Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. ledna 2001. Harvey Jacobs, válečný fotograf deníku Times, byl zraněn teroristy poté, co viděl masakr u Nuevo Colón. V zoufalé snaze dostat ho pryč poslala Organizace spojených národů vůz a řidiče, který ho měl dopravit přes hranice... (3DD!3)

Recenze (154)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Iñárritu pojal svůj příspěvek do série The Hire nejméně jako reklamu a nejvíce jako film. A taky to vzal ze všech nejvážněji, rozjel nejsyrovější příběh a nabídl všem možnost předvést se jako charakterní herci. A oni tu výzvu přijali a výsledkem je něco, co dalece přesahuje nějakou reklamní kampaň - tohle je plnohodnotný krátký film zasluhující si 90%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Typický Iňárritu - roztřesená zrnitá kamera, syrovost, silný příběh, ale osm minut je příliš málo. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Alejandro González Ińárritu režíruje svým typickým způsobem, snímek má daleko větší přesah než pouhá reklama a tento se týká jak hereckých výkonů (Stellan Skarsgård), tak kamery, všeho. Nejlepší Hire. Bez debat. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Drsná práce s obrazem, roztěkaná kamera a hlavně příběh, který má co říct. Žádný úlet jako například Guy Ritchie, ale drsný příběh z války, kde je džíp BMW odsouzen k tomu, aby jel ne po dálnici, ale až po polní cestě. Škoda to rozhodně není, filmař Innáriutova formátu si dává pečlivě záležet na tom, aby se obsah s formou vzájemně nepřebíjeli a dokazuje, že deprese lze divákovi navodit i během pár minut. Z celé Season 1 jasně nejlepší díl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, jak bych to od pána režiséra čekal. Agresivní, svižná a hektická kamera zasahuje spolu s příběhem do života kameramana, který to neměl jednoduché a měl světu dál co říct. Hudební stránka je také pěkná, ale bohužel je to opravdu krátká doba na to, aby režisér měl možnost rozjet nějakou velkou akční jízdu, o kterou se řekl bych snažil. I tak to ale za kouknutí rozhodně stojí. --- 85 % --- ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Iňárritu ukazuje své přednosti v každém okamžiku tohoto velmi vzhledem stylizovaného kousku. Nejde mu odepřít jeho hlubší význam, od něj přeci ani nikdo nemohl čekat stíhací jízdu plnou kulometů, vrtulníků a výbuchů okolo toho krásného auta. Přesto příjemně překvapil splněním všech předpokladů k výborné reklamě, která může oslovit hodně lidí. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Každý kto videl všetky BMW filmy má nejakého svojho NAJ. Pre mňa je to práve Powder Keg od Inarritu. Na minimálnej ploche skvelo zahrané, dobrý príbeh, formálne jasný trademark Innaritua a navyše (pre mňa) miestami až hypnotizujúca hudba. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej ale mě tenhle Hire přijde jasně nejhorší. Herecké výkony jsou sice velice dobré ale to co dělá Hire Hirem tady není. Ostatními opěvovaná kamera mi tady nesnesitelně lezla na nervy no nevim. Alejandro González Ińárritu zjevně nepochopil co točí a snaží se jaksi dojmout atd. jenže na to mu 8 minut nestačí i kdyby se po... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejlepší počin celé série. Gonzálesův režijní rukopis dokáže vytvořit nevídanou atmosféru, ve které navíc ruční kamera nenechá ani na vteřinu vydechnout. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mexičan Alejandro González Iñarritu je váženým dovozom do Hollywoodu vďaka svojim kúskom AMORES PERROS a 21 GRAMOV a s reklamnou sériou HIRE sa pobil tak, aby nezradil sám seba ako filmára, tak ak ste fanúšikmi jeho, ehm, „klubových filmov“, určite budete potešení. Znepokojivý, vysilujúci a „vážny“ príspevok do vitrínky BMW so spoľahlivým Stellanom Skarsgårdom a ešte lepšou Lois Smithovou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne odlisnej od ostatnich dilu Hire a nejen proto, ze se odehrava nekde v dzungli a hodne dobrej. Valecny fotograf je postrelen a tak ho ma Owen prevezt pres hranice do nemocnice. Cestou si povidaj dokud je nezastavi hlidka, ktera se nastve a zacne po nich strilet a tak Owen zacne ujizdet. Je zde vyborna hudba i kamera a skvely Skarsgard. Film ma docela smutny zaver a ze serie Hire je to nadprumer. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být zadavatelem reklamy, tak pan Iňárritu by si nevydělal ani na rezervní kolo BMW X5 3.0i, protože jedna krátká odbočka přes pole o jízdních vlastnostech vozu příliš neřekne a kupce zcela jistě nenaláká. Ani jinak mne příliš nezaujalo to povídání postřeleného týpka o tom, že by chtěl mít děti, ale nemá na to čas, protože se musel proběhnout mezi kulkami v patnácti válkách. Sice se mezi tím našlo i pár dramatických momentů, které nebyly špatné, ale něco mi našeptává, že takhle se BMW neprodává. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

U filmů ze série Hire oceňuji buď nějaké to závažné téma (díky Alejandro za něj!) nebo dětskou hravost (tady díky Tony Scottovi). Iňárritu z osmi minut dokázal dokázal vytěžit maximum. Nápad není zas tak originální, ale to zpracování... to zpracování je jednoduše dechberoucí. Holt, tyhle žurnalisticko - humanistické agitky můžu v míře vrchovaté. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Není divu, že právě díl A. G. Iñárritu je ten emocionálně nejsilnější, jeho rukopis je zde nepřehlédnutelný - roztřesená kamera, sugestivnost, dramatičnost a snaha o citový zásah - ta však bohužel díky krátké stopáži nemá moc šancí vyniknout. Přiznám se bez mučení, že bych raději nějakou jednoduchou svěží akci... 7/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pátý a prozatím nejlepší díl. Každý z režisérů pojal svých 8 minut jiným způsobem, každý svým osobitým přístupem. Iñárritovo zpracování je neuvěřitelně hutné, v tak krátkém čase dokázal rozehrát velmi silný příběh... Just Cause. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

V této sérii zcela vyjímečný kousek, naprosto se odlyšující od ostatních. Hudba znějící ke konci filmu byla později použita i v Muži v ohni. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Silné, skvěle zahrané, s opravdu smutným dějem, který nekončí tak, jak ty ostatní Hire. Podle mně je to na reklamu až příliš precizně promyšlené a vložení odkazů na nesmyslnost válek, skvělý kamerový filtr a konec s matkou dělá z těchto osmi minut neskutečný zážitek. Hudba ho zdatně podporuje a utváří také. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S pohľadu akcie je jednoznačne najlepší diel Hostage, ale tento diel svojim sociálnym cítením a psychologickou stránkou, pre Ińárritu známou, presahuje všetky! Veľmi potešujúci diel, ktorý sa vymyká celej sérii. 95%. ()

Reklama

Reklama