Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V 21. století vědci přišli s nápadem jak upravit Mars, aby planeta byla obyvatelná - začali posílat plísně a šváby (kteří měli sloužit jako potrava pro plísně), aby uzpůsobili atmosféru.
Píše se rok 2577 a první lidská posádka se dostala na Mars. Jenže po tolika letech švábi zmutovali a získali obrovskou sílu. Celá posádka je vyvražděna a ze Země je vyslána skupina, jejímž úkolem je zbavit se této hrozby. (Harroc)

(více)

Recenze (12)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Docela nemůžu uvěřit vlastním očím při pohledu na zdejší hodnocení ... zvlášť, když jeden z hlavních důvodů je cenzura. Já žádnou cenzurovanou verzi neviděl, takže ta nízká hodnocení jsou těžce neobjektivní. Ale zpátky k hodnocení, Terraformars skutečně nejsou hodny inteligence raketových inženýrů, ale myslím si, že ani původní manga nebyla tvořena proto, že bude mít komplexní děj plný zvratů a twistů na každé druhé stránce. Jde spíš o kombinaci Starship Troopers a Attack on Titan, kdy zde postavy chcípají celkem nečekaně, a hlavně jsou úplně v prdeli, bo je to u většiny z nich jejich první mise, jen nevěděli, že jdou do maso-mlýnku. Animace sice není světoborná, ale pro tento typ anime naprosto dostačující a ze švábů sice budete mít těžkou prdel, bo mají výraz totálních idiotů, ale když po chvilce začnou hrdinům nemilosrdně trhat hlavy, asi změníte názor. Jak říkám, nebuďte hloupí a nekoukejte nadrženě na televizní vysílání a raději si pořiďte blučko. Tvůrci nemůžou za to, že televizní stanice jsou banda vyměklých moček a neodvysílají trochu té animované brutality. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nemám rád hmyz a tak praktický každý počin, který se zaměří na likvidaci tohoto druhu má u mě šanci na úspěch. Bohužel toto dílko s tématem pracuje dle mého dosti diletantsky a z brouků se nám tady předvádí spíš cosi, co mi připomíná přerostlého pana Hankeyho, který strávil pár let v posilovně. Ono celkově ta animace je podle mě dosti špatná a tak se mi na to nekouká příliš dobře, navíc když příběh a místy jeho dosti zvláštní logika a také většina hlavních hrdinů nezaujme, pak to zkrátka nemá u mě šanci ani na průměrné hodnocení. Když se k tomu přidá šílená cenzurovaná verze, tak bychom dostali něco, co se plácá někde na hranici odpadu a jedné hvězdy, ale naštěstí tento problém autoři brzo uvedením necenzurované verze napravili a já mohl alespoň trošku zvednout své hodnocení, protože to alespoň nabízí celkem slušnou akci a nyní i dost té krve a násilí, přesto to pro mě nemá žádný jiný potenciál a tak končím po pěti dílech... 3/10 ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy naposled jsem byl nucen nějaké anime odhodit už po třetím díle. Vždy se snažím vydržet aspoň do pátého dílu, jenž představuje z mé strany takový deadline pro tvůrce anime, aby pro udržení mé pozornosti vytasili veškeré trumfy z rukávů, ovšem v případě seriálu Terra Formars tu sílu vydržet nemám. Něco tak hnusného, nepovedeného, odpuzujícího, laciného, diletantského a s prominutím posraného jsem od dob Pupy, jež mi přinesla utrpení naprosto srovnatelné, s jistotou neviděl. (Ne)kvalitu mangy nedovedu posoudit, neb jsem ji nečetl (a určitě to momentálně nemám v úmyslu), ale příběh seriálu a jeho vnitřní logika jsou naprosto rovny kvalitám libovolného hororového céčka o zmutovaných zvířátkách, jež utečou z laboratoře. Postavy jsou… jak to říct? Že si nedokážu vzpomenout, co se dělo v předchozím díle, to se mi občas stává. Že si ani po třech dílech nepamatuji jméno hlavního hrdiny, to se mi stává už jen zřídkakdy. Ale když si po třech dílech nepamatuji ani to, jak hlavní hrdina či jakákoli jiná postava vypadá?! To se mi při sledování anime stalo snad opravdu poprvé, a to podotýkám, že jsem před sledováním žádného ze tří dílů nepožil alkoholu a nezdýmil se, i když si teď zpětně říkám, že jsem se zdýmit měl, aspoň bych netrpěl jak kůň. Akční scény jsou naprosto zmatené, napětí měli tvůrci zřejmě v úmyslu tvořit zrněním obrazu, leč neúspěšně, a korunu tomu všemu nasazuje zběsile šílená cenzura, která… ne, tady jsou prostě další slova úplně zbytečná, vždyť jeden obraz toho řekne za tisíc slov. Chápu, že někomu se může manga líbit aspoň kvůli necenzurovanému násilí. Její anime adaptace je však naprostý fail, na níž neshledávám snad jediného výrazného pozitiva. Snažně vás prosím: neudělejte tu samou chybu jako já a ušetřete se toho, abyste na Terra Formars koukali. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Před pár lety jsem četl mangu. Nedočetl. Před pár týdny jsem koukal na pár dílů. Nedodíval. Naprostý fail je poměrně dobré přirovnání. "Hele, vezmeme lidi, nasadíme proti nim šváby. Ale co kdyby ti švábové byli krvelačné bestie, které se živí lidmi! A samozřejmě šváb musí být nesmrtelný. No jo, ale co ti lidi. Hmm. Co takhle z nich udělat další hmyzáky! Hele, jeden bude vosa (jen nebude lítat), druhej vlk (ale nebude mít chlupy), třetí motýl (ale nebude mít křídla), no to je naprosto úžasné! Jak takové schopnosti dostanou? No to je jednoduché... Kde se vzala, tu se vzala, injekční stříkačka! No jo, ale aby to lidi bavilo, musí to být opravdu maso. Fakt MASO. Jakože lítat maso, jíst maso, krájet maso, sekat maso a ... však mi rozumíte. Takhle bychom však našim konzumentům dali snad to nejlepší, co kdy měli, mám tedy nápad. Ať to není tak hype, tak 80 % scén CZENZURUJEME! Aby to MASO nebylo v žádném případě vidět. Jistě si koupí BlůRaj. . . . Asi tak... 10% ---- P.S. kdyby se do mě obul JackStrange či další zastánci: a) koukal jsem i na necenzurovanou verzi, b) smrt téměř na Game of Thrones levelu? A to je jako moc? :-D Tady hodně lidí určitě minula bravurní (na anime se vykašlejte) manga Gantz. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Měla bych dát 3*, ale mám jakousi škodolibou radost, že moje hodnocení to tu zvedlo o 1% :D Že bych dala 5*? Upřímně, Terra Formars není světoborný, revoluční, ani extra originální seriál, ale nechápu, jak ho může někdo naprosto odsoudit po pár cenzurovaných dílech (vlastně vyjadřuji údiv, jak někdo vydrží na tu cenzuru koukat). Akce se trošku táhne, na to, že akce je nejsilnější stránka celého seriálu. Ale oblíbila jsem si postavy, takže pro mě to funguje jako fajn upoutávka na mangu. Jdu hned do ní. (Koneckonců, podobný průměrně působící seriál, Gantz, mě přivedl k jedné z mých nejmilovanějších mang vůbec!) Jsem ráda, že tu neopakují oblíbený stereotyp „právě jsme rekapitulovali smutný příběh tohoto hrdiny, kterého teď uvidíte zemřít.“ Ne, neumře úplně každý : ) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jen neustále představovaly další a další postavy (a jejich supersíly založené na schopnostech pozemské fauny, především hmyzu) ze 6 rozdělených "družstev" (národnostních armád), havarujících na Marsu s misí pochytat co nejvíc humanoidních švábů, a s touto hnusnou anonymní masou (v níž se ale také vyskytovaly vyvinutí jedinci) zdlouhavě, "ostrůvkovitě" bojujících. Až jsem se v nich začal nevyhnutelně ztrácet, byť jejich řady rychle řídly. K tomu se mi nelíbila kresba ani animace, konspirace na pozadí k ničemu nevedla a, což by také slušelo zmínit, nemá to konec. PS: Do hodnocení ji nezahrnuji, avšak brutální (ehm) cenzura v prvních několika dílech klidně černou plochou překryla 3/4 obrazovky, zabraňujíc tak pochopení, co se zrovna stalo. Dále už jsem ji neregistroval, masakrování brouků jí zjevně žíly netrhalo. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Zajímavé kolik odpadů a průměrů to má.... Pro mě osobně je to stejně výborný kus jako Hagure yuusha no Estetica a stejně jako u něj doufám v další sérii. Postavy se pomalu představí, svět získá své obrysy a celá série pro jistotu ještě v pozdější fázi zamíchá balíček rozdaných karet, takže už to vůbec nepřipomíná hororové Bčko, ke kterému tuto sérii kdosi přirovnával. Chvíli to vypadalo jako průměr a časem (3-4 díl) se to rozjelo. A ano, pokud se vám dostane do ruky cenzurovaná verze tak je zle:). Anglické titulky jsou tentokrát povedené a až na přidané vulgarismy přesné. (Viděl jsem druhou sezónu.... Bože! Za co?!) ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Zrejme jedno z najrozporuplnejších anime letnej jesennej sezóny. Zatiaľ čo priame uchopenie sa takmer dokonalej predlohy, by bolo zrejme rozumnejším riešením, celkový stav vôbec vôbec nie je tragédiou, ako sa spočiatku môže zdať. Práve malý osobnostný rozvoj a značný nedostatok stotožnenia s postavami pôsobí, ako primárny kameň úrazu, pre ktorý pravdepodobne väčšina náročnejších divákov (viď. komentáre) skončila po troch dieloch. Nech už je tomu teda akokoľvek, informácie z prvých troch dielov sú pre tých, ktorí neovládajú predlohu priam nevyhnutnými. Práve štvrtým dielom začína neuveriteľná jazda plná zvratov, emócií a hlavne monštruóznych rozmerov násilia a brutality - voči ktorým budú prvé diely pôsobiť iba ako slabý odvar. Rôznymi situáciami, v ktorých sa postavy vyskytujú sa postupne prepracovávame k ich neľahkej minulosti, ktorá rovnako prispieva na prepracovanej a výnimočne vyváženej naratíve. Všetky udalosti sprevádza jeden z najnedocenejších hudobných soundtrackov, aký som mal tú možnosť spoznať - vrele odporúčam vypočuť. Napokon, pri celkovom zhrnutí ma tak trochu zaráža, prečo sa tvorcovia rozhodli vybrať práve takouto cestou a nepreferovali radšej detailnejšie a zároveň rozsiahlejšie spracovanie. Spôsob, akým seriál ukončili nedokážem označiť inak, než ako neúplný. Ešte drobný dodatok, seriál je samozrejme potrebné pozerať v necenzurovanej verzií, o cenzurovanej ani nepremýšľajte, bude pre vás stratou času. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k hodnocení jsem od seriálu moc nečekal. Úvodní zápletka s plánem osídlit Mars je jednoduchá a na v anime popsaný způsob jsem narazil již dříve někde jinde. Nicméně téma boje proti zmutovaným obyvatelům Marsu a honbou za lék proti viru odsud pocházejícího za pomoci geneticky modifikovaných lidí mě přijde naprosto dostatečná pro jakýkoli sci-fi film, či seriál. Bohužel, alespoň pro mne se po nějaké třetí epizodě seriál zvrhne v jeden velký masakr s nekonečným popisem schopností modifikovaných lidí a jejich následnou a pak již méně nečekanou smrt. Kdyby měl seriál 100 epizod (100 postav), vůbec bych se nedivil a kvalita by byla asi stejná. Kdybych zde nenarazil na informaci, že existuje cenzurovaná verze, ani bych o ní nevěděl, ale po jejím dohledání a částečném shlédnutí musím říct, že je naprosto nekoukatelná. Nicméně toto anime má nudný děj, mizerný opening a hudbu. Násilí je dostatek, různých schopností hmizo-lidí také. Plusové body dávám také za docela zajímavou historii některých postav. Jsou zde většinou lidé, co za sebou mají dost těžké životní osudy a cestou na Mars nemají co ztratit. Celkově tedy 2* lepsí. ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Hodnotím necenzurovanou verzi, protože ta cenzurovaná je nesledovatelná. Rozporuplná hodnocení se dají očekávat, zápletka působí béčkově, postavy se špatně pamatují (hlavně proto že je jich příliš) a počáteční cenzura občas zakrývala polovinu obrazovky. Za třináct dílů se příběh téměř neposune, ale akce je dostatek. Způsob smrti některých postav je téměř až na Game of Thrones levelu. Manga, která je podstatně v předu, slibuje zajímavou druhou sezónu, ale pokud vyžadujete opodstatnění k masakrování přerostlých švábů, asi stejně nebudete nadšeni. Animace se mi zdála na snesitelné úrovni, ale mě se líbila i animace Shingeki no Kyojin a ta je objektivně příšerná. Doporučuji nic neočekávat a možná budete příjemně překvapeni. ()

Reklama

Reklama