Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Segimer, vůdce kmene Cherusků, se staví na odpor četným příkazům nového guvernéra Vara. Tajní milenci Thusnelda a Folkwin zhatí plány římské říše. (Netflix)

Recenze (13)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Zatím parádní atmosféra, kterou podtrhuje zachování "původních" jazyku. Mise v římském táboře a její provedení je na můj vkus až moc přitažené za vlasy, ale jinak to má slibný rozjezd. Pokud budu brát v potaz, že má série jen šest dílů, mohli bychom se vyvarovat většího množství vaty. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizodu jsem ohodnotil opatrnými třemi kousky; potěšilo mě téma seriálu, protože mě vždycky zajímaly události, které se vázaly na rozpínavou římskou politiku, ale ze samotného provedení jsem byl trochu rozpačitý. Římané považovali za barbary všechny, kdo si ještě nevybudovali vlastní akvadukt, ale zdejší Germáni vypadali tak, že bych si tipnul, že už mají zavedeny rozvody teplé i studené do každé chýše. Jinak jsem se ale docela bavil. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Velmi pozvolné až uspávající tempo je vyvážené produkčními kvalitami a příslibem nadcházejících událostí. Hlavní hráči byli dostatečně uvedeni, každý má jasnou motivaci a vše se bude sunout k hlavní řeži. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez akce, ale hodně hutná atmosféra. Divák jako by zapadl do pohanského barbarského světa. Trochu se obávám slabé akce, až přijde na řadu. Ale historického zasazení a opravdovosti postav a příběhu, rozhodně ne. Ten vypadá ve srovnání s novodobými seriály (od všech multikulti netflixovek až po Spartaka atd) jako dar z nebe seslaný drsným bohem Wodanem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl Barbarů jsem dal jen proto, abych měl srovnání s Bebjakovými Slovany , protože rozpočtově, výpravou ( kostýmy, rekvizity a plus minus dvě osady ) počtem lidí se mi to zdálo jako fér srovnání. Barbaři ve vizuální stránce o chlup vedou, ale hlavně scénáristicky první díl i při znalosti historie slibuje daleko lepší a záživnější podívanou než navnadil ten slovenský seriál. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač bude náš zabedněný národ na Němce a hlavně jejich jazyk ještě desítky let nadávat, já k nim tíhnu už jen zásluhou skvostu jménem Dark a nebráním se jakémukoli dalšímu pokusu dobýt filmový nebo seriálový svět. Barbaři přicházejí akorát v době, kdy mi historické vřavy pekelně chybí a i když se nebude bojovat celých šest hodin, jak si někteří myslí, pilot navnazuje na sakra poutavý seroš. ()

vodkasesemte

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

What do the gods want? Only Wodan, Father of the gods, know what is to come. He sacrificed an eye for that power. If you are really supposed to fight, the gods will send you a sign. The shadows of yesterday are the light of tomorrow. Lets go bird hunting. Připomíná mi to Legendu o meči. We just have to be hungrier than the wolves. More determined. If we are prepared to give everything. Than we will get what we want. And the Romans will get what they deserve. Todle všechno je příprava na válku. And provoke rebellion? Si někdo všimnul! Jak po nich mužou chtít, co nemaj! Sami si pod sebou podřezávaj větev. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Takové romantické dílko, skoro bych si spletl římany s nacisty. Je nice, že mluví latinsky, ale, že by nechali barbary políbit standartu, jo to určitě... ()

ANALYZATOR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě by si měli dávat /u těch historických filmů a seriálů/ pozor, aby některý akce nepůsobily tak nevěrohodně. Tak jednoduše by s orlem légie z římského tábora asi těžko odpochodovali. Podle historických záznamů bylo Římanů asi cca 30 000. Tak to všichni utíkali hasit a přestali hlídat hlavní bránu? Úplně zbytečně. Mohli se zdejchnout zase zadem přes fekálie a nevypadalo by to tak blbě. ()

Reklama

Reklama