Reklama

Reklama

Unforgotten

(seriál)
TV spot
Velká Británie, (2015–2023), 22 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Chris Lang

Režie:

Andy Wilson

Scénář:

Chris Lang

Hudba:

Michael Price

Hrají:

Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar, Jordan Long, Lewis Reeves, Peter Egan, Tom Austen, Trevor Eve, Ruth Sheen, Tom Courtenay, Gemma Jones, Bernard Hill (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Londýnští detektivové vyšetřují zločiny z minulosti a rozplétají léta pohřbená tajemství. Když je v opuštěné budově nalezeno tělo mladého muže, je k vyšetřování povolána vrchní inspektorka Cassie Stuart (Nicola Walker) se svým partnerem, detektivem seržantem Sunilem „Sunnym“ Khanem (Sanjeev Bhaskar). Jimmy Sullivan byl bezdomovec na útěku, zavražděný v roce 1976, kdy v budově byla ubytovna. Podle jeho deníku jsou podezřelí čtyři lidé: duchovní, významný podnikatel, komunitní pracovník a invalidní muž, který se staral o svou manželku. Každý z nich skrývá nějaké tajemství. Jak se jejich lži rozplétají, lidé, které mají nejraději, se začínají zajímat, čeho by ještě mohli být schopni. Nic v tomto případě není černobílé. Můžete vůbec někdy skutečně poznat své nejbližší? Jaká tajemství pohřbili? (tribican)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (13)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Vrstevnatý, zajímavý a inteligentní seriál (6 dílů - takže žádná velká nálož). Vyšetřovatelka Nicoly Walker je sympatická a empatická osoba. Závěr je překvapivý a v některých momentech až příliš idealistický, což mu trochu ubírá na uvěřitelnosti; ke katarzi by jistě vedla i jiná - méně happyendová - cesta. Ale celkově vřele doporučuji. Zatím je to k mání jedině se slovenskými titulky, ale nevadilo - chytla:) jsem skoro vše. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Je to silná pocitovka. Nechce sa mi o tom písať veľa, pretože po hodnoteniach na IMDb to bolo pre mňa mierne sklamanie. Celý príbeh je v podstate do niekoľko hodinových dielov rozťahaný Cold case, takže takto rozriedený stráca silu a pútavosť aj napriek tomu, čo na mňa urobilo dobrý dojem: krásne mimopríbehové "odbehy" na krajinu s úžasnou muzikou, keď hlavná predstaviteľka niekam cestuje, či už vlakom, autom, to mi proste urobilo v hlave vlny. Inak je to slabší priemer. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Sve minulosti clovek dost casto neutece. Vynikajicim zpusobem rozehrana partie pro trpelive fanousky citlive stupnovanych britskych krimi dramat. Postupne do sebe stripky zapadaji a blizi se velke finale postavene na rafinovane promyslene zapletce a vybornych hereckych vykonech. Po ctvrtem dile jsem zcela lapen. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

edit II. série *****. první série: „Boží mlýny“, to je to, oč tu běží. Minulost, která nespí ani v důchodovém věku. Jak by se vám líbilo dozvědět se, že partner, s s nímž sdílíte svůj život dlouhých 40 let, prováděl v mládí hrůzné činy, a že ho zkrátka neznáte tak dobře, jak jste si mysleli? Rozličné reakce manželů, manželek, dcer a synů na nově odhalené skutečnosti jsou v seriálu tím nejmrazivějším a nejzajímavějším, mrazením v zádech ale seriál celkově nešetří. Spousta velmi sympatických herců napínavě rozplétá čtyřicet let starý příběh vlásek po vlásku. Konec je bohužel nedotažený, působí absurdně, zkratkovitě a neautenticky a zdaleka nevysvětluje všechny taje načrtnutých příběhů. ()

flu 

všechny recenze uživatele

Po dvou sériích musím říct, že to není špatné, ale chybí mi tam alespoň částečně přiznání toho, že v obou případech (institucionální rasismus a homofobie; obludné případy zneužívání dětí) má toho největšího příslovečného kostlivce ve skříni britská policie, která ať už úmyslně či nedbalostně po dlouhé roky kryla skutečné zločince. V tomto ohledu by tedy trocha sebereflexe nezaškodila jak samotné Metropolitan Police tak autorům seriálu. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (3)

  • I když ve třetí sérii probíhá vyšetřování ve fiktivním městečku Middenham, tak natáčení probíhalo převážně v anglických městech Lymington a Bristol. (Trajektt)
  • Čtvrtá řada tohoto seriálu se natáčela v britských městech Cambridge, Buxton, Portsmouth, Strood a také na mnohých londýnských místech jako jsou Greenwich, Southall a Tower Hamlets. (Trajektt)
  • Druhá série se natáčela na jižním pobřeží Anglie ve městě Brighton and Hove, na slavném molu a podél nábřeží na Marine Parade. Dále se natáčelo v historickém městě Winchester a v přírodní oblasti Cotswolds. (Trajektt)

Reklama

Reklama