Reklama

Reklama

Purei

  • Japonsko 絶対恐怖 Pray プレイ (více)
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Koly 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná nízkorozpočtová (i když se můžu mýlit) žluťárna, disponující hodně hustou a dusivou atmosférou, která neurazila ani mě, člověka už pomalu alergického na záplavu horrorů na jedno brdo z východní asie. Kdeže ty zlaté časy JU-ONu jsou... ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý a rozšířený film, určený zřejmě jen na videotrh. Rozpočet pravděpodobně proklatě nízký. Na internetu je však několik veskrze pozitivních názorů, které se shodují v tom, že nejde o žádný trhák ale o film který splní svůj účel, neurazí, neznudí a pěkně vyděsí. Je to tedy pravda? Protože tento typ "málo výrazných" hororů často skrývá skvělé nápady a režiséři často takřka na koleni dokáží natočit vyjímečnější snímek než jejich štastnější kolegové s násobně vyšším rozpočtem. Purei bohužel nemá ani nápad ani atmosféru. Zápletka přitom není vůbec špatná. Mladý, nepříliš svatý, pár potřebuje sehnat nutně větší obnos peněz na drogy a tak unáší mladou dívku. Brzy kontaktují rodiče a požadují výkupné... jenže dívenka je podle rodičů přesně rok mrtvá, lépe řečeno nezvěstná. Naše dvojice "hrdinů" si chytře vybírá odlehlé místo v podobě opuštěné školy jako svojí základnu. Dívenka se brzy však někam vytratí a jelikož film nemá příliš dlouho stopáž, brzy se začnou dít podivné věci. Podivné věci nejsou paradoxně vůbec děsivé i přesto, že temná budova školy skrývá rozhodně velký potenciál... Stačí se podívat třeba na Silent Hill - ať už hru nebo film. Snažil jsem se opravdu usilovně dostat do "atmosféry" ale nešlo se bát, leknout ani se cítit třeba jen nepříjemně. Nemohu říctm, že bych se vyloženě nudil, protože příběh se nakonec ještě trochu zamotal k lepšímu, ale hlavní náplní mého soustředění bylo čekání na to, že se atmosféra už konečně touto scénou zlepší... ne... tak touto... a zase nic... Když už jsem to vzdával, tak jedna lehce nepříjená chvilka přišla, ale to má spíš něco společného s moudrým pořekadlem o králech, slepotě o jednookém. Závěr, který byl na takto krátký film neskutečně zdlouhavý, se snažil diváka zřejmě aspoň teda dojmout, když se mu ho nepodařilo vyděsit. Pointa pochopitelně smutná, ale zanechá dojem, který by se dal vystihnout asi jako "Hm...". Nápis na dvd krabici a plakátě uvádí komentář "One of the best ghost stories I've seen in ages." Ok. Dotyčný na kterého film takto zapůsobil by se opravdu měl občas podívat na nějaký skutečný horor. Myslím, že by byl šokován až by jistil, jak moc má zvrácené měřítko kvalit filmu. Pokud potřebujete nutně zabít 77 minut podívejte se radši z okna... bude to víc děsivé než tento snímek. Dvě hvězdy jen kvůli tomu, že je mi líto jak jsou všude japonské horory podhodnocovány. Tento si však to nízké hodnocení bohužel zaslouží :( ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Během pomalého prozkoumávání opuštěné školy lze v Purei nalézt jakés takés napětí a jakmile vkročí na scénu nový aktér, vysvitne jiskřička naděje, že se to celé mění k lepšímu a možná to konečně vyděsí, jenže zakončení ji spolehlivě sfoukne a zároveň stáhne do té doby neurážlivý kvazihorrorový snímek do asijského duchařského podprůměru. Purei určitě není taková srajda jako třeba Ju-rei či Dead Waves, leč primární funkci horroru plní tuze špatně a příběhově je poměrně nezajímavý, takže zaslouženě 4/10. Ano, při pohledu na neškodnou japonskou duchařskou nadílku posledních dvou let se člověku nemůže nostalgicky nestýskat po Ju-Onu... ()

Reklama

Reklama