Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově musím minisérii hodnotit kladně, za mě se určitě povedla. Byť příběh je do velké části fabulace, tak si dovedu představit, že takhle vypadat mohlo. Moc toho o tomto boji nevíme, ale víme kdo tam byl a kdo zařval. Byť mi přijde dost věcí jako nesmysly, tak celkově jsem spokojený, seriál mi příjemně utíkal. Latina byla zajímavá v kontrastu s němčinou. Víc takových počinů. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ok, tak si to shrňme, lapálie v jednom lese, která vedla k přežití němčiny jako jazyka, to Římanům mimo jiných věcí neodpustím, už proto si zasloužili prohrát... Teď vážně, v kterém historickém seriále byly taky hezky udělány jazyky?! V žádném, němčina, latina sem dokonale sedí. Mohu jako vojenský historik namítat, proč nebyla více vymazlena finální bitva, třeba přepad germánské jízdy na římské vojáky, atd. Ale zase seriál má svoji historickou atmosféru, dokáže divákovi dění přiblížit, postavy mají svůj dramatický rozměr, nejsou šablonovité. Dějově je problém, že v šesti epizodách občas děj řídne a působí až moc při zemi, obyčejně, negrandiózně. Navíc bych fakt musel důkladně nastudovat danou dobu, zda zobrazení Germánie sedí, ono to tam zase tak chudě nevypadalo, cosi pamatuji na nejnovější archeologické vykopávky velkých měst a hradišť. Škoda, že závěrečná bitva je vlastně nejslabší bod seriálu svým způsobem. Přesto Netflix ukazuje, že stále svojí činností posouvá hranice a konkurenci ukazuje záda, v kvalitě předstihuje ostatní, historické vybavení legionářů ok, germánští bojovníci cajk. Škoda, že mě to neumělo více strhnout, herci byli vybráni dobře a bavili mě, jen ten scénář by to chtělo trochu napínavější a grandióznější. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, u kterého by se samozřejmě dalo najít mnoho nedostatků, ale jelikož jsem poslední dobou dost tolerantní, spokojím se i s tím, že se z toho nakonec nevyklubala klasická multikulturní sračka ve stylu (Král Artuš: Legenda o meči). Mohlo to být určitě drsnější, temnější a špinavější... nicméně už jen samotný pohled na Jeanne Goursaud, diváka donutí tomuhle seriálu leccos odpustit...:) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Střet barbarů a Římanů. Hrstku barbarských kmenů sjednotí tři kamarádi z dětství. Neskutečná bloncka, náctiletá parodie na Ragnara z Vikingů a barbarsko - římský klučík. Sebere se po lesích pár kmenů s až moc dlouhou a místy telenovelu připomínající zápletkou tak, abychom s napětím očekávali jasný konec rádo by kolosální bitvy. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to odbyté. Římané mluví středověkou kostelní latinou, jejich poslední vojáci jsou našňoření jako legáti a jména si dávají po vzoru Monty Pythona. Naposledy mě dostal oheň v uzavřeném stanu a ve stodole. Historický seriál by chtěl filmaře, kteří zažili alespoň jeden turistický výlet do přírody. Čekala jsem od Němců víc, ale jejich produkce si nezadá s producenty české Ulice. A tímto se omlouvám Hollywoodu, jejichž historické seriály mají méně přešlapů než tato evropská záležitost. Odinovi díky, že tam (prozatím) nenarvali černochy a hlavní postavy jsou pohlavně binární. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama