Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko školy bylo během poledne vykradeno starožitnictví. Partě třech kluků a jedné dívky utkvěl v hlavě mladý muž, jenž jim před školou přihrál odkopnutý míč. Připadá jim podezřelý a rozhodnou se po něm pátrat na vlastní pěst. Podaří se jim zjistit, kde bydlí, znají i jeho jméno. Začnou Petra Krále (J. Tříska) sledovat. Jejich hra na četníky a zloděje skončí ve chvíli, kdy se s ním dají do hovoru na lavičce před školou. Protože již nemohou pátrat v utajení, upozorní na Krále alespoň policii… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pátrání po falešném aranžérovi. Zdlouhavé, nezajímavé, až na Jana Třísku, který v sobě skvělého herce nezapřel za žádných okolností. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Naivní dětská detektivka. Jednoduchá moralita. Nicméně práce s dětskými herci je na tehdejší poměry velmi dobrá. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Dělat něco pořádného, něco o čem by se dalo psát v Sedmičce nebo Pionýru... Trochu to připomíná sérii Martin a... Tříska to posunul O hvězdičku víš... ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Umělecká hodnota tohoto filmíku je pochopitelně nulová, myslím, že ani jako čistě dětský snímek to snad tehdá fungovat nemohlo, nicméně jednu zajímavost příběh skýtá. Jde o postavu aranžéra, který "pustošil" přes poledne opuštěné obchody a provozovny jako na běžícím páse. To, že šlo o případ skutečný, dokládá i epizoda "Aranžér" z cyklu "Malý pitaval z velkého města", kde si autoři tuto soudničku poupravili zase dle pohledu svého. Jinak Tříska byl fajn vždy a ve všem. Jeho sametový hlas se zasloužil i o to, že tahle blbinka nespadla přímo do odpadní stoky a získala ode mne alespoň tu jednu...hvězdičku. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že tohle dílko nebylo dlouho v TV k vidění. Připomíná vzdáleně jiné televizní "Kamarády" a to i svým "obsazením" party, ale nesahá jim ani po kolena. Dívat se na zasahující pionýry, proč ne. Ale nesmí to být tak naivní. Kudy se děti vrtnou, je malér, všechno padá, plechovky, bedýnky, barely, polička. Navíc ta spousta náhod okolo. Nebýt Jana Třísky, nedokoukal bych. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává převážně v oblasti Uhelného trhu v Praze na Starém Městě. (sator)
  • Děti se často motají kolem sloupků, které nápadně připomínají meteorologické, jedná se však o výdechové šachty z podzemních historických veřejných záchodků. (sator)

Reklama

Reklama