Reklama

Reklama

Skylines

Trailer 1

Obsahy(1)

Záhadný mimozemský vir začne ohrožovat lidstvo, a tým elitních vojáků proto musí do vesmíru vyřešit celou situaci jednou provždy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (51)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Hvězdnou pěchotou a Vetřelci. Na Zemi se šíří tajemný virus a je třeba ho zastavit. Lidská posádka se vydává na lodi Sběračů do vesmíru, cílem je planeta vetřelců, na níž se nachází energetické jádro schopné vyvinout obrovské množství síly. Ta by měla pomoci problémy Země vyřešit. V různorodé posádce si jdou téměř všichni po krku - velitelem Radfordem počínaje a unesenou Rose (Lindsey Morganová), mající z jistých důvodů speciální schopnosti, konče. Film se rozdělí na dvě linie, které se navzájem prolínají. V jedné sledujeme zhoršující se situaci na Zemi a osud několika postav, které se snaží čelit nevyhnutelnému konci, ve druhé pak vesmírnou misi. Ano, je to béčko volně navazující na předchozí díly, a tak jej lze doporučit asi jen skupině nadšenců. Já byl opět spokojen, jelikož se jedná o zábavné, napínavé a odlehčené sci-fi s velmi pěkným vizuálem, dobrou hudbou a hereckými výkony odpovídajícími danému žánru. Tedy ne že by ve sci-fi nemohly být herecké výkony oscarové, ale v béčkové oddechovce je zbytečné je očekávat. Opět gigerovská výprava, přibydou mutanti, nechybí chapadla a závěrečný souboj jakoby přímo z Vetřelců vypadl, což je fajn. A ano, dojde i na přetržení a střeva ven. Po trikové stránce velmi slušné. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ještě tak v polovině filmu jsem si říkal, že je to takové B+. Příběh úplně debilní nebyl, i když ten úvod, kdy se verbálně a flashbacky odvypráví děj prequelu, který nikdy nevznikl...chvilku jsem byl na vážkách, jestli mi něco neuteklo. No a od poloviny už to bylo poctivé B... závěr už tragický. Akční scény které nudí, "překvapivá" odhalení, která jste nečekali, protože vás nenapadlo, že tvůrci upadnou až tak hluboko... a navíc je celý film nesmyslně dlouhý. Přidejte si vypálené oči od modré barvy, kterou je tvořeno 60% záběrů a máte vcelku jasno, že jste právě vyplýtvali čas na poloodpad. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první tento díl a zjevně to nijak nevadilo, neb úvod vše na začátku vysvětluje. Docela zábavná taškaice s mimozemšťany, co měmí barvu očí a své veslé mozkuchtivé povahy. Pointa je sice odhalitelná už cca po 25 minutách, ale docela hezky se na to koukalo, vizuál slušný, hudba se hodila. Za mne cca 65%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašnej trash, ale stejně jako dvojka je pro mě i Skylines totální guilty pleasure. Tupé military scifko s levnějšími, ale přesto dost vymazlenými a četnými efekty. Souboje mají hodně dobrou kinetiku a ani herecké výkony neurazí, byť je nutno počítat s herci béčkové až céčkové kategorie. Hlavně se to ale absolutně nebere vážně. Vesmírní mariňáci dělají to, co správní vesmírní mariňáci dělat mají - chovají se debilně a příležitostně střílí do všeho, co se hýbe. Emzácký sidekick nezaostává a taky se řeže s nepřáteli hlava nehlava a do toho hláškuje a fuckuje, co mu ta jeho uslintaná ještěří držka dovolí. Škoda jen dokonale zbytečné dějové linky na Zemi, která je, i svým céčkovým lookem, dost chabá a narušuje jinak dokonale ucelený emzácký feel z prostředí cizí planety. Celé to vizuálně připomíná klasické space opery typu Farscape, akorát v akčnějším a asi i tupějším pojetí. Je to ovšem bžunda - dokonce ani bloopers na závěr nechybí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akčňák za dva staré neplatné francúzske franky. Lindsey Morgan tu hrá nejakého Jackie Chana v ženskom obale a okolo nej sú sluhovia v plnej zbroji či trojmetrové roboty. Plameňomet tu využívajú v štýle Robocopa, ale ten bol natočený skoro o 40 rokov skôr. Neprehľadná streľba ma miestami vytočila natoľko, že som si prial nech ich už tá príšera konečne zožerie. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Generál v čase 01:21:00 cituje z hinduistického písma Bhagavadgíta: „Teď jsem se stal smrtí, ničitelem světů,“ stejně jako J. Robert Oppenheimer při testu atomové bomby Trinity v červenci 1945. (DJMaroko)

Reklama

Reklama