Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Recenze (614)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já fakt musím dát *****. Takhle na mě dlouho žádný film nezapůsobil. Tolika silnými a skvěle natočenými momenty, které vás donutí zatnout pěsti (nebo zuby), moc filmů nedisponuje. A hlavně ..... téměř všichni tady o tom psali, různá ocenění to potvrdila, ale když to člověk vidí na vlastní oči ... výkon Charlize Theron je fakt neuvěřitelný ! Dovolím si tvrdit, že Oscar za ženský herecký výkon ještě nikdy nebyl v tak správných rukou. ...... A ještě - skvěle vybraná hudba ! Já tu písničku od Journey miluju, ale takhle na mě ještě nedolehla ... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologicky premakaný profil vrahyne, ktorá je sama najvačšou obeťou. Ale pozor - všetko je to balené do horkej pachute, špinavosti a negatívnych pocitov, s ktorými sa vaša tolerancia voči čomukoľvek bude musieť značne premáhať. Rovnako brilantná ako Charlize Theron, je tu aj Christina Ricci. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Charlize rozhodně není blondýnečka, která dumá, jak si sednout v kulaté místnosti do rohu. Myslím, že z jejího výkonu byl vykulený i člověk, který jí tu roli nabídl. Fascinuje mě, že hraje nejen utahanou kurvu s prapodivným smyslem pro lásku a spravedlnost, ale že štíhlá kráska zahraje i zošklivenou a tlustou jakoby ta tělesná schránka k ní patřila odjakživa. Mám averzi k té tendenci herce totálně fyzicky předělávat, když jistě existuje herec, který by té představě odpovídal, ale jestli se to někde zvlášť vyplatilo, tak v tomhle filmu v případě Charlize a její Oscar je tisíckrát zasloužený. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dokonalá fyzická a duševní přeměna Charlize Theron, za kterou stojí její ochota nechat se pro roli zošklivit a skvělá práce maskérů. Zde nejlépe sedí slova renomovaného Rogera Eberta, že u ní to už není herecký výkon, ale čiré "vtělení se". Změna hlasu, klátivá chůze, výrazný předkus, tělo obalené tukovými pneumatikami (zvlášť patrné v jedné scéně), způsob vyjadřování. Už to není Theron, ale Wuornos - lesbická vražedkyně a prostitutka, zhnusená ze svého zpackaného života a plná emocí a lásky ke své mladičké partnerce v dost depresivním a místama velmi působivém filmu. Při vypjatých scénách vražd umí Jenkins pořádně "zahustit" atmosféru, brutální scéna se znásilněním a první vraždou mi jen tak z hlavy nevymizí, stejně jako třeba tragikomický moment s "hand-jobem". Ale hlavně - chtěl jsem se dívat na Monster jako na film, kde hraje Charlize Theron. Ale prostě jsem jí v tom filmu nenašel. Ta ženská mi prostě nedala šanci :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč je Monster tak dobrý film jako je? 1) Proto, že Patty Jenkins sáhla po kontroverzním tématu a využila populární fígl "natočeno podle skutečné události". 2) Proto, že při svém psaní a natáčení narozdíl od mnoha jiných v podstatě nekecala (tedy neužívala uměleckou licenci:P). 3) Proto, že věděla přesně, co chce napsat a natočit. 4) Proto, že si k tomu vybrala zejména dvě skvělé herečky, a to skvělé jak individuálně, tak v tandemu. Myslím si, že šanci na Oscara měly obě, ale Charlize měla přece jen větší prostor a musela toho obsáhnout víc - a hlavně naprosto vůbec nebyla sama sebou. Chůze, gesta, hlas, VŠECHNO u ní bylo naprosto jiné než jak jsme ji mohli do té doby i potom vidět. A bylo to v té nejenom fyzické odpudivosti fascinující. Až by jeden skoro chápal, jak se to všechno mohlo stát, a jak se ty dvě mohly takovým způsobem chovat jak k sobě tak k ostatním. Sociologové a psychologové musí z tohohle filmu jásat, protože takováhle pozoruhodně kompaktní a emotivní dramata, dávající nahlédnout do světa (psycho)sociálně narušených lidí takovýmhle způsobem, se nevidí každý den (a to je tam ještě pořád to s těmi skutečnými událostmi;)). Třeba momenty, kdy si Aileen na kratičký okamžik uvědomí, že se ve svém odsudku zmýlila, a kdy začne automaticky omlouvat svoje jednání, jsou nezapomenutelné... Patty Jenkins to prostě měla promyšlené do nejmenšího detailu a díky dokonalému fungování trojúhelníku, v jehož vrcholech stojí režisérka a její dvě hvězdy, si podle mě Monster zaslouží 90%. Nejenom za Christinin poslední telefonát a Charlizino závěrečné ohlédnutí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S proměnou Charlize Theron jsem měl (trošku) velké problémy. S její postavou jsem ani nesoucítil, ani se ji nesnažil pochopit, jen mě fascinovala (v jistém smyslu tedy.) Ovšem mnohem víc se mi líbil herecký výkon Christiny Ricci. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hustý náhled do života a myšlení sériové vražedkyně. Charlize Theron předvedla něco čemu se říká herectví v plné kráse. Je neuvěřitelné jak se dokázala, kvůli téhle roli změnit po fyzické stránce, byla odporná a nechutná - prostě zrůda. Samotný film je však přitažlivej a moc chutná . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odporný film, od kterého se to už předem musí čekat. Jen mě dost zaujalo to, jak pracně dokázali z nádherné Charlize Theron udělat právě onu zrůdu, která je odporná, příšerná, ubohá a bůhví co ještě, a rozhodně není hezká, což jsem absolutně nechápal. A ona to ještě k tomu dokázala zahrát naprosto precizně a bez problémů, a za to se musí tedy složit řádná uctivá poklona, protože za tohle se člověk rozhodně nemusí vůbec stydět. Zrůda je film sám o sobě klasickým, co se týče těhlech příběhů masových vrahů, takže prakticky žádná změna, ale rozhodně se na to nekouká s radostí, za to se zaujetím ano. Nevidím na tom filmu nic špatného, jenom je to prostě rutina, které ale právě Charlize Theron dodává osobité kouzlo, díky kterému na tento film nedokážu zapomenout, a na oči hlavní herečky už vůbec ne. Tady je prostě Christina Ricci někde uplně mimo...tohle je jednoznačně koncert jedné osoby. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $34,469,210Tržby Celosvetovo $60,378,584Charlize Theron v hereckej podobe ako zo zlého sna, presnejšie v jej podaní to je až neskutočný prerod či už charakterný alebo výzorovo, popri jej úlohy psychopatičky sa dobre zhostila svojej úlohy aj Christina Ricci. /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Christiny Ricci a především Charlize Theron, která obětovala i svou krásu, pro vytvoření dokonalé zrůdy. Obě herečky si velmi dobře rozumí, i přes "zohavení" Charlize k sobě dobře pasují a na filmu je to velmi znát. na to, že Petty Jenkins prakticky nic nenatočila předvedla velmi dobrou práci, která je zaslouženě oceňovaná. Film se zdárně věnuje všem aspektům vzatu obou postav, problematice doby a pohledu na homosexualitu, kterou by někteří moc rádi léčili, i když si to "léčená osoba" nepřeje. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příběh o "vzniku" jednoho lidského monstra. Snažící se relativně úspěšně ukázat všechny aspekty, takže sice ukazuje i ty "zlé věci", které byly na Aileen páchány, ale zároveň ji nijak neobhajuje, nesvádí všechny její problémy na společnost. Zároveň se snaží odhalit i její lidskou tvář a že i ona byla schopna milovat. Film se do všeobecného povědomí spíše než-li tématem a svými nespornými kvalitami zapsal výkonem k nepoznání změněné Charlize Theron. Což je nefér ke Christině Ricci, která jí více než zdatně sekunduje. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Zrůda je přesně to drama, které Vás posadí na prdel. Díky strhujícímu hereckýmu výkonu „krásky“ Charlize Theron. Díky skvělé masce (tleskám vizážistům, jak tohle - http://pictureup.cz/picture/verejny/463463images.jpg - může být jedna osoba? Kouzlo :o)) Uzemní Vás ale hlavně příběhem. Tím příběhem, který se nechal inspirovat skutečnou událostí. Pokaždé mě u podobných filmů mrazí. Sympatizujete s masovou vražedkyní Aileen Wuornosovou, nebo ji přejete její osud? :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dá sa podľa šokujúcich, drastických a strašných skutočných udalostí nakrútiť nudný film? Dá. Prvá obeť dostala, o čo si koledovala. Následne Aileen Wuornos prestala rozlišovať medzi zlým a nadržaným a nakoniec sama dostala to, čo si zaslúžila. Máte šancu pochopiť ju, ale nebudete s ňou súhlasiť. Snímke chýba údernosť a strhujúcosť, navyše obsahuje priveľa klišé. Réžia, herecké výkony (Theron, Ricci a Bruce Dern) zvádzajú k nadpriemeru, ale scenár je príliš triviálny a zjednodušujúci. Jedna dobrá maska a už máte Oscara. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama, tim spis, ze slo o skutecny pribeh. Celej film stoji a pada s vykonem Charlize Theron, ktera je 90% filmu naprosto perfektni, hlavne diky naprosty zmene podoby. Problem je, ze konci, kdy furt jen rve, mi uz lezla na nervy. Christina Ricci je jako jeji kamaradka taky perfektni, konecne dostala nejakou poradnou hereckou prilezitost a fakt ji vyuzila. Problem je s pribehem, je slozenej vlasne jen s rozhovoru Theron a Ricci, Theroninyho slapani a vrazd a do toho spousta reci, jak to mela jako mala tezky a jak k ni sou vsichni nespravedlivy. Coz je sice smutny, ale ocenil bych to vic, kdybych to videl. Prvnich zhruba 90 minut jsem se fakt bavil, ale ten konec uz byl krapet natahovanej a proto jen 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

"Převtělení" Charlize Theron do role masové vražedkyně je něco naprosto neuvěřitelného. Charlize všem dokázala, že není žádná navoněná blondýna, spíše naopak se neváhá nechat pro roli zošklivit a přibrat několik kilogramů. Hlavně její herecký koncert dělá ze snímku neopakovatelný zážitek a zaručuje, že na její Aileen nezapomenete. Ovšem výkon Christiny Ricci také není vůbec špatný, ale přeci jenom role Theron předurčuje pro vyjímečný výkon. Film sám o sobě se mi poměrně líbil, ale od začátku je jasné kam to všechno spěje, což je trochu škoda. Nejzajímavější je psychologický rozbor hlavních postav a jejich proměny během filmu. O tom, že Oscar za hlavní herecký výkon pro Charlize Theron je ve správných rukou není pochyb. Lepší čtyři hvězdičky......... ()

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama