Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva nezadaní už mají po krk toho, že jsou na svátky vždycky sami, a tak uzavřou dohodu a na všech oslavách v roce si navzájem dělají doprovod. Pak ale přeskočí jiskra. (Netflix)

Recenze (210)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No Lucíku aby se z tebe nestala kvůli covidu alkoholička, když jsem četl tvůj koment. Já si dal film jako relax odpal po festackým marotonu plných ambicozních silných snímků a jsem docela spokojen. Přišlo mě jako kdyby se ve filmu prohodili vlastnosti mužů a žen, ale Emča byla skvěle sarkatistická hlavně ze začátku, je škoda, že tvůrci toho nevyužili více. Pak už to více a víc sklouzává k typickým romantickým klišé, ale to jsem od toho tak trošku čekal, takže tady teď nebudu vyvolávat déšť. Na a Emča je kust baby, to ja marný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Totální romantika, trošku té vánoční pohody, příjemná dvojka Emma Roberts a Luke Bracey. To vše splnilo pohodové sváteční dopoledne s Netflixem. A nebudu Vám zastírat, že jsem si film pustil hlavně kvůli Emmě, ta je totiž boží v každém filmovém provedení. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Luce Bracey má zcela odzbrojující úsměv a Emma je tady pěkná rošťanda. Na nic si nehráli, ale když přišlo na věc, tak se karty otočily a co teď ? Bezva komedie na sobotní nebo nedělní odpolko, případně lze tenhle film použít jako relax po celodenní práci. Není nad to, poznat se reálně před svatbou než až po ní a tady to dokonale fungovalo. A co víc si u takových filmů přát? Aby ta chemie mezi hlavním párem fungovala na diváky. Já se mezi ně taky počítám:-) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Další film, na kterým si budu ráda (a nejen na Vánoce) ujíždět. Emma s Lukem mezi sebou mají velkou chemii a bavili mě hned, jak na sebe poprvé narazili. Od tý doby jsem se stala vážnou fanynkou jejich vztahu. A nebýt toho americky přehnaného konce, klidně napálím plný počet, protože vedle toho, že je film krásně romanticky, byl i vtipný. Takhle to mám ráda, 4* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Taková hodně příjemná romantická komedie, některé situace prostě ze života, některé přitažené za vlasy; asi tak jak to konzumenti romantických komedií mají rádi. Není to přehnaně přeslazené, ani trapné, fekální jen lehounce. Na plakátu je sice vánoční stromeček, ale vánoční náladu v tom nehledejte, ani sváteční. Je to spíš o dvou lidech, co hledají a nakonec je jedno, jaké je období. Lepší 3*. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Skvělá svěží romanťárna, kde se lidé chovají jako opravdoví lidé :) Palec nahoru za humor i hlavní charismatické představitele. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nikdy nechci vidět nic z rozsáhlé nabídky stanice Hallmark a bohužel už jejich tvorbu přebírá i Netflix. Jsou to takové ty bezduché, lacině vypadající, vesměs vánoční rom-comy jako přes kopírák, s nudnými tvůrci za kamerou a totálně céčkovými herci, kteří hrají jen tam a nikde jinde je neuvidíte. A zmiňuji to proto, že Netflix originály typu Holidate se tomu nebezpečně blíží, nicméně si snad i do budoucna nechají nějaké ty schopnější herce. Přiznávám, že se nejedná o žádné veledílo a užil jsem si to hlavně proto, že jsme na to koukali na Silvestra s přítelkyní a vínkem..ovšem i bez toho bych to hodnotil jako neurážející romanťarnu s několika cringe momenty, ale i těmi příjemnými...70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne zabitý potenciál. Ten námet mal šancu sa stať sviatočným evergreenom. To by ale scenár nemohol byť na úrovni tematicky podobných kanadských TV filmov, ktorými sa to v telkách hemží. Režisér sa tiež moc nesnažil, takže to celé zachraňuje sympatický casting s veľmi slušnou vzájomnou chémiou. Klasický Netflix. Vidieť a zabudnúť. V rámci novodobej mainstreamovej romcom tvorby celkom OK, ale v tomto žánri existuje veľa skvostov. Strata času. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O žádné veledílo se samozřejmě nejedná. Je to taková ta každoroční předvánoční romantická záležitost, která se tentokráte dá snesitelněji a bezbolestně přežít. 10 let do podobných filmů byla obsazována Anistonka a nejsem si jistý jestli zrovna Emma Roberts má na to ji adekvátně nahradit. Ta holka má jisté kouzlo, ale tady hraje občas afektovanou holku, která má veliké štěstí že jí osud přihrál do cesty Lukea Braceyho, protože to skoro vypadá že by taky mohla skončit navěky sama. Duo je společně určitě sympatické, takže divák tak nějak tuší, že by jim to nakonec i přes všechny možné scénaristické klacky mohlo vyjít. 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Za mňa maximálna spokojnosť. Ideálna romantická oddychovka s božskou Emmou a v rámci vyčerpaného žánru osviežujúcou zápletkou spájajúcou jednotlivé sviatky. Ako fanúšik holiday specials a Emmy Roberts tlieskam! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Holidate nie je síce žiadnym žánrovým prevratom a búračom zaužívaných stereotypov, ale za to vie úspešne navodiť dobrú náladu a divák pri ňom kvalitne zrelaxuje. Ženské publikum určite ocení šarmantného Lukea Braceyho s jeho odzbrojujúcimi úsmevmi a muži sa budú radovať z prítomnosti roztomilej a trochu drzej Emmy Roberts. Film celkovo splnil moje očakávania nenáročnej romantickej komédie s milou dvojicou hrdinov, ktorej som od začiatku do konca držal palce. S prižmúrením oka ho hodnotím siedmimi bodmi z desiatich. Pôvodne som zvažoval dať o jeden bod menej, no Emma a Luke ma, priznám sa, skutočne chytili za srdce. Viac tu: https://refresher.sk/91024-Recenzia-Holidate. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Štandardná romantická komédia, aj keď s pomerne originálnym nápadom. Romantické prvky však prebrali snáď skoro všetky slaďučké klišé aké si len viete predstaviť. Vrátane vyvrcholenia, zápletky a rozuzlenia. Nič prevratné, no pozerať sa na to dá, a miestami bola aj sranda (napríklad scénka s laxatívom). Najlepšie pozerať s pubertálnymi dcérami. Priemer. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Emma Roberts a Luke Bracey se o každém svátku v roce potýkají s následky své vzájemné platonické lásky. A jde jim to náramně zábavně. Režisér John Whitesell a scenáristka Tiffany Paulsen sice nedali v předchozích letech dohromady kloudný film, ovšem jejich poměrně dlouhá tvůrčí pauza měla za následek vznik neotřele pojaté komedie, která se úmyslně strefuje do provařených klišé žánru romantické komedie. Nevěřil bych, že zrovna tihle dva někdy stvoří něco inteligentně ztřeštěného a originálně vtipného. Na přetřes se dostane pověstná zvedačka z Hříšného tance, příznivci utržených prstů se ironicky pousmějí nad neštěstím a milovníci státních svátků dostanou recept, jak je (ne)správně prožít. Důležitým faktorem je rozhodně výběr ústřední herecké dvojky. Emma Roberts s Lukem Braceym. Neteřinka Emma svoji slavnou tetičku Julii válcuje už v každém ohledu: je pohledná, vtipná a herecky neprotivná. Divačkám se do vaginálního průtoku bez nejmenších problémů dostane Luke Bracey, který zatím neměl tak úplné umělecké štěstí se výrazněji prosadit, ačkoliv pár filmových projektů naznačilo, že je s ním třeba počítat. Jejich společná herecká souhra stála za to. Ještě se sluší zmínit, že příznivci rozverných a sympatických vedlejších postav si.přijdou na své: minimálně Kristin Chenoweth a její "bárbie" trampoty se do divácké paměti jistě dostanou, stranou nezůstala ani vyhlášená krasavice Nicola Peltz, která v pouhých dvou výstupech nenápadně provětrá zatuchlé trenýrky. Netradičně pojaté rande s Emmou Roberts ma mě zafungovalo. 10/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

First world problems. :) Aj takéto filmy treba. Akurát nechápem tunajšie komentáre pasujúce Emmu Roberts na post herečky romantických komédií. Akože čože? Tá baba je predovšetkým večná predstaviteľka beštií a scream queen. Koľko vôbec v živote stvárnila romantický postáv? Dve? ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Emma Roberts hraje jako obvykle sympatickou hlavní postavu, které se daří získat si diváka na svou stranu. S hereckým partnerem Lukem Braceyem jim navíc chemie docela funguje, což je základ dobré romantické komedie (a naopak něco, co se úplně nepovedlo třeba v Love Hard). Nicméně jinak je to poměrně tuctový film s množstvím klišé a jak to tak bývá také s množstvím postav, které jsou spíš karikatury než nosné a zajímavé postavy. Střídají se docela povedené scény (oslava Silvestra…) s některými podprůměrnými až nevkusnými gagy. Naštěstí jsem ale od filmu nic více nečekala, takže v zásadě jsem byla spokojená. Je to zkrátka jedna z mnoha průměrných „vánočních“ romantických komedií, které stačí vidět jednou. A slovo „vánoční“ je skutečně nutné dát do uvozovek, jelikož film sice začíná a končí o Vánocích, ale jinak pokrývá průběh celého roku a všechny možné svátky, tudíž název filmu v angličtině i češtině je vlastně přesně padnoucí a velmi doslovný. Škoda jen, že film nebyl v rámci scénáře o něco více nápaditý a o něco méně kýč. ~(3,2)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak buď vám rom-com sadne, alebo nie a Holidate mi sadol. Nie úplne v každom momente, občas sa dostávame na hranu trápnosti, ale aj v takých prípadoch nás čaká nejaká pointa. Roberts je super a je len dobre, že sa tvorcovia nesnažili k nej dosadiť nejakú superhviezdu, Bracey tak bol možno najlepšia možná voľba. Samozrejme film najlepšie zafunguje na sviatky a osobne si myslím, že o rok bude uvedený aj na niektorej z našich komerčných staníc. Najviac pobavil Black Panther, máme tu silného kandidáta na stvárnenie hlavnej úlohy v potencionálnom sequeli. Samozrejme v kostýme z Holidate. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. "Holidate" má svoje skvelé momentky, má svoje mizerné momentky. Má vtipné situácie, má to trápne situácie. Sú scénky, ktoré vedia pôsobiť úprimne, sú tu scénky, ktoré ukážu neskutočnú americkú teatrálnosť. Takže z toho asi aj plynie moje hodnotenie k filmu. Mám rád Emmu Roberts a musím povedať, že v tomto filme jej to priam perfektne sekne. Nevedel by som si asi nikoho iného predstaviť v tejto role, kde vie byť správne milá a správne drzá. A vie si nájsť ten správny pomer toho všetkého. Luke Bracey je tiež okey, no jeho som v tej role až tak úplne nevidel. Myslím si, že by mi tam lepšie asi sedel Chris Pratt, no bolo by to asi zvláštne keby si Emma Roberts našla niekoho, kto už mal 40. Ale nebol som jeho výkonom úplne presvedčný. Ostatné postavy sú celkom okey, no miestami skôr idú vo svojej role ďalej a ďalej a dokopy sa vo filme nenájdu žiadne veľké prekvapenia. Najlepšie časti sú podľa mňa v úvode. Sledujeme Vianoce oboch našich hrdinov, stretnú sa v supermarkete a idú na svoj prvý "holidate" na novoročnú párty. A bol som v nálade, že tento film bude vynikajúci. No postupne sa to začalo trošku rozpadať. V prvom rade film veľmi často skáče a necháva dlhé prádzne miesta, ktoré vám môžu prekážať. Tým, že skáčeme zo sviatku do sviatku, tak si často môžete hovoriť, čo sa v ich živote dialo medzitým. Okrem toho v polke filmu sa dočkáme skutočne ťažkých klišé momentiek, ktoré z toho spravia celkom riadny gýč. Niekedy som mal pocit, že film si z tých gýčových scénok robí srandu, no niekedy som mal pocit, že to proste len potrebovali urobiť ťažko americké. Ako som povedal. Mám z filmu zmiešané pocity. Je tu veľa momentov, na ktorých som sa smial, no rovnako tu boli aj momentky, kde som si hovoril "To vážne?" Z toho sa potom aj odvíja finálny verdikt. Hodnotenie: C+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

To bol Netflix? Ja že som omylom prepla na Prima Love. Ale vážne .. nenáročná romantika so sympatickou dvojicou, aj keď oboch som videla už aj lepšie hrať. Nechýba pár dobrých hlášok, ale aj kopec situácií na hranici trápnosti. Na oddych postačujúce. ()

Reklama

Reklama