Reklama

Reklama

Deadwood - Série 2

(série)
USA, 2005, 10 h 19 min (Minutáž: 47–58 min)

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (7)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až se mi zdávalo přehnané, v jak metaforických, opisných a květnatých sentencích se zde mluví. Deadwood série 2 dotáhl do extrému dialogovost svého konceptu, z titulního městečka se nehnul, na akci zapomenul (několik rvaček, pár zabití / zastřelení, vrchol představují dvě jízdy na kole a jeden splašený kůň!), pouze vyhýbavě a stínově, či naopak rozhodně a zpříma dozíral různorodé postavičky v jejich pinoživém žití, bytí a (ne)prosperování. Zásadním problémem bylo, že je nerozvíjel a nikam neposouval. V rámcové politické zápletce (blížící se anexi městečka) se mi pak ztrácela nit – mnoho jmen, ještě více vyjednávání, podplácení, vydírání, bočních záměrů. Ale stejně si mě charizmatičtí bossové Ian McShane a Powers Boothe (i skoro všichni ostatní) koupili. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria už nemá taký ťah na bránku, ako by sa mohlo zo začiatku zdať. Vývin postáv pokročil výrazne dopredu, ale skôr ako na ne sa dôraz začína klásť na historické a politické machinácie v tábore. A hoci seriál ponúka niekoľko výrazných vzťahových vývinov, ktoré by mohli vyústiť do zaujímavých scén, tvorcovia kladú dôraz na realizmus a viacej sa sústreďujú na nevypovedané a neuskutočnené nuansy, ktoré v hlavných hrdinoch dozrievajú. Najlepšou postavou sa tak stáva Al Swearengen, ako človek so srdcom, aj napriek tomu, že je to vlastne slizký hajzel. Ale jeho rozpravy s odfaklenou hlavou, snaha vymočiť močové kamene a emocionálne pohľady na dianie okolo neho z neho robia jednu z najlepších postáv v seriály, aké som mal možnosť vidieť. Posledný diel je pritom príjemný a zároveň sa stáva predzvesťou k tretej sérií, ktorá by mohla načrtnuté zvraty doviesť k vyústeniu. Za mňa prudko pozerateľná záležitosť. Aj vďaka sedliackemu humoru, ktorý tomu veľmi svedčí. A dejová línia s Číňanmi je perfektná. 2. séria - 80% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem, že ke druhé řadě seriálu už nebudu mít co napsat, protože je to stejné (stejně dobré), jen se posouváme k dalším dnům. Ale moje sondy do děje nejsou povrchní, takže klidně ohodnotím i druhou řadu: První epizoda nasadila vysokou laťku, že jsem zíral a těšil se, že to bude ještě lepší, než řada první. Ovšem druhá a třetí epizodka byla dost slabá, skoro nic se nedělo. Naštěstí další vývoj už byl směrem nahoru a opět to byl starý dobrý Deadwood. Ze známých postav se už staly postavičky a jen čekáte na ty známé grimasy a projevy. Musíte se jen plně ponořit do bahna tohoto městečka (dvojsmysl – ulice města jsou plné bláta), a kromě „běžného“ života brát běžně i neodmyslitelné úklady, kličky, lži, sex a vulgarismy. A další klasika z první řady, pokud dojde k nějakému zvratu, je to nečekané a trochu to i bolí. To s tím klukem v 10. části si mohli odpustit. Parchantů je tam přece dost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická druhá séria seriálu. Takže tempo sa spomalí a dej sa začne zaoberať viac súkromím hlavných postáv. No a z toho som nadšený nebol. Al je polovicu séria kvôli zdravotným problémom odrovnaný. Neviem načo to bolo dobré. Pokiaľ chceli aby ho divák ľutoval a trochu ho poľudštili, tak to bolo zbytočné. Ja chcem späť toho vyjebaného skurvysyna, ktorý vás kvôli svojim zámerom bez mihnutia oka podreže. Urobiť z neho spojenca Bullocka bol už úplný vrchol blbosti. To pnutie medzi nimi mi chýbalo. Bullocková línia tiež za veľa nestála. Celý sa len staral o svoju novú rodinku a hádzal pohľady na vdovu. No a potom to doslova zabili zbavením sa jednej dôležitej postavy, takže zbytok série všetci smútili, čo mi tiež liezlo na nervy. Popritom sa séria venuje veľkým zákulisným piklom o ovládnutie mestečka a tie ma vôbec nezaujímali a bolo mi jedno jak dopadnú. Viaceré moje obľúbené postavy (Charlie Utter, Calamity Jane) v tejto sérii boli len do počtu a nemali žiadnu zmysluplnú zápletku. Nesklamal snáď len doktor. Zvláštne bolo obsadenie Garret Dillahunt do novej postavy. V prvej sérii si zahral vraha Divokého Billa a tentoraz novú a ešte odpornejšiu postavu, ktorá sa ironicky dostane k poslednému dopisu Billa. Takže táto séria je len mierny nadpriemer a dúfam, že ďalšia bude mať aspoň také grády ako prvá. 6/10. Čo sa týka CZ dabingu, tak pochvalu si zaslúži za to, že sa už nevyhýba tvrdým nadávkam. Zrazu to má úplne inú atmosféru a niektoré postavy pôsobia tiež inak. Proste jak taký skurvení vidláci. Na druhej strane trochu sklamalo preobsadenie niektorých dabérov. ()

Galerie (221)

Reklama

Reklama