Reklama

Reklama

Beyto

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

thommas 

všechny recenze uživatele

Členové tureckého ochotnického spolku nahazují repliky z neskutečně špatného a uspěchaného scénáře pod diletantskou režií Gitty Gsell tak hloupě, až z toho v první půlhodině vznikne bolestivě zábavná sebeparodie. Celé to rdousí tragický soundtrack. Yusuf Yesilöz, autor knihy Hochzeitsflug, se na scénáři přímo podílel, takže si nedělám iluze o kvalitě původní předlohy. V jádru jsou témata s neskutečným potenciálem a důležitostí, ale jejich pojetí je v Beyto tak diletantské a hloupé, že to musí homosexuální migranty v zajetí tradic až urážet. Wow, takové věci se bez potíží dostávají na prestižní LGBTQ festivaly? Neskutečný zážitek, který funguje snad jen okrajově jako etnografický vhled do tradiční venkovské turecké svatby — a končí přesně tam, kde by mohl začínat. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem bojoval s tím, že mladí herci (zvláště Ates) byli nepřesvědčiví, ale pořád jsem měl pochyby: A proč ne? Proč by se třeba rozháranej a zamilovanej kluk nemohl projevovat právě takto uměřeně a jen občas vybuchnout, když už toho bylo moc? Proč by nemohl být chvílemi empatický a chvílemi sobecký? Proč by nepochopení, vztek a obavy ze zostuzení musely skončit tragicky a krvavě jen proto, že se jednalo o konzervativní turecké vesničany a muslimy? Ačkoli žili ve Švýcarsku? Konec byl ale uspěchaný a očividně víc v souladu s přáním tvůrců než s realitou, to zas jo. // 48% ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Výborný odpočinkový švýcarský film. Vyrobeno s nadhledem a tak jsem i celý snímek vnímal. Přistěhovalectví, migrace a k tomu ještě homosexualita, to musí být těžká rána pro některé zoufalce tady. Ti ostatní si ze snímku odnesou to hezké, příjemné, to promísení kultur a nepoddání se směšným zažitým  tradicím ... 89910 ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Beyto je dospělý, je rok 2020, žije ve Švýcarsku od dětství, je mezi nejlepšíma studentama, ale když praskne, co na něj rodiče nachystali, tak se chová, jako kdyby měl sotva základní vzdělání. Přijde mi, že tvůrci prostě potřebovali zápletku, aby z toho mohli udělat drama na téma "imigrant gay vs. Turecko". Bohužel ale zapomněli myslet v souvislostech. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama