Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Christiny Ricci a především Charlize Theron, která obětovala i svou krásu, pro vytvoření dokonalé zrůdy. Obě herečky si velmi dobře rozumí, i přes "zohavení" Charlize k sobě dobře pasují a na filmu je to velmi znát. na to, že Petty Jenkins prakticky nic nenatočila předvedla velmi dobrou práci, která je zaslouženě oceňovaná. Film se zdárně věnuje všem aspektům vzatu obou postav, problematice doby a pohledu na homosexualitu, kterou by někteří moc rádi léčili, i když si to "léčená osoba" nepřeje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tahle proměna mě teda dostala, sice jsem věděl, že se na tuhle roli Charlize Theron dost změnila, ale takhle moc jsem to teda nečekal, skoro ani neni k poznání, kdybych nevěděl že tady hraje, tak bych jí jen těžko poznával, má fatk šílenej předkus, je dost obalená sádlem a má nějakej poďobanej obličej a k tomu přidala opravdu vynikající herecký výkon a za tuhle snahu a hereckej um si toho Oscara právem zasloužila. Naštěstí nebyla sama kdo zahrál výjimečně, Christina Ricci jí bezproblémů stačila a předvedla zatim svuj životní výkon. Sledovat ty dvě byl opravdu zážitek. Celej film je přeplněnej emocemi a některý scény byly opravdu hodně vypjatý a v nich se nejvíc projevovalo jak skvělý herecký výkony tenhle film poskytuje. Je to ještě lepší, když víte, že se to všechno opravdu stalo a že ty dvě postavy existovaly ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Čím to, sakra, je, že posledních 14 dní sleduju samý, podotýkám dobrovolně, filmy, který mně šlápnou do xichtu, kopnou na solar plexus a já pak jen s otevřenou tlamou a bez dechu čumim do rána do stropu, nebo ještě lépe, pustím si další....to je už čistá zvrácenost. Tenhle kousek ovšem beru jako takový (nechtěný) bonus, respektive se mu dlouho vyhýbám až mě dohonil dnes večer v bedně. A je to tady zase, rozžvejkanej a vyfluslej příběhem hledám marně slova. Ne, nikoho nelituju....taková kráva naivní ani amatérskej psycholog nejsem. Ani nechci a nebudu rozebírat coby kdyby ( nejsem želbohu ani sociální kurátor). Na druhou stranu, pokud má každý mrak stříbrný okraj, pak věřím, že si s Bohem rozumíme všichni...pravil ortodoxní ateista. Našláplá záležitost s hereckým koncertem obou zmiňovaných v komentech drahých kolegů.... Film by si měl pustit každej úchylnej Helmut mířící na E55, povinně! Anebo vlastně ne. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a příliš uřvané na to, aby se mi to líbilo. Nehledě na to, že postrádám postavu, s kterou bych sympatizovala. Většinou zvládnu fandit i záporákům, ale tady jsou hlavní postavy, jmenovitě dvě titulní hrdinky prostě tak strašně pitomé, že pro mě byla vyloženě muka film sledovat. Podle toho, co se píše v časopisech a tak, je to film o nedostatku lásky a ztracených existencích a zpackaném osudu a bla bla bla, ale je to spíš jenom exhibice v tom, který z těch priviligovaných hollywooďanů ze sebe dokáže udělat větší white trash. Nehledě na to, že postrádám ty šokující a nekonveční okamžiky. Celý film mi přišel značně "tradičně" natočený (rozuměj, to už jsem stokrát viděla nebo to ve mně vyvolává ten dojem) a bojí se jít někam dál za hranice "slušnosti" nebo "normality". Pro mě další příklad filmu, který se všem líbí, protože se jim řeklo, aby se jim líbil (nebo mám prostě jiný vkus). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologicky premakaný profil vrahyne, ktorá je sama najvačšou obeťou. Ale pozor - všetko je to balené do horkej pachute, špinavosti a negatívnych pocitov, s ktorými sa vaša tolerancia voči čomukoľvek bude musieť značne premáhať. Rovnako brilantná ako Charlize Theron, je tu aj Christina Ricci. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Snímek získal velký počet ocenění, nejvýznamnější je Oscar pro Charlize Theron v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli, ve stejné kategorii to byl i Stříbrný medvěd z Berlínského filmového festivalu a Zlatý globus v kategorii Drama. Nominace film Zrůda získala také na Filmových cenách MTV v kategoriích Nejlepší herečka a Nejlepší polibek (Charlize a Christina), také od Mezinárodní asociace hororu za Nejlepší film a nominace se dočkal i trailer na Golder Trailer Awards. (imro)
  • Charlize Theron získala Oscara za nejlepší herecký výkon v Zrůdě přesně 29. února, kdy má skutečná Aileen Wuornos narozeniny. (imro)
  • Režisérka Patty Jenkins si sama písala aj scenár a zvládla to za 7 týždňov. (Smok)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama