Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je to právě rok, co Varus utrpěl porážku, a v Germánii se usazuje nový generál Římanů. Ari se chce stát králem všem kmenů, ale do cesty se mu postaví těžký soupeř. (Netflix)

Recenze (28)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„ŘÍM JE JAKO DIVOKÁ ŠELMA, KTEROU MUSÍME ZNIČIT“…  Snaha o sjednocení kmenů a porazit Římany. Nechybí tajná láska, zrada, nalezenej syn… Nese se to v podobným duchu jako 1. série, takže je to nevyrovnaný a když už si myslím, že to bude pecka, hoděj mě zpátky do klidu. Každopádně si to na nic nehraje. Seriál bez větších ambicí, kterýmu stačí trocha tý špíny a příběh plnej zrádců a krve.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nic než Řím!  2.) U nás doma je to samej zrádce.  ///  Thx za titule „Kateřina Gabrielová“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než první řada, nicméně tyto historické filmy/seriály mi hrozně chybí, tudíž nepohrdnu žádným takovýmhle kouskem. Doufám v třetí řadu s aktuálním nebo vyšším rozpočtem, může to být velké. Jen je kolem seriálu nějaký podezřelý klid. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 3 epizódach balím kufre. Od druhej série som očakával ďaleko väčšiu dinamiku. Bohužiaľ tá sa nedostavila nie len z pohľadu fajtov, ale ani samotného vývoja príbehu, ktorý je miestami rovnako nezáživný a monotónny, ako v prípade niekoľkých epizód prvej série. Čo však musím doceniť, je rozhodne “všetko okolo”. Seriál pôsobí po vizuálnej stránke naozaj veľmi vierohodne. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je slabší než ta první. Objevují se nám tu LGBT postavy, což v Římě určitě nebylo nic divného, černoška z Kartága, které podle tvůrců bylo vyplněno dvanáct let před událostmi seriálu - haha, aby to odpovídalo současným normám (za to nestrhávám hodnocení, jen konstatuji) a celkově se víc kecá, pořád samý double-cross, ale celkově to prostě není tolik zajímavé a nebaví tolik jako první série. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo mi, že žádné zásadnější změny oproti první sérii nenastaly. V nitru jsem doufal, že se druhá řada urve daleko více ze řetězů...Prostě jsem očekával krvavou lázeň s důrazem na odvetu římských legií. Bohužel, tento scénář zůstal pouze v mých snech a představách...Pořád ale Barbaři nabízí obstojnou a kvalitní zábavu. Audiovizuál opět špička ve svém žánru, ať už mluvíme o kostýmech, zvolených lokacích či samotných akčních sekvencích. Z příběhového hlediska jsem přivítal novou postavu Římana Germanika, to byl takový slizoun, že mi vždy i při pouhém pohledu na jeho obličej stoupal tlak. Jak jsem již zmiňoval, tak se i druhá řada nese v komornějším duchu. Aspoň ten závěrečný díl přinesl bezkompromisní řežbu, kde se krví a silnými emocemi nešetřilo. Plus závěrečný cliffhanger navnadil na další pokračování. Takže...Suma sumárum...Nejedná se o žádnou oskarovou záležitost, ale tato tématika má prostě něco do sebe. Němci umí. Za mě dávám 7,5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

historikové by z druhé řady měly velmi pravděpodobně ještě menší radost než z té první, nicméně jelikož tohle není dokument, tak historickou akurátnost raději hodnotit nebudu. Mnohem horší je fakt, že se tvůrci nedokázali poučit z chyb, které nasekali v jedničce, která měla velké problémy s tempem a moc se kecalo na úkor všeho ostatního. Aby se to úplně nepletlo, tak dvojka v určitých pasážích postrádá tempo úplně a prázdných řečí a všemožného germánského laškování mezi kmeny je až moc. Co naplat, že akce je stále poměrně slušná, když se s ní vyloženě šetří. Cliffhanger na konci otevřel dveře třetí řadě, ovšem čert ví jestli bude a jestli jí vůbec někdo bude chtít vidět, protože dopředu smrdí tím, že to opět bude menší čí větší motání se v kruhu...50% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu, o němž jsme si nikdo nemysleli, že se o pokračování kdy rozroste, zcela oprávněně skáče mezi modrými a červenými čísly, přeci jen se i přes drtivou snahu nemůže vyrovnat svému předchůdci. Netuším, jak moc se stále čerpá z historických reálií či zda si Netflix už úplně vymýšlí jen kvůli snaze vytěžit ze značky maximum, v průběhu druhé řady se ale objeví už jen poskrovnu momentů, které by navodily alespoň některé silné emoce předloňského sledování. Cliffhanger slibuje, že se ani teď ještě nekončí, tak uvidíme, jak se tvůrci (ne)zlepší za další dva roky. [viděno na Netflixu] ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii si pamatuju po těch dvou letech spíš tak matně, hlavně charaktery už se mi z hlavy dost vypařili, takže v tomto ohledu jsem byl i lehce zmaten. Každopádně jsem si dokázal vybavit, že některé postavy jsou v této řadě nové, a opět to tak nějak vypadá, že Římani byli vlastně absolutní trotlové, kteří celé impérium vybudovali jen tak náhodou, a že stačilo pár Barbarů, aby dokázali zbourat celý Řím (Tak co, ono vlastně se tak o pár staletí později stalo no...). Druhá řada přidává na všech moderních klišé ohledně diverzity postav ve směru ras, feminismu a orientace, a pochopitelně to jako ve většině případů působí dost na pěst a naprosto uměle. Pokud vám ale stačí se zabavit u nízkorozpočtové akce, tak budete spokojeni, zvláště poslední díl je v tomto ohledu vydařený, a nabídne několik chuťových scén. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria seriálu Barbarians si udržala svoj štandard. Oceňujem, že tvorcovia sa neuchýlili k bežnému neduhu pokračovaní a nesnažili sa aby všetkého bolo viac a aby všetko bolo bombastickejšie a monumentálnejšie. Namiesto toho sú tu oveľa viac prepletené vzťahy a množstvo zaujímavých a nečakaných zvratov. Platí tiež to čo som napísal o prvej sérii - Folkwin a Thuselda sú oveľa zaujímavejší ako Ari. Rozumiem, prečo má druhá séria v niektorých prípadoch tak výrazne iné (nižšie) hodnotenia ale pozastavovať sa nad tým, že si niekto myslí, že LGBTI+ ľudia sú iba móda posledných rokov, je stratou času. 70% Netflix ()

Wotan odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekompromisně odpad. Tohle už je čistě nechtěná komedie. "Zabil jsi mi otce před 12 lety v Kartágu." Čert to vem, že Kartágo už je 150 let srovnaný se zemí po třetí punské válce. Germáni jsou tu takoví roztomilí mirumilovní dobráci a Římani neschopní idioti, kde jeden germánskej geroj obrátí na ústup celou římskou jednotku. Kladu si dále otázku, proč Tusnelda nedobyla sama Řím. Určitě by to zvládla, když tady porcuje Římany jak na běžícím páse. Nevím co je na tom pravdy, ale prej to historičtí poradci úplně zabalili a podle toho to taky vypadá. Těšil jsem se, že uvidím odplatu, co následovala po Teutoburském lese a místo toho tohle. Zlatej Asterix a Obelix - ten je taky inspired by historical events.... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme po roce a podle očekávání přichází na scénu Marbod (první obyvatel českého území, kterého známe jménem :)), Flavus (Arminiův bratr) a Germanicus (abychom měli i tady na závěr řady nějakou tu solidní bitvu). Tedy historické postavy směřující k historickým událostem. Bohužel seriál objevil povinné tabulky, takže mezi Germány propašovali osobu na místní oblast nezvykle opálenou (a mluvící německy). Prý z Kartárga (města, které Římani srovnali se zemí před 150ti lety!?) …nevypadala na 160, aby si ten nájezd pamatovala, plus z pár postav udělaly pro sichr homogaye. Ne netrpím nějakou fóbií, ale tohle je už trapnost. Také dost pustil otěže fantazii (historie se drží jen v základech), př. ty kraviny s Arminiho potomstvem (ve skutečnosti se narodil 6 let po událostech minulé série v Římském zajetí), na která se lepí další “dramata”). Tím se zdánlivě více děje než v minulé řadě (série zobrazuje výcuc událostí za nějakých šesti let). Prostě děj se zahustil a ještě si vymýšlí zvraty (asi aby zbylo ještě na další řady). A to je za mě škoda. Nicméně koho historie nebere, bude spokojen stejně jako minule. A stejně jako minule se “končí jen aby mohl pokračovat” (čeká nás ještě válka s Marcomany) ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem čekal více od této série. Je to téměř stejné jako první, přibylo pár nových postav, ale žádná mě nijak neoslovila. Je tu sice více akce oproti první sérii, ale bohužel to nezachraňuje, Příběh je jasný, jak se to celé vyvine, takže vás ani nic nepřekvapí (jednoho překvapení jsem se v úplném závěru konečně dočkal, po kterém jsem dlouho toužil!). Poslední bitva není kdovíjak epická a moc se z ní neukázalo (hlavně jsme dostali klasická klišé, kde se každý setkal se svým protějškem v obří bitvě...), v první sérii mi přišla lepší. Kouká se na to v pohodě, ale o nic zázračného se nejedná. Vypadá to, že bude další série, ale nijak na ni nečekám. Pokud bude čas, tak možná kouknu. ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že toto téma z doby římské či starověku, zpracovali Evropané, konkrétně Němci (ti v poslední době točí poměrně dobré minisérie či seriály), neboť evropská filmařina je přece jen jiná (i když jde o Netflix) a rozmanitější. První série začala slibně. Nejvíce na mě zapůsobilo to, že herci, kteří ztvárňují Římany mluví latinsky po celou dobu seriálu (u Vikingů se o tuto jazykovou diverzitu také snažili, ale zde to působilo opravdu důvěrně a pomáhalo to divákovi odlišit tyto dvě kultury). První díl nastínil poměrně autentické prostředí a syrovou atmosféru, které se ještě zlepšilo v sérii druhé. Bohužel prostředek první série byl poněkud nezáživný a poslední skvělý díl to nezachránil. Tempo první série bylo celkem rychlé, ale zároveň mi vedlejší linky přišly celkem nezáživné a prázdné, trochu mi chybělo více seznámení se s germánskou kulturou a s postavami (přidala bych klidně ještě dva díly), ale jako úvodní série to fungovalo docela dobře. Líbily se mi retrospektivní scény a v některých momentech jsem i cítila vibes Gladiátora a hlavně filmu Centurion. Druhá série začala velice dobře (možná ještě lépe než série první). Dějové linky jsou zajímavé a atmosféra je opravdu surová, drsná a správně germánská. Pokud jde o postavy, tak Arminius je zatraceně přitažlivý hrdina! Po druhé sérii se mi velice líbí vývoj této postavy a charismatický Laurence Rupp předvádí velmi sympatický výkon. Ostatní postavy bohužel už tak zajímavé nejsou, i když hlavní trojice má celkem zajímavé plot. Ve druhé sérii asi nejvíce diváka překvapí, že silný vůdce Markomanů (vlastně i první doložený vládce na českém území) Marobud je zde vyobrazen jako bisexuál (navíc ještě zamilovaný do Římana). Toto netradiční vyobrazení Marobuda se mi ale celkem líbilo, k postavě se to hodilo, a navíc se zde poměrně pěkně propojily historické reálie (Marobud vykonával spíše neutrální politiku vůči Římanům) s domyšlenou motivací postavy (na základě lásce k Římanovi se Marobud nechtěl spojit s Arminiem). Jak už jsem výše psala, tak seriál si vzal inspiraci z několika podobných filmových či seriálových děl, např. Vikingové, Gladiátor, Centurion nebo Orel Deváté legie, hlavně co se týče vizuálu. Po druhé sérii je zde určitě zlepšení. Tempo seriálu je sice pořád pomalé, ale je zde lepší dynamičnost. Přibylo také soustu nových atraktivních postav (Marobud, Germanicus, Dido), což seriál poměrně obohatilo a zatraktivnilo. Vývoj třech hlavních hrdinů (SPOILER: R.I.P Folkwin) mě bavilo sledovat, jejich životní cesty se začínají více komplikovat a zajímá mě, jak to s nimi bude dál. Doufám, že budou další série, protože je zde opravdu dobrý potenciál pro další dějové linky a po druhé sérii je seriál tak nějak více ucelenější. V poslední řadě musím pochválit i hudbu, která je sice celkem nenápadná a nejedná se o nějaký nápaditý a originální soundtrack, ale chladnou a drsnou atmosféru doplňuje dle mého skvěle. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevidím důvod hanobit druhou sérii. V první řadě je správné, že vůbec vznikla. Oproti hlavní události v první řadě bude tato asi převážně smyšlená, ale to není podstatné. Pokračuje se známými postavami a naopak v jednotlivých dílech jsou i kratší akční scény a není to jen příprava na finále. Nechci srovnávat nesrovnatelné, ale tak trochu to jsou němečtí vikingové. Takže opravdu to je jiné než předchozí řada, ale ne špatné nebo horší. Němci natočili kvalitně a mě to bavilo. Doufám, že pokračování bude. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Leccos zůstalo stejné, v lecčems se druhá série Barbarů od první liší. Zůstaly pěkné kostýmy, sympatické postavy, prostředí je stále stejně podmanivé, filmaři opět odvedli dobrou práci. Autenticita byla oproti předchozí sérii více upozaděna, druhá série nemá tak svižné tempo, soubojů je zoufale málo, chybělo mi více zapamatovatelných momentů, často jsem se kousal nudou. Zhlédnutí však v žádném případě nelituji, bavilo mě trávit čas v nádherných germánských lesích, kdyby byla i třetí série, vůbec bych se nezlobil. 6/10. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá porce barbarů skončila tam, kde končila v první sérii. Vesměs se kromě pár postav nic moc velkého nezměnilo. Musím vyzdvihnout lepší výběr postav. Hlavně Morbod táhnul seriál skvěle. Šest dílů opět uteklo jako voda. Kde je vlastně chyba těhle Barbarů? Opět logika a stále tvůrčí neschopnost to umět aspoň seskladát. Historicky už to nemá cenu, ale spíš štve stále, že se nějaký díl o tom hovoří skoro pořád, pak přijde střih a jste tam a vůbec nevíte jak. Tenhle zločin se stal u konce v pátým díle. Já si bláhově myslel, že je to něčí sen, ale ona to byla vážně skutečnost. To byl snad nejhorší posun děje v seriálu. Tvůrci ve scénáři něco načrtnout a pak se v tom ztratí a buď to vynechají nebo to obejdou. Když Ari přemýšlí, že Římany přelstí v jejich obleku, že zajdou pro oblečení do lesa a připraví se. Tak můžete si být jisti, že se to pak vůbec nestane. Nevím jestli tohle má diváka připravit na zvrat. Mno zvrat to je, ale dosti blbej. Audiovizuál stále mohl více šlapat a pak to zase byla stále dobrá písnička, která ten vizuál má a vše to okolo. Děj to táhne, ale těch blikanců tam pořád je malinko dost, což úplně sráží celkové hodnocení. Když to vezme člověk kolem a kolem, že se bavil, tak to stále vychází na silných 70-75%.Tři nebo čtyři hvězdy už rozdíl neudělají a nezbývá než čekat na třetí sérii, která už konečně najde někoho silného ve scénáři, který to pak umí prodat v obraze s hereckým přednesem. Herci na to vážně jsou, ale ta logika, která hraje z Římánů absolutní nýmandy je spíše do forem Asterixe a Obelixe. ()

B0mb4st1c 

všechny recenze uživatele

Druhá řada dost mimo. Dá se říct, že je to německej Spartacus bez digitálních hektolitrů krve. Zatimco Germáni mají plot armor, tak Římani mají armor co se asi nosil jenom na okrasu a ne na to aby je chránil. Z Římanů udělali slepý, hloupý a arogantní trouby co vůbec neumějí bojovat. S takovou by se daleko nedostali. Je tu taky postava, která je z Kartága, to už ale dávno neexistovalo. Takže za mě plus, že to vypadá pěkně a že Římani mluví latinsky. Jinak jsem u toho (hlavně v posednim díle) kroutil očima. 5/10                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Slovo ,,svoboda´´ tady zazní asi stejně často jako slovo ,,rodina´´ v sérii Rychle a zběsile. ()

Reklama

Reklama