Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní bilancování dvou stárnoucích sester, které jsou si na míle vzdálené adresou i povahou, a přesto jsou si na světě nejbližší. Jedna dává přednost jistotě, druhá si v ničem nedokáže udělat pořádek. Tragikomický příběh o potřebě lidské blízkosti, tolerance, sebeúcty. O lásce, která rozkvete i na podzim života. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mňau! Netušil jsem, že se k tomu uchýlím, ale tady musím ocitovat jeden legendární komentář uživatele zigyho (byť k jinému filmu): Tenhle film neuvěřitelně zestárl. Nebo je určen pro staré lidi, nevím. Ačkoliv taky nevím, protože tady si nedovedu představit ani moc těch mnohem starších lidí, kterým by se podívaná toho typu mohla líbit. Spíše si tedy dovedu představit film o důchodcích, určený primárně pro diváky důchodcovského věku, který by měl v sobě pořádný příběh a byl by celkově záživnější i působivější. Jako vizuální uspávající lék by ovšem Makkova Kočičí hra, se speciální lahůdkou v podobě senilního dědečkova zpěvu do tklivých klavirních tónů, mohla fungovat bezpečně, to nepopírám... ale vydržet to umělecké rozjímání neustálých stylizovaných prostřihů a povětšinou bezemotivně ztvárněných dialogů až do konce bylo pro mě menším utrpením. Několik působivých pasáží (včetně závěru) nemůže zachránit celkově bídný dojem z místy až vyprázdněného snímku. Poselství, o němž básní oficiální text distributora, bohužel, ke mě nedorazilo, to Kočičí hra z roku 1982 s Danou Medřickou, zinscenována dle stejné předlohy, je někde úplně jinde... [40%] ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Ako už píše O*R*I*N, Makk v tomto filme opäť používa svoju strihovú techniku "asociatívneho sveta", akurát podľa mňa tentoraz mimoriadne nefunkčne, resp. až manieristicky. Kým vo fantastických Dňoch čakania to bol silný doplnok k už aj tak silnému príbehu a hlavne hereckým výkonom, v Mačacej hre to už na seba príliš upozorňuje, nehovoriac už o tom, že celé rozprávanie potom pôsobí nepekne chaoticky. Herecky je to stále nadštandard (keby sa bola Töröcsik Mari narodila v Amerike, dovolím si tvrdiť, že by dnes bola radená k legendám formátu Katherine Hepburn), no je to bohužiaľ jediné, čo na filme môžem pochváliť. Inak je to totiž nesúrodá, chaotická a ukecaná nuda. 4 / 10 ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Oscar 1975 - Nominácia na najlepší zahraničný film ◘◘◘◘ MFF Cannes 1974 - Nominácia na 1. cenu ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

LFŠ '07 - Můj v pořadí třetí Makk. Příběh dvou postarších sester, které si jsou blízké, i když jsou od sebe vzdáleny mnoho kilometrů. Téměř neustále přítomný voiceover nám zprostředkovává buď jejich telefonické rozhovory, nebo úryvky z dopisů. I v tomto snímku použili Károly Makk a János Tóth zvláštní techniku střihu, kterou nazvali asociativní svět. Technika se snaží přiblížit princip práce lidského myšlení. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama