna vyslovene kladná postava. Napriek tomu postavy vzbudzovali sympatie a scenár im vkladal do úst dialógy, ktoré netrhali uši, ale zároveň nepôsobili triviálne. Drsný realizmus, pretkaný miestami až absurdným humorom, pestrá škála charakterov a mystika prírody mi často pripomínali atmosféru Twin Peaks. ()

Galerie (143)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama