Reklama

Reklama

Dopisy neznámému milenci

  • Francie Les Louves (více)
všechny plakáty
Francie / Velká Británie, 1986, 100 min

Obsahy(1)

Anglická psychologická dráma s kriminálnou zápletkou. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 1.3.1989 - réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN JAROŠ (31.5.2009) ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Je legrační, na co na všechno si člověk nevzpomene a jak se mu nejaký věci do mozku zažerou nejspíš už navždy. Možná i tenhle film byl a stále je důvodem, proč vždycky, když přecházím železniční koleje, se DVAKRÁT rozhlídnu na obě strany - u každé jedné koleje, přes kterou jdu. Dva chlapi odněkud utíkaj, běžej přes nádraží a jednomu ujede vlak nohu, nebo tak něco. Protože jsou jim v patách jejich pronásledovatelé, kolega ho tam musí nechat a běžet dál sám. Ten bez nohy ho zapřísahá, ať navštíví jeho dopisovou lásku. On tak učiní a co víc, předstírá, že je autorem všech těch dopisů, předstírá, že je onen muž přejetý vlakem. Musely v tom bejt nějaký muchlovací scény, protože jsem si hned druhý den ráno sjel reprízu a něco mi na tom připadalo erotický... nutno ovšem brát v úvahu, že mi v tu dobu bylo 8 let... ()

frantabr 

všechny recenze uživatele

Já jsem si na tento film jsem si vzpomněl díky Andréa Ferréol v detektivce Vražedná sezóna: Temná záhada ... znáte to, kde jsem tuhle paní už viděl? I když je mezi filmy 30 let, byla to ona. Ale k recenzi  -  pamatuju si film kvůli dusné atmosféře na pozadí války a překvapivému vývoji děje - přitom to začalo docela nevinně. Jak píše Petroff, mně bylo v době vysílání už 13, tak přesně vím, proč mu to přišlo erotický - přece budoucí hrdinova švagrová Mathilda May. A protože jsme si s otcem rádi dělali srandu ze slovenského dabingu, utkvělo mi v paměti "A on vytiahol svojho malého pipíka a všetko mu to pocikal." ()

Reklama

Reklama