Reklama

Reklama

Skylines

Trailer 1

Obsahy(1)

Záhadný mimozemský vir začne ohrožovat lidstvo, a tým elitních vojáků proto musí do vesmíru vyřešit celou situaci jednou provždy. (Netflix)

Recenze (51)

tron 

všechny recenze uživatele

Ako sa z nenáročnej, lacnej a mdlej jednotky v dvojke a trojke stal mix jednotky, Dňa nezávislosti, Districtu 9, VotrelcovVesmírnej pechoty. Jednotka ma neprekvapivo nebavila, dvojka ma prekvapivo bavila a trojka ma skôr nebavila, než bavila. Zbytočne dlhé. Nie je to zlé a po vizuálnej stránke je to slušné, ale postavy o ničom a univerzum mimozemšťanov ma otravovalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Hvězdnou pěchotou a Vetřelci. Na Zemi se šíří tajemný virus a je třeba ho zastavit. Lidská posádka se vydává na lodi Sběračů do vesmíru, cílem je planeta vetřelců, na níž se nachází energetické jádro schopné vyvinout obrovské množství síly. Ta by měla pomoci problémy Země vyřešit. V různorodé posádce si jdou téměř všichni po krku - velitelem Radfordem počínaje a unesenou Rose (Lindsey Morganová), mající z jistých důvodů speciální schopnosti, konče. Film se rozdělí na dvě linie, které se navzájem prolínají. V jedné sledujeme zhoršující se situaci na Zemi a osud několika postav, které se snaží čelit nevyhnutelnému konci, ve druhé pak vesmírnou misi. Ano, je to béčko volně navazující na předchozí díly, a tak jej lze doporučit asi jen skupině nadšenců. Já byl opět spokojen, jelikož se jedná o zábavné, napínavé a odlehčené sci-fi s velmi pěkným vizuálem, dobrou hudbou a hereckými výkony odpovídajícími danému žánru. Tedy ne že by ve sci-fi nemohly být herecké výkony oscarové, ale v béčkové oddechovce je zbytečné je očekávat. Opět gigerovská výprava, přibydou mutanti, nechybí chapadla a závěrečný souboj jakoby přímo z Vetřelců vypadl, což je fajn. A ano, dojde i na přetržení a střeva ven. Po trikové stránce velmi slušné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvé dva diely som nevidel, ale úvodná rapid montáž vám veľa vysvetlí. Na béčko celkom slušné triky, výprava, aj príbeh. Čiže niečo podobné, ako nejaký sci-fi netflixovský seriál. Film vyzerá dobre v celkoch a veľkých celkoch, v rámci možností samozrejme, keď už sme na Zemi a cudzej planéte tvárou tvár bojujúcim postavám, je to horšie. Najlepšie by ale aj tak celá táto béčková vesmírna sága vyzerala, ak by bola nakrútená v 80. rokoch. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akčňák za dva staré neplatné francúzske franky. Lindsey Morgan tu hrá nejakého Jackie Chana v ženskom obale a okolo nej sú sluhovia v plnej zbroji či trojmetrové roboty. Plameňomet tu využívajú v štýle Robocopa, ale ten bol natočený skoro o 40 rokov skôr. Neprehľadná streľba ma miestami vytočila natoľko, že som si prial nech ich už tá príšera konečne zožerie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nizkonakladova sci-fi urcena pro rychly pruchod Netflixem, kde bude v kategorii roztomile vecerni divani. Pokud neni divak narocny a nepotrebuje prekvapeni, pak je tato konvencni sci-fi dost zabavna. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Lobotomická demence a definitivní hřebík do rakve série Skyline. Jednička je dodnes hodně nedoceněná sci-fi, která uměla strhnout fantastickými efekty a z průměru ji vytáhl výtečný konec. O 7 let později se z ničeho nic objevil druhý díl, který první půlku doslova šokoval svoji kvalitou. Charismatický Grillo, dobré navázání na první díl a opět solidní efekty. V druhé půlce po přesunu do džungle se z toho stala neskutečná sračka a druhá naprosto ujetá kungfu půlka to poslala do hajzlu. Pořád se to ale jako celek dalo. Trojka je šílený a ubohý bizár od začátku do konce. Příběh nemá hlavu ani patu, dialogy jsou doslova utrpení a celé je to neskutečně komické. Ta invaze do stanového městečka které brání jeden dědek, jedno pubertální dítě a vyhořelá Rhona Mitra, to mělo znamenat co prosím. Tenhle film je jasný důkaz, že první část dvojky byla fakt jen nějaký slet šťastných náhod. Je to škoda, mít to v rukou šikovný režisér a scenárista který nemá v hlavě nasráno, mohl být ze značky Skyline docela kult. 1* z milosti za opět skvělé efekty a nádherný kozy Lindsey Morgan. Bylo utrpení to dokoukat do konce.20%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuálně orgiastická a trikově nabušená sci-fi kung-fu střílečka, ehhh... Tím je snad řečeno vše podstané. Od komorní a lehce do horrorova laděné jedničky docela velký posun. Neustálé hláškování za každou cenu a v každé situaci mě už ke konci dost otravovalo, tohle je film pro popcornové týnejdžry a ne pro seriózní scifistické publikum. A mimochodem mám takový dojem, že ti "špatní" to vlastně mysleli dobře, když chtěli očistit lidskou rasu od mimozemských mutantů... Ale pomatení humanističtí ochránci práv nehumanoidů vítězí na celé čáře a schyluje se možná ke čtyřce, džýzys... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předchozí dva díly na mě dojem neudělaly a úspěšně jsem je zapomněl, ale tady jsem se překvapivě bavil. Slušné efekty, spousta stříleček a rvaček jak mezi emzáky a lidmi, tak mezi emzáky a emzáky i mezi lidmi a lidmi a to všechno v solidním tempu. K stávajícím potvorám přibylo pár dalších, přičemž šéfufoun měl něco do sebe a pobavila i marťanská biomašina. A když to začalo klopýtat, zachraňovala to Lindsey Morgan, které to v tílku prostě sluší. Pokud pominu snahu některých postav být za každou cenu cool, tak jsem tu neměl větší problém. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme ďalší diel, zdá se, že nekonečnej filmovej série o invázii mimozemšťanov na zem. Tentokrát sa prakticky hneď pokračuje tam, kde sa skončila dvojka, takže sa malá posádka v mimozemskej lodi vydá hľadať nejaký dôležitý bazmek, aby urobili niečo ešte dôležitejšie. Bohužiaľ dejová omáčka mi z doterajších dielov pripadala najmenej zaujímavá. Postavy sú znova komplet nové (teda až na pár doslova zbytkov z minula, Yayan Ruhian hehe) a vzťahy medzi nimi fungujú horšie ako v dvojke, ale lepšie ako v jednotke. Po pristátí alebo stroskotaní (vyberte si sami) lode na nejakom vesmírnom šutri tie nekonečné prestrelky s novou sortou mimozemšťanov pripomínajú Hviezdnu pechotu. Na zemi sa dej odohráva minimálne a tá podzápletka je úplne zbytočná. Len spomaľuje tempo a naťahuje prestrelenú stopáž. Našťastie triková stránka a akčné scény sú na dobrej úrovni. Kto to bude porovnávať s 200 megovým blockbusterom, tak dá samozrejme odpad, ale ako taká lepšia dvojepizóda nejakého sci-fi seriálu to vyzerá dobre. Druhý diel je za mňa stále najlepším, a trojka je tesne za ním. Záver má znova dvere pre pokračovanie otvorené dokorán, takže sa uvidíme pri hodnotení ďalšieho dielu. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašnej trash, ale stejně jako dvojka je pro mě i Skylines totální guilty pleasure. Tupé military scifko s levnějšími, ale přesto dost vymazlenými a četnými efekty. Souboje mají hodně dobrou kinetiku a ani herecké výkony neurazí, byť je nutno počítat s herci béčkové až céčkové kategorie. Hlavně se to ale absolutně nebere vážně. Vesmírní mariňáci dělají to, co správní vesmírní mariňáci dělat mají - chovají se debilně a příležitostně střílí do všeho, co se hýbe. Emzácký sidekick nezaostává a taky se řeže s nepřáteli hlava nehlava a do toho hláškuje a fuckuje, co mu ta jeho uslintaná ještěří držka dovolí. Škoda jen dokonale zbytečné dějové linky na Zemi, která je, i svým céčkovým lookem, dost chabá a narušuje jinak dokonale ucelený emzácký feel z prostředí cizí planety. Celé to vizuálně připomíná klasické space opery typu Farscape, akorát v akčnějším a asi i tupějším pojetí. Je to ovšem bžunda - dokonce ani bloopers na závěr nechybí. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování už je čistý komiks, odpad. Tak jsem se těšil v duchu byť béčkového sci-fi, že se podíváme na jejich planetu po předchozí návštěvě kosmické lodi, ale co se z toho vyklubalo byla doslova hrůza. Přitom je to točené od jedničky po deseti letech, divák by očekával daleko víc. Lara (Rose) běhá v tričku po emzácké planetě samozřejmě pro nás s dýchatelným vzduchem aby pak po zničení planety vyskákala po troskách až do kosmické lodi, kde předvede svoje bojové umění. A jako zbytečná nádstavba ještě trocha trapného kung-fu boje ve stanovém táboře na Zemi. Od prvního Skyline se celá sci-fi trilogie zvrhla naprosto jiným směrem. Skyline 80%, Beyond Skyline 60 %, Skylines odpad. To nasere. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ještě tak v polovině filmu jsem si říkal, že je to takové B+. Příběh úplně debilní nebyl, i když ten úvod, kdy se verbálně a flashbacky odvypráví děj prequelu, který nikdy nevznikl...chvilku jsem byl na vážkách, jestli mi něco neuteklo. No a od poloviny už to bylo poctivé B... závěr už tragický. Akční scény které nudí, "překvapivá" odhalení, která jste nečekali, protože vás nenapadlo, že tvůrci upadnou až tak hluboko... a navíc je celý film nesmyslně dlouhý. Přidejte si vypálené oči od modré barvy, kterou je tvořeno 60% záběrů a máte vcelku jasno, že jste právě vyplýtvali čas na poloodpad. ()

Deyw

všechny recenze uživatele

jo je to ulet no..je to dost podobny jak 2ka, ale ve 2ce byl wow efekt a lepsi herci.. je to takovy guilty pleasure levna scifi kravina na jedno pouziti :) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že tahle série po ´´hororové,, jedničce šla dalšími díly spíše ve stopách sci-fi a kung-fu. Jednička byl film, který se svezl na vně mimozemských filmů a měl docela úspěch dvojka už byla spíše mlátička v lese se sci-fi prvky a tohle je mlátička ve vesmíru s sci-fi prvky. Jinak navazujeme na dvojku Rose (potomek mimozemšťanů a lidí) se vydává do války s mimozemšťany jednou, ale selže a až s rozestupem sestřelí jejich mateřskou loď. Film se odehrává s 5 letým odmlkou od toho kdy lidi zjistí, že tu loď nesestřelila , ale ona to přežila a snaží se z ní dostat jakési jádro jelikož na Zemi řádí i jakýsi virus, který mění lidi v mimozemšťany v podstatě je to béčková verze Vetřelců (skupina vojáků na mimozemské planetě) mixnutá s Dnem Nezávislosti Novým Útokem . Kromě herečky z dvojky se objeví i ten Asiat z dvojky a nově i Rhona Mitra. P.s. je zde řečeno, že je zabijete tak, že jim budete střílet do úrovně očí nebo hlavy a většina jich zabíjí tak, že jim střílí do těla nicméně to byla i chyba ve dvojce P.s. 2 snad podle konce neplánují i čtverku. P.s. 3 hlavní mimozemský zabiják tam má dobré killy. ()

Reklama

Reklama