Reklama

Reklama

Deadwood - Série 1

(série)
USA, 2004, 11 h 8 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

David Milch

Hrají:

Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker, Jim Beaver, Brad Dourif, John Hawkes, Paula Malcomson, Leon Rippy, William Sanderson, Robin Weigert (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (11)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní a hodně osobité. Deadwood je "povídání" z jednoho westernového městečka, kde zatím neplatí zákon, ale pár lidí zde život řídí pevnou rukou. Život je zde vykreslen velice, velice reálně a zpracování prostředí, postav, kostýmů a detailů je absolutně fantastické. V každém dílu se většina času prokecá, místy to vypadá až divadelně, ale najednou přijde rychlý zvrat a někdo přijde o život nebo o iluze. To je ukázáno rychle a naturálně a pak čas plyne dál, jako by nic. Snad největší devizou toho díla je to, že všechny hlavní postavy mají neuvěřitelné a osobité charisma. A už jen toto stojí za to podívat se na každý další díl. Pravdou je, že některé pasáže jsou zbytečně rozvleklé, možná i zbytečné a tudíž skoro i nudné. Ale to je prostě záměrný kontext tohoto příběhu. Sleduje život v tomto městě. A klady, které jsem uvedl, naprosto převažují nad těmito mínusy. Jinak skoro každá postava je alespoň někdy trochu padouch. Ale vzhledem k tomu zmíněnému charisma, i těm velkým padouchům se dá chvilkama fandit, nebo je i politovat. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že špína a bláto ještě dokonalý western nedělá, aneb jak by dopadli Nesmiřitelní, kdyby jim někdo sebral silný příběh a osudovost, přelidnil spoustou postav, z nichž je minimálně polovina nezajímavých a celé to natáhl na 12 hodinových dílů. Démonický hostinský Al ale válí na celé čáře, takže za něj, lidožravá prasata pana Wu a krásnou Molly Parker si to zaslouží 50%. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedysi dávno, keď som to videl prvýkrát tak som z toho na zadok nespadol, hoci kvality som tomu neupieral. Teraz, takmer o dve dekády sa k tomu vraciam a som nadšený. Antiwestern, kde sa plejáda prevažne antihrdinov kúpe v doslovnom aj obraznom bahne úpadku morálky a prízemnosti, len aby tu sem tam zasvietila pozitívna postava, ktorá ale v zásade tiež nie je nikdy bez viny. Sympatizovať s takýmito ľuďmi je na jednu stranu značne amorálne, na druhú výrazne zábavné. Každá postava je skvelo zasadená do špinavosti prostredia, ktoré síce miestami pôsobí, ako divadelná kulisa, ale miera autenticity a žoviálnej prostoduchosti tomu pridáva korenie pamätnosti. Celá línia s kňazom, s doktorom, s Calamity Jane a hlavne s Alom je nádherne vyšperkovaná a plná emócií, ktoré by som v takomto prostredí nečakal. A zároveň je tam priestor pre vtip, brutalitu a melanchóliu. Človečina v tom najhoršom háve, aký si viete v rámci obdobia a historickej presnosti predstaviť. A ja som to zožral aj s navijakom. Vysoko návyková záležitosť. 1. séria - 100% ()

Toochman 

všechny recenze uživatele

Při sledování úvodních epizod první sezóny jsem předpokládal, že nás autoři seznamují s postavami a rozehrávají děj. Po devátém dílu mohu s klidem říci, že se neděje nic převratného a některé postavy se stávají nesnesitelně nudnými. Jedinou zajímavostí celého pořadu je to, kolik lze natočit epizod, aniž by seriál obsahoval jakýkoli příběh. 1. sérii dokoukám ze slušnosti, další ale určitě absolvovat nehodlám. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně ten typ seriálů, ve kterých se na make-up nehraje, špína, pot, krev a moč, uplatňují se zde ty největší herecké zjevy a ksichti, každý protiva a degen jak jen vám může divokej západ nabídnout. Hezcí dobráci a coltmástři ještě více svítí...vlažný začátek, ale jedeme dál. Bohužel mě městečko v první sérii i přes snahu o zajímavé figury nevzalo. Po smrti Divokého Billa působí jeho náhražka charismatického pistolníka v roli Timothy Olyphanta jako subtilní panenka ve výloze s nálepkou výprodej, vše ostatní táhne pouze Ian McShane. 70% ()

Galerie (202)

Reklama

Reklama