Reklama

Reklama

Deadwood - Série 1

(série)
USA, 2004, 11 h 8 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

David Milch

Hrají:

Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker, Jim Beaver, Brad Dourif, John Hawkes, Paula Malcomson, Leon Rippy, William Sanderson, Robin Weigert (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (11)

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně ten typ seriálů, ve kterých se na make-up nehraje, špína, pot, krev a moč, uplatňují se zde ty největší herecké zjevy a ksichti, každý protiva a degen jak jen vám může divokej západ nabídnout. Hezcí dobráci a coltmástři ještě více svítí...vlažný začátek, ale jedeme dál. Bohužel mě městečko v první sérii i přes snahu o zajímavé figury nevzalo. Po smrti Divokého Billa působí jeho náhražka charismatického pistolníka v roli Timothy Olyphanta jako subtilní panenka ve výloze s nálepkou výprodej, vše ostatní táhne pouze Ian McShane. 70% ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Od okamžiku kdy mě pohltil svět Yellowstonu jsem začal hledat po něčem podobném. Tím jsem se dostal k Deadwoodu, seriálu který je ještě mnohem víc slow-burn, má skvělé obsazení v čele s v Hollywoodu nedoceněným Timothy Olyphantem a Ianem McShanem a taky víc než dobrým příběhem. Příběhem jednoho městečka co leží na území nikoho a jeho podivných obyvatelích, to vše zasazené do Jižní Dakoty konce 19. století. První série je opravdu skvělá, jen jsem si musel chvíli zvyknout na pomalejší tempo, ale odměnou mi byl skvělý seriálový zážitek. Snad druhá řada dokáže svou kvalitou plynule navázat. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Silácky naturalistické literární předloze Peta Dextera (v češtině díky Šimonu Pellarovi) se dostalo uspokojivého volného přepisu, z něhož na mě - jako i z jiných Hillových děl - čiší profesionální chlad. Už obsazení má své mouchy, snaha povznést nejzaměstnanější tváře nad zmíněný naturalismus bije do očí: hvězdný veterán Carradine odříkávaje, co má, vyhlíží přitažlivě i nebezpečně, Olyphant se mocně a marně snaží významnými pohledy zpod obočí dodat svému floutkovskému zjevu něco jako charisma a Weigertová neméně mocně a marně přehrává, aby zatajila svůj přirozený půvab. V četných dalších rolích se objeví řada dobrých herců i hereček; úroveň jednotlivých dílů mi připadá vcelku vyrovnaná. Druhou a třetí sérii si přinejmenším načas odpustím. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto je iný divoký západ ako v Doktorke Quinnovej. Nadáva sa tu, postavy si idú neustále po krku, dočkáme sa aj nahoty a ulice sú plné bahna a špiny. Prvá séria má zápletku ohľadom pozemku, ktorá sa tiahne celou sériou. Po Everwoode, ktorý som si pozrel pred týmto seriálom som bol rád, že tu príliš neotravujú romantické línie. Až v závere série sa jedna rozhorí medzi vdovou a Bullockom. Asi bude otravovať až do konca seriálu, tak snáď bude znesiteľná. Veľkým kladom seriálu sú postavy. Jak tie hlavné, tak aj vedľajšie, ktoré majú tak akurát priestor, aby zažiarili. Na čele stojí typický dokonalý správňák Bullock, ktorý sa síce tvári, že má nonstop niečo veľké zarazené v zadku, čím môže pôsobiť otravne, ale vďaka charizme Timothy Olyphanta som si túto postavu obľúbil. Jeho protivníkom je skazený majiteľ bordelu Al Swearengen na ktorom sa mi najviac páči to, že sa ho nesnažia príliš poľudštiť ako toho o niečo lepšieho zloducha ako sú ostatní, ale je to proste chlapík, ktorý nastoluje systém, ktorý nie je síce zďaleka spravodlivý, ale aspoň funguje na rozdiel od totálnej anarchie. Takže nakoniec ste radi, že niekto taký v tej dobe v vznikajúcom mestečku bol. Najviac ma ale fascinovala postava doktora, ktorý pôsobí ak taká autorita, ktorá si môže dovoliť určité nekompromisné správanie ku každému a zároveň to je chudák, ktorý trpí kvôli svojej minulosti. Najviac ma v tejto sérii bavilo chlapské kamarátstvo medzi Bullockom a Divokým Billom, ktoré mi pripomínalo podobné vzťahy z HK filmov Johna Woo. Veľká škoda, že tu postava Billa bola tak krátko. Mohol vydržať aspoň do konca série. Len kvôli tomu nedávam plné hodnotenie. Z ostatných postáv aspoň spomenie večne naliatu Calamity Jane, Bullockovho sideckika v podaní ako vždy skvelého a nenápadného Johna Hawkesa, Alových troch prihlúplych poskokov u ktorým ma bavilo, keď žiarlili na nového Alovho obľúbenca, alebo Bollovho sideckika Charlie Uttera. Trochu mi bolo ľúto jak skončila postava reverenda. To mi pripadalo až príliš kruté. Na druhej strane som si vychutnal jak zatočili s tými dvoma mladými zlodejmi. Len škoda, že Kristen Bell neukázala svoje vnady, keď už tu bola za kurvu. Prvá séria je tak akurát uzavretá, takže ak by ďalšie série nevznikli, tak by to nevadilo. Tak snáď si udržia kvalitu. P.S: potravinový reťazec ľudia - prasce - ľudia mi trochu znechutil bravčové. Na Číňanov chovajúcich svine si dám pozor. CZ dabing je dobre obsadený a až tak mi nevadí, že v ňom do veľkej miery eliminovali nadávky. 9/10. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že špína a bláto ještě dokonalý western nedělá, aneb jak by dopadli Nesmiřitelní, kdyby jim někdo sebral silný příběh a osudovost, přelidnil spoustou postav, z nichž je minimálně polovina nezajímavých a celé to natáhl na 12 hodinových dílů. Démonický hostinský Al ale válí na celé čáře, takže za něj, lidožravá prasata pana Wu a krásnou Molly Parker si to zaslouží 50%. ()

Galerie (202)

Reklama

Reklama