Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Během návštěvy budoucí tchyně v jižní Itálii se žena musí postavit záhadné a zlověstné kletbě, která se chystá zmocnit její dcery. (Netflix)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, jak kdyby se Italové s tímhle filmem zapomněli někdy na přelomu tisíciletí, kdy tyto typy hororů byly populární. Jediné, co stojí za zájem, je kamera zaměřující se na krásné okolí jižní Itálie. Zbytek totální nuda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som si myslel, že to bude ďaleko horšie, no to spracovanie vyslovene katastrofálne nie je, pričom snaha o budovanie nejakej tej atmosféry, sa taktiež uprieť nedá .. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To jediné, s čím tento kvázi horor boduje je pekná herečka v hlavnej úlohe. To ostatné ani makové, ani orechové. Hororové prvky veľmi slabé a na drámu tu je zase veľká plochosť príbehu. Iba podpriemer. 40/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začína to posadnutou ženou a vŕzgavými husľami. Také typické hororové. A rezy do chrbta naozaj neboli veľmi príjemné. Mimochodom to bola v minulosti aj metóda šialeného lekára Benjamina Rusha, otca americkej psychiatrie, pritom sám bol asi psycho - ako najlepší nápad na liečbu psychicky chorých sa mu zdalo narezať pacientov chrbát a vyliať na neho kyselinu. Potom nechal pacienta s otvorenými ranami aj niekoľko mesiacov s predpokladom, že pacient sa vylieči „sústredením sa na bolesť“. Zrejme z tohto si zobrali príklad aj v tomto filme. A práve táto stredoveká či novoveká scénka tortúry alebo okultizmu bola najstrašidelnejšia zo všetkého. Ďalej je to už len o štekajúcich psoch, dutinách stromov a pár ľakačkách, ktoré sa vydarili tak napoly a celá pointa pomaly mizne do stratena. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Fascinován ani uhranut jsem z toho filmu zrovna nebyl. Dle mého jeho tvůrci nedokázali naplno využít potenciál zajímavého příběhu, který sice nebyl dvakrát originální, ale od Italů jsem určitě čekal mnohem záživnější podívanou. Bari je docela pěkná lokace a tak je škoda, že se vše točilo jen okolo starého domu, který moc atraktivní interiér nenabídl, jeskyně a podivných stromů. Navíc se spousta zajímavých věcí děla v přítmí a za přítomnosti zběsilé kamery a střihu. Přitom začátek a podivný rituál (vymýtání) příjemně navnadil. Jenomže v záplavě zbytečně zdlouhavých dialogů se divák ve skutečnosti dočká jen několika zajímavých atmosférických scén a několika laciných lekaček. Bledé černovlasé ženské už dneska moc lidí nevyděsí a mou pozornost spíše zaujala docela atraktivní argentinská herečka Mía Maestro (Emma), než zlo představující Ada. Občas jsem si dokonce říkal, jestli tvůrci nezapomněli, že točí horor. Naštěstí se nakonec přece jenom dočkáme i několika povedených scén a samotný závěr taky nebyl špatný. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Maník s novou nastávající a její dcerou přijíždí za matkou do starého rodinného sídla, kde se vzápětí děvčete zmocní zásvětní potvora. Téma je tedy okoukané až na půdu a ze šablony nijak nevystupuje ani zpracování. Ale dívat se na to dalo. Sem tam je tu náznak solidní atmosféry, masky, byť se tu vizážisté příliš nevyřádili, docela ušly a herecky to sice není žádná hitparáda, ale když už nic, tak na Miu Maestro se docela dobře dívá. Škoda mizerných interiérů. I když barák zvenčí vypadá dost slibně, vevnitř to na chodbách vypadá jak na ubytovně a ani místnosti nejsou takové, jaké si žánr žádá. Celkově ryzí průměr. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nič som nečakal a dá sa povedať, že som ani nič nedostal. Stokrát obohraná pesnička o rodinnej kliatbe, ktorá čakala len na príležitosť. Ktorá samozrejme prišla i keď starká mala v rukáve veľa ochranných trikov, ktoré ako býva zvikom sú nanič. Takže dej bol s tých lacnejších a prevedenie, tiež nestálo za veľa. Za to kamera a sem tam nejaká tá priemerná lakačka sa vydarili. Herci sa nepredviedli v dobrom svetle, boli na urovni telenovely. Nie je to žiadna výhra, ale ani žiadna tragédia, takže slabé 3* si udržal až do konca. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Italský snímek „Kletba z jihu“ rozhodně nedělá italskému hororu nějak velkou službu. Je to film, který je spíše hrou na jistotu v tom smyslu, že nepřináší žádnou originální zápletku, jede se podle zažitých klišé, do nichž tvůrci zapadli, aby si nemuseli trochu víc namáhat hlavu s tím, jak natočit alespoň trochu jiný snímek. Co si ale budeme povídat, na jeden večer, který chcete jen tak zabít, to stačí. ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal sem, že to bude pecka horror, když tu hraje perfektní herec Riccardo Scamarcio, bohužel je to hodně slabé... ()

Matej.Hess 

všechny recenze uživatele

Další film od Netflixu z řad hororu typu The influence a Veronika(pokud vás bavilo, bude i tohle!, kamera s barvami až nad míru působivá ale řekněme si, kde takhle nápaditou kameru navíc od Netflixu nenajdeme. Masky a krev nechutný ale hrůzu to nenažene, nic víc nemyslím. 20% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Parádny film, začne to veľmi "rýchlo" a prvú hodinu sa vôbec nič nestane. Po hodine konečne spoznáme démona alebo čo to je, ale netešte sa, veľké fópá to teda nebude.To, že to je obohratá pesnička mi nevadilo, ale celý film je tak nudný, že na konci už len čakáte na titulky. Za mňa bieda a určite sa vyhnite oblúkom. Lakačky žiadne, masky slabé a jediné čo pochválim je ten obrý jebák čo mala tá mala na krku. U mňa ledva ledva *. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Ten příběh a vysvětlení je úplně na hovno. Nedává smysl. Zbytečnej film. Prostě, Francesco, nejezdi na prokletý místa, když víš, že jsou prokletý. A když už, vem si sebou KOUZELNÝ NŮŽKY. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Mía Maestro je fakt že pekná baba a to dosť pridáva na hodnote filmu.Atmosfera sa snaží byť hustá,ale o nejakom pocite strachu nemôže byť ani reč a je to v celku nuda.Nebyť Maestro,asi sa neprehryzem až do konca.Slabšie 3. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Slabota a při tom potencionál tam byl, ale bohužel naprosto nevyužit. Nápad to byl dobrý, ale provedení už na tom je mnohem hůře a tak jediné co nám zbylo tak je pěkné italské prostředí a to je zatraceně málo. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Dokonale průměrný horor o posednutí démonem se vymyká dvěma hezkými pohledy na italskou krajinku a pohlednou Mío Maestro, kterou vyvažuje nesympatický Riccardo Scamarcio. Pomalý rozjezd, temná hrozba, boj s démonem. Jenom v tomto případě s démonem bojují dvě postarší italky a démon umí jen skučet a dělat průvan. Shlédnout se to dá, ale žádná sláva to není. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Na jednu stranu je takový fajn tísnivý, na druhou stranu je to strašná nuda. Ono se sice pořád něco děje, ale dalo by se to fouknout za polovinu času. Téma dosti okoukané. ()

Bagrowitz 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím no. Jako jo, kamera pecka, herecké výkony vlastně taky moc fajn. Mía Maestro je sexy a člověk jí tu postavu i fakt věří. Giulia Patrignani se role zhostila taky super. Atmosféru to navodit dokáže, jenže jim ten příběh nějak utekl pod rukama. Proč kousanec od sklípkana znamená prokletí? Jak a proč se tam vlastně ta pomstychtivá mrcha zjevila, vytrhala stromy ona nebo jako wtf? Něco vysvětlili, to jo, ale jinak si to třetí hvězdičku zasloužilo až celkem hezky udělaným bolák z výše zmíněného kousance. Strašidelné to ve výsledku také spíš neni. ()

Reklama

Reklama