Reklama

Reklama

Istanbulská zahrada

  • Česko V zahradě Stambul (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Janik a Samuel jsou nejlepší přátelé, kteří si užívají konec střední školy. Jejich světy jsou odlišné: Janik má rodiče, kteří vždycky jednají správně, zatímco Samuel pochází z rozvrácené rodiny. Samuel touží po řádu, Janik po chaosu. Jediný neuvážený okamžik ohrozí pevné pouto mezi oběma přáteli. Když se chlapci vydají na dlouho plánovanou cestu do Istanbulu, chtějí zachránit své přátelství, užít si svobodu a vyzkoušet něco nového. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Dechman 

všechny recenze uživatele

Mne s toho všetkého čo príbeh dal, dáva to, že je tu pekne ukázané ako sú zotreté kultúrne, politické a homofóbne rozdiely. Príbeh je o priateľstve dvoch dospievajúcich chalanov na pozadí zlyhaní , nádejí a sklamania. Tým ako je to natočené to dáva zmysel. Je to civilné, neotrelé a miestami pôsobí ako dokument. Hĺbka samotná je vtesnaná pod povrch toho čo sa deje a dáva tomu zmysel... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé srovnání německé a turecké mentality. 1) Turky vystihl film přesně - chování, reakce, důvěryhodnost._____ 2) Co chce film říci? Jak tu už přede mnou napsal komentátor kolemjdouc*****, je to volání divočiny._____ 3) Zaujali mě 18letý Emil von Schönfelds (německý prototyp Janik) a 20letý Mekyas Mulugeta (Samuel s tureckými kořeny). ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

celkem jednoduchý scénář,kde mám pocit ,že vlastně chtěl sdělit,jak rozdílná je kultura západní a ta daleko na východ.Naši předci říkali že to máš v krvi.My tomu říkáme máš to v genech.Je to jak volání divočiny.Zkrátka Samuel bytostně byl doma někde jinde a ne v Německu.Kde po smrti matky to pro něj byly konečná.Emil von Schonfelds v roli Janika není nikterak zkušený herec ale tady podal vážně vynikající výkon. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama