Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ari vede Vara a tři římské legie do Teutoburského lesa – a odtud dál do historie. Thusnelda musí podstoupit krvavou oběť, aby zabránila rozpadu spojenectví. (Netflix)

Recenze (12)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi budu vypadat jako otravný rýpal, ale fakt jsem od bitvy, k níž vlastně celý seriál směřoval, čekal mnohem více. Boj v lese byl ještě ucházející, ale to, co přišlo ve volném prostoru, vypadalo spíše jako vtip. Čím to Germáni polévali Římany, vůbec netuším, určitě to nebyla smůla ani medovina a přemýšlet o benzínu mi přišlo absurdní. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Bohužel se musím připojit k těm, pro které byla finální bitva zklamáním. První střet sice ještě vypadá velice dobře, ale pak už je to jen nuda a promarněná příležitost. Chybí nějaký výraznější vývoj bitvy, mnohem lépe se mohl zpracovat například přechod přístupu Římanů od údivu, co to ti barbaři blbnou, po totální zoufalství. Jestli se nepletu, má se za to, že bitva v Teutoburském lese ve skutečnosti trvala několik dnů a barbaři zvítězili díky tomu, že využívali výhodu lesa a nenechali se vylákat k boji na volné prostranství. Tady nám právě takovýto boj servírují, navíc v podobě zmatené sekanice "vylepšené "ohňovými tríčky, které mi silně připomínaly německé májovky (nic proti nim, ale je to trošku jiný žánr:-). Monolog během bitvy mi taky přišel dost špatný - obsahem, formou i tím, že tam vůbec byl. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

A mě ta bitva nebavila. Tuctová řežba bez invence a atmosféry. Čekal jsem víc mlhy, víc římské beznaděje a strachu, víc fanatického odhodlání, třeba víc nějaké taktiky a manévrů. Cokoliv. Tohle jsem odzíval. ()

vodkasesemte

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teutoburg Forest. Romans a far as you can see. Like a river of steel (15tis, fronta 25km). Oko má pořád dobrý. Jo vona si ho vypíchne sama po vzoru Wodana. Let me see that which will be. Are you on my side? I will sacrifice anything. We have some time until then. This is the symbol of a Roman knight. A sign of strength, battle and might of the empire. Dneska Amíci rozdávají bonbony. I only fight when I can win. God-Father Wodan saw what was to come bcs he sacrificed his eye. You want certainty? Woe to the worthless shepherd, who deserts the flock! May a sword strike his arm and his right eye! May his arm be completely withered and his right eye utterly blinded (Zachariah 11/17)! I see long battle. And fire. And water. And I see men in their own blood. Romans. Ravens eat their entrails. You will bath in Roman gold. You will look on you with pride. Řekla jim, co chtěli slyšet. I hear song of our courage. The song will be sung until the end of time (což je ted). And the world will always remember you. Bitva začla na začátku filmu - taky bude trvat dvě hodiny. What do we fight for? Some fight for what used to be. And others for what is to come. You are an army of the dead. We fight for honor. We fight for glory. We fight for our freedom. Some fight for their children. Still others fight for their gods. The key thing is that we can only win if we are in complete control of our emotions (co se stalo s berserkery). Whatever we fight for, we pay the price in blood. And when all is lost, you still need the help of the gods. Your impregnable armor become your largest burden. But the most important thing is to recognize your enemys greatest weakness. And bring all your strength down on this one point. Chemtrails, no jasný. V článku jsem si to podtrhal. To nebyla jen náhoda! You want your fathers love so badly that you will believe anything. Like a dog whimpering before his master. But we are no dogs. We won this battle. You won hearts of this men. Roman testicles. I will teach my dogs to go for them. The gods have a special way of punishing us. ()

ANALYZATOR

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To ten Varus musel být pěkně blbej. Ale ta bitva musela být svým způsobem docela zážitek, i když bych se radši zůčastnil až toho mejdanu potom. Mimochodem podle historiků není úplně jistý, že se ta bitva odehrála zrovna tam. Ten závěr bitvy je blbost. Germáni je rozcupovali právě díky tomu, že je nenapadali na otevřených prostranstvích, ale tam, kde nemohli Římani použít jejich formace. Když už se někteří probili na nějakou větší louku, tak si Germáni počkali, až budou muset zase vlízt zpět do lesa. Kdybych si měl tipnout, tak na ně spíš pokáceli nachystaný stromy, naházeli šutry a asi nějaký beranidla z kmenů stromů a pak je dodělali. Boj muže proti muži tímto způsobem je podle mě blbost. Jak Římani bojovali muž proti muži se můžete podívat hned na začátku prvního dílu seriálu Řím. Vojáci v řadě za sebou, kdy bojoval první a když byl unavený, tak ho vystřídal voják za ním. Zase je fakt, že Arminius znal římskou výzbroj a taktiku, takže to mohl naučit /a nejspíš i naučil /svoje lidi. ()

Reklama

Reklama