Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Václava Klimenta Klicpery v televizní úpravě zdůrazňuje satiričnost střetu vzdělaných malířů a tupých, nadutých měšťanů... Chudí pocestní malíři Čížek, Čečetka a Stehlík (Z. Řehoř, B. Bezouška a D. Klapka) přijeli do místního městečka, aby si vydělali portrétováním zdejších měšťanostů nějaké peníze. Jenže všichni jejich kresby odmítnou, protože je věrně zpodobňují a nijak jim nelichotí. V hospodě se s měšťany potkají a ranhojič Rohovín (O. Musil) jejich práci veřejně zesměšňuje. Malíři se mu chtějí pomstít, a tak se s ním vsadí o sto dukátů, že se svým jménem nedokáže projít drážďanskou branou. Pomocí chytré lsti se jim vyhrát sázku skutečně podaří… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Flego 

všechny recenze uživatele

Václav Kliment Klicpera patril medzi prvých obrodencov českej kultúry a bol významným dramatikom, ktorý sa nebál rôznych žánrov vo svojich divadelných hrách. Jeho jednoaktovka Rohovín Čtverrohý vyšla v roku 1821 a vysmieva sa v nej hlúposti a nadutosti. Herecké obsadenie je na úrovni, masky úžasné a všadeprítomná irónia s nadsádzkou osviežujúca. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vtipná roztomilá hříčka. Zaujal mě 40letý herec malých rolí Oldřich Musil (Rohovín) a 37letý Luděk Kopřiva (Rohovínův přicmrdálek Matiáš Lelek). ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Tempově svižné zpracování klasiky v historicky zajímavém zárodečném pojetí divadelních adaptací a s jistými hereckými výkony ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace již poněkud vyčpělé klasické divadelní frašky, která má především archivní hodnotu. Nicméně svižná režie i dobré herecké výkony ji dokázaly oprášit do stále ještě vcelku koukatelné podoby. ()

Reklama

Reklama