Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je založen na skutečné události a je o skupince mladých hackerů z Hannoveru (Německo). Koncem 90. let osiřelý Karl Koch investoval své dědictví do koupě bytu a počítače. Jako první věc kterou udělal bylo napojení na bulletin boardy kvůli diskuzi ohledně konspirační teorie z jeho oblíbené novely od R.A. Willsona "Illuminatus", ale zanedlouho se spolu se svým kamarádem Davidem začal nabourávat do vládních a vojenských systémů. Pepe, Karlův dřívější kriminální kamarád přišel na to, že z nabourávání počítačů může být veliký zisk, takže odcestoval do východního Berlína a snaží se kontaktovat KGB. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zdědit po smrti svého otce tolik peněz je v devatenácti letech pro Karla s jeho názory výzvou a tak se po delším dohadování s přáteli rozhodne jít cestou hackera a už v tom jel. Od iluminátů, různých fascinujících tézí čísla 23 až k hodně nelegální činnosti a tak se postupně dostává Karl mezi lidi, o kterých nemá ani to nejmenší tušení, co jsou zač, čeho jsou schopni a jaké důsledky takového hackerování ho můžou postihnout. Má strach a není se co divit, že se jeho stav neustále zhoršuje a užívání drog mu to rozhodně neulehčuje. I když se píše, že je to podle skutečné události, přimhouřím očko, protože si myslím, že sem tam je to trochu přibarvené, ale já jsem se zpracováním a hereckými výkony spokojená. Bonusem byly určitě mnohé situace, které byly vkusně vkomponované a kdo ví jestli zrovna právě tyhle maličkosti nejsou pravdivé. Například s tím Bachem pozpátku a nebo ta finta se židlí na kolečkách, když už Karl tušil, že je asi sledovaný. Já jsem ráda, že se mnou moje PC vůbec kamarádí a o hackeru nemám moc velkou tuchu, ale tenhle film z Německa se jim určitě povedl. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ilumináti sú skvelá románová trilógia. Erudícia a fantázia autorov mimoriadne, predkladané fakty vierohodné. "Veď je to len kniha.", vraví si čitateľ. Na druhej strane si ten istý čitateľ povie: "A čo ak je to tak?". Dostaví sa paranoja ("sledujú Ťa!"). O nejaký čas jeden tajný túto informáciu nepoprie. 23 nie je adaptácia románovej trilógie. Rozpráva príbeh mladíka, ktorý sa knihou rozhojdal k vlastnej činnosti. Je to inšpiratívne, a originálne nadväzujúce na knižnú inšpiráciu (spoluator predlohy, pán Wilson si strihol cameo) Hrdina filmu si cez výstrižky z novín a magazínov overuje rôzne teórie súvisiace s iluminátskym číslom 5. V štýle knihy začne hackovať. Všimnú si to agenti KGB (dej sa odohráva v 80. rokoch). Začne pracovať pre ideologický protipól. Postupne sa zamotáva do siete paranoje, špionáže a drôg. Takmer mu preskočí. Nakoniec zisťuje, že jeho paranoidné stavy signalizovali pravdu: bol sledovaný. Toto je na románovom predobraze najkrajšie. Keď sa všetky tie vymysleniny a manipulácie mysle zrazu začnú diať. V realite. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Fascinace číslem 23, prostředí hackerů a skvělý soundtrack. Hackers s Angelinou mám sice o něco radši, ale přesto nemůžu jinak, tenhle zamyšlení hodný kousek si ty čtyři taky zaslouží. Zase jeden německý nadstandard s nejednou humornou vložkou ("Jak to pojmenujeme?" "Roztáhni nohy a skóruj?" "Né, co takhle Trojský kůň?"), nehledě na podařenou dramatickou (konspirační teorie, problémy s drogami a vlastním duševním zdravím). PS: LaSandra a Drsan to k dnešnímu datu ještě nestihli ohodnotit, že by v tom byli Ilumináti? ;) 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ilumináti je skôr meno pre nejakú čeľad mravcov, takže v podstate celé svetové dianie na zemeguli riadia mravce! Skôr, ako film o hackeroch, mi to pripadalo ako film o feťákoch. Moc som sa nebavil a zrejme svojim hodnotením povalím proti prúdu. No a, nech... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Asi jsem vzhledem k tématu čekala přeci jen větší vzrůšo, než jen v podstatě sledovat týpka, co se stále víc plácá v paranoie (i když oprávněné) a drogách, což mi k dnešní filmové náladě zrovna dvakrát nesedlo. Jako výlet do pravěku počítačového rozmachu to ušlo, ale upřímně, už jsem z tohoto období viděla zajímavější kousky. Viděno v rámci Challenge tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, když je někdo moc chytrý, stane se z něj hacker, zaplete se do vysoké hry překračující hranice státu, skončí z toho na koksu a vůbec blbě. Velmi zajímavě natočeno podle skutečného příběhu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

K zbláznění miluju Matrix a moc jsem si přál, aby se mu to aspoň trochu podobalo. A z počátku jsem tomu i věřil. Ale tohle byl film o kybernetické špionáži, všechny třiadvacítky a ilumináti tady byli navíc, vůbec nesouviseli s hlavní dějovou linkou, byla to jen zbytečná vata. Žádné dobré úmysly nehrály v jednání ústřední čtveřice žádnou roli, šlo tady jen o prachy. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

paranoia, iluminati, mladý mozek ohýbaný drogami, podmanivou literaturou a navíc v období studené války...Diagnóza? Žně pro amatérského psychologa...Příjemná výprava a nahlédnutí do kousku historie.. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Víc než o tom čísle mi to připadalo o hackerství. To číslo mi tam přišlo tak trochu navíc, ale jestli to tak fakt bylo, budiž:) Ale jinak velmi přirozeně natočené, na nic si nehrající, pěkný film o drogách... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Je to takové mdlé, takže pouze nadprůměr, navíc ta paranoia z Illumiátů vychází jaksi naprázdno. Chápu, že hlavní postava pod vlivem svého životního stylu něco utrpěla, ale pro film jako takový, nemá vůbec význam, to sráží celkové hodnocení filmu. ()

B.e.r.n.y 

všechny recenze uživatele

Poblázněnost knihou, drogy, dluhy, posedlost penězi, minimum spánku, zmatek, nejistota, nedůvěra, závislost, nekontrolovatelnost situace. . . Děj mě dost bavil. Bylo zajímavé sledovat postupný vývoj hlavního hrdiny z typického teenagera na drogami zhuntovanou trosku téměř bez přátel. Hudba to celé krásně podmazává. 87% ()

magic0 

všechny recenze uživatele

Film je volněji inspirován knihou Kukaččí hnízdo podle které byl natočen původní snímek KGB computer and me. Tento snímek je o dost akčnější a není tak odborně zastřen příkazovou řádkou a hackerstvím. Od začátku filmu na mně dýchla atmosféra 80. let, výborná muzika a skvěle provedený příběh. Kokainové psychózy a další drobné detaily filmu dodávají na správné autentičnosti. Film je založen na pravdivých událostech. No prostě výborné. (28.10.2013) ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Spíš než film o hackerech je to film o lůzrech co fetují, zevlují a vymýšlí kraviny aniž by jim došlo, že peníze se dají třeba vydělat prací. Jsou filmy o lůzrech které jsou zpracované tak, že to člověka baví sledovat, tohle ale není ten případ, postavy jsou nesympatičtí budižkničemové, kteří mi byli úplně ukradení. A navíc příšerná nuda, prakticky nic se neděje do půlky filmu kde jsem to musel vypnout. ()

Reklama

Reklama