Reklama

Reklama

Chramst!

  • Kanada Food of the Gods II (více)

Doktor Neil Hamilton experimentuje s růstovými hormony. Dojde ale k nehodě a pokusná zvířata utečou. Jsou to odporné, zákeřné příšery, které rostou a rostou... a mají hlad! A než doktor Hamilton přesvědčí ostatní, že vůbec existují, může být pozdě... (Guild Home Video)

Recenze (25)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na Chramst! jsem se těšil poměrně dlouho, protože jednička mě celkem bavila. Když jsem jí po nějaký době sehnal a zkoukl tak nesplnila úplná očekávání. Ale i tak se jedná o poměrně svěží dílko se zajímavou atmosférou a slušnými triky(rozpadající doktor mi silně připomínal triky ala Troma). Pravda je ale ta že krys si moc neužijeme, útoky jsou většinou stylem že najede kamera na obět. A při tom ty krysy nejsou zas tak špatné(ale je to béčko takže na to musíte přistoupit). Film svého předchůdce rozhodně nepředčí, ale jako jednorázová zábava to postačí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tenhle film viděl s bratrancem tajně v noci jako dítě na satelitu a německému dabingu jsem nerozuměl ani slovo. Proto jsem pár souvislostí tenkrát nepochopil. Film mi nějak zapadl v paměti a z podvědomí se mi dostal až při spuštění dvd s ripem z vhs... Pořád jsem tušil, co tam bude, ale nikdy si nevzpomněl přesně, dokud jsem onu scénu neuviděl. Náhodou jsem se u filmu docela slušně bavil. Jak film pokračuje, nabírá na obrátkách, má spád, občas dobré a vtipné nápady, dostačující gore ... Občas slušné triky s obřími krysami. Prostě taková oddechovka. Vlastně celou dobu jsem se u filmu bavil, i když nejde o nic extra. Všechno prostě v pohodě. Navíc je to kanadský horror a ty bývají často takové zajímavější než běžné USA mainstreamové... Obří krysy požírají lidi a masakrů během filmu přibývá až do úplného finále v podobě hromadného útoku na slavnostní otevření jednoho ze školních komplexů. Do toho věděc s milenkou, kteří se snaží přijít na kloub principu zmutování krys a na to, jak je zastavit. Dobré je, že film se nebere příliš vážně a proto pobaví i dnes. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nemyslím , že by sa v danej dobe podarilo krysy vypustiť / / vytunovať / nasrdiť / a nechať infikovať TV , v takej vitálnej forme ,ako to vyriešil tento sequel , ktorý ale u Mňa za 1kou zaostáva. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako komentár ku tomuto kanadskému horroru zacitujem úryvok textu českej punkovej kapely F.P.B.: Krysy množí se na podlaze, přemýšlí o povaze bytí. Další na svět leze. Bojí se málo žrát. Vidí jen vlastní ukojení. Bojí se málo žrát. Krysy bojí se utrpení. Krysy bojí se odhalení. Krysy jsou pěkně vykrmený. Krysy bojí se hladovění. Bojí se málo žrát. Krysy do těla zakousnutý. Dál šustí po podlaze. Zhasni a přijde ti to draze. Krysy. Jednotně svorní bratři. Bojí se málo žrát... "Chramst!" ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedený ekohoror, který místo strašení spíše rozesměje. Dějová linka je vcelku přímočará - od experimentování s růstovým hormonem, přes nevydařené pokusy, až k invazi obřích hladových krys. Kromě vydařených gore efektů jsou pěkné i masky a mechanické efekty - rozpad profesora je šťavnatý! Občasné vtípky potěší; třeba před napadením v knihovně spadne na zem kniha Farma zvířat, či chlapík, jenž si odskočil do křoví, je možná už sežrán, ale možná také ne. Elektronická hudba s kytarovými riffy je klasickou ukázkou z 80.let. Hromadný útok na bezbranné oběti je vskutku výživný! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne... Kousek o zmutovaných obřích krysách, který se naštěstí nebere příliš vážně, takže člověk nemám problém se na něj kouknout a chvílemi se i dobře bavit... Je fakt, že by se našlo docela dost hluchých míst, klasické romantické zápletky (vědec/studentka) mi v hororech hodně vadí, ale ne druhou stranu jsou triky hodně dobré, krve a jedné nechutnosti ala Troma se divák taky dočká a závěrečný masakr je hodně výživný... Prostě pohodový kousek, na který se za čas s naprostým klidem podívám znova... ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zmutované krysy útočí. Já tady zrovna tento typ hororů z ranku zmutovaného hmyzu/pavouků/plžů/plazů/savců a satanvíčeho ještě moc nemusím, ale tohle bylo fajn. Celý film byl prodchnutý zvláštně úchylnou atmosférou a brutalita byla vytažená o nějakej ten level výš než v podobných filmech. Slušná troječka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V 80. a začátkem 90. let se urodilo spoustu hororů, kde vraždilo cosi přerostlého. Tentokrát to jsou krysy, které mají v závěru velikost divokých prasat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování původního The Food of the Gods z roku 1976 toho se svým předchůdcem příliš společného nemá. Tedy kromě obřích krys, nepatrného množství černého humoru a laciných triků. Býti zábavnou podívanou však dozajista nebylo v plánu ani jednoho z filmů, leč jejich zpracování asi jen málokoho vyděsí. Přesto i zde se dá narazit na několik docela vydařených situací a místy se tu skutečně objeví i několik záchvěvů hororové atmosféry. Ani zde se však v žádném případě nejedná o žádný klenot, co se krysí tématiky v hororu týká. Na druhou stranu však nejde ani o žádný odpad. Největším problém u podobných filmů je to, že samotné krysy v akci vidíme jen zřídka kdy a když už, tak jsou pohyby chlupaté makety dost nereálné. Což samozřejmě znamená, že ve většině případů se vše důležité odehraje mimo záběr kamery a nebo musí zapracovat střih. Což je však taky způsob, aby si divák alespoň částečně vychutnal i nějaké ty gore scény. Moc jich tu sice nebylo a většinou šlo jen o zakrvácený krk či končetinu obětí, ale dočkáme se zde i jednoho rozkladu lidského těla (profesora). No a když už se krysy objeví v celé své kráse, jde opět jen o zvětšené záběry přes speciálně upravenou kameru, které hrůzu určitě nikomu nenaženou a nebo jde jasně rozeznat makety aut,objektů, věcí – což vám výsledný dojem rovněž příliš nezvedne. Zde mě kupříkladu iritoval několikrát opakovaný záběr na krysu vylézající z bazénu. No když už jsme u toho, tak by mě zajímalo jak se tam ty krysy nepozorovaně dostaly, když do filtračního systému by se při své velikosti nedostaly. Ale podobných nelogických kiksů, je tu k vidění celá řada...50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na koniec osemdesiatych rokov to po trikovej stránke nie je žiadna extra výhra, herecké obsadenie tiež za moc nestojí, Chramst! však ponúka niekoľko výborných momentov a je to celkom psina... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akosi som to čakal. Síce nie v súvislosti s prvým dielom, ktorého je tento voľným pokračovaním, ale v súvislosti z možnou mierou zábavy. Na 80 minútový snímok, sa tam fakt nič prevratného nedeje, nieje dokonca tak béčkovo ´´trápny´´, ako predchodca, je iba podradný. Záverečný masaker v školskej plavárni ale stojí v rámci žánru za to a je to snáď jediná resp. jedna z mála pasáží vo filme, kde človek zistí, že sme v ´´monster´´ filme. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tento diel nemá nic spolocne s Gordonovym Food of the Gods z roku (1976). Vo filme sice vystupuju obrovite potkany, no dej sa absolutne nepodoba s prvym dielom iba ak zapocitam uplne nezávisly dej, ktorý produkuje viac ci menej rovnaky vysledok. Kým originál bol myslený vážne, druhý diel vám bude pripadat na smiech (najmä scénka kedy doktor vyskusal experiment zväčšenia na sebe a plno dalsich nezabudnutelnych scén). Mozem povedat, ze tento film z produkcie Kanady sa im podaril a kazdemu odporucam aby si Chramst 2 zohnal. Fanusik rokov 80-tych sklamany nebude 80 percent. ()

TO 

všechny recenze uživatele

dobrý horor, obrovský zmutovaný krysy trhají lidi na cucky, k tomu 10metrů vysoké dítě a odporně se rozpadávající doktor, dobře natočený ve stylu 80.let, napínavý, krvavý, trochu zábavný i strašidelný. Na VHS kdysi vyšel pod názvem Chramst!. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Béčkový brak o zmutovaných potkanoch, ktorí utečú z laboratória a začnú terorizovať okolie univerzity. Ďalej sa vo filme nedostanú, pretože na väčšie dobrodružstvo nemali tvorcovia dostatok peňazí. Práve nízkorozpočtový pôvod filmu silno bije do očí a v spojení s otrasnými (ne)hereckými výkonmi sa film mení na ťažko pozerateľnú záležitosť. V podstate mi bolo úplne jedno ako film skončí, hlavne aby už skončil. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem mám trochu problém. Nemám nic proti jistému tipu hororu, kde se experimentuje s nějakýma geneticko-hormono sračičkama. Následně se (tradičně) něco zvrtne….. a je tu problém. V tomto filmu to jsou krysy, které rychle rostou a mají zvýšenou agresivitu. Film určitě nevládl velkým rozpočtem, protože umělost (všeho) nás doprovází až do konce. Nečekejte detailní záběry na zmutovaná monstra, protože se kamera vice zaměřovala na MIKROFON. Z mikrofonové záležitosti jsem byl opravdu v šoku. Nepamatuju se, že bych někdy viděl film, kde by se tolikrát mikrofon objevil v odrazu něčeho nebo přímo v záběru. Je to vážně neskutečné a praští to do očí i ty, co nejsou zatížení na detaily. Food of the Gods je lehce podprůměrný film, který stačí (v mém případě) vidět jen jednou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokračování 13 let starého hororu si sebou všechny neduhy prvního dílu. Po pomalejším rozjezdu se objeví armáda obřích krys a začne likvidovat lidi na univezitě i v okolí a to docela slušným tempem. Jenže to není nic platný, protože je to katastrofálně natočené. Útoky krys jsou natočené v rychlých střihách, detailech a zběsilou kamerou, aby nebylo na první pohled poznat, že na kvalitní efekty zkrátka nebyly peníze. Zkrátka videobéčko jak vypadlé z půjčoven v 90. letech. Tehdy se na to koukat dalo, dnes je to slabý. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Slušné pastelínové efekty a nechutné okamžiky skýtá tenhle filmeček...tenkrát ta stará VHSka měla tak jímavej obal a název..Chramst!...hrklo ve mě když se objevil ve dveřích obrovskej kluk s ještě obrovitější hlavou...takovej humus jsem nečekal... ()

Kolyas 

všechny recenze uživatele

Fuj, tak takhle, jako krys v tomhle "opusu", jsem se hodně dlouho ničeho neštítil. Viděl jsem sice už dávno na pirátské kazetě s typickým jednohlasým dabingem - pod názvem Die Stunde der Ratte -, ale dodnes mám ve velmi živé paměti... ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá hovadina o obřích krysách, kterým zachutnalo lidský maso. Jasně, že se jedná o béčko jak prase, ale nutno dodat, že o dost zábavný a krví se v něm zrovna moc nešetří. Takže kdo má rád filmy o nepodařenejch experimentech nebo o přerostlých nenažraných zvířatech tak ten bude určitě spokojenej. Nenáročná zábava pro nenáročného diváka. ()

Reklama

Reklama