Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

MISSha 

všechny recenze uživatele

"Někteří lidi nevěří, že jamajskej bob zvítězí.Ve předu je Denis a za ním Junior, Yul a Sanka... Vyhraje Jamajka." / "Myslím, že kdyby Švýcar viděl pěknou holku, řekl by: Ein, zwei, drei... a přejel by ji bobem."/ Irv: "Bob je v celku jednoduchá věc". Černoch v hledišti: "To je hajzl taky!... xD A to je jen zlomek kultovních hlášek z tohoto filmu mého dětství, hlavně z nostalgie musim dát 5*. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší rodinná komedie, pouštím si jí už pravidelně na Vánoce. Svižný spád, příjemný humor, Sanca a smutný happy end. V mém okolí navíc velmi kultovní záležitost s často citovanými hláškami. Někteří lidi něvěří... Eins, zwei, drei a přejede jí bobem atd... -"Sehr gut Jamajko." Plus krásný kontrast rozpálené Jamajky a mrznoucí Kanady. Jako stvořené k relaxaci. Jeden z těch filmů, pro kterou mám velkou slabost už od dětství. A právě poslední dobou ho mám čim dál víc rád a u spousty scén se sentimentálně usmívám. PS: John Candy! - "Pánové, bob je celkem jednoduchá věc." - "To je hajz taky." ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Parta negříků se vydá bobovat. Nápad k popukání. Potenciál byl celkem využit a vznikla jedna z vydařenějších komedií minulého století. Bohužel už jsem tento snímeček viděl tolikrát, že s každým dalším zhlédnutím mě více a více štve. Ale to je problém snad každého filmu. Abych nebyl za rasistu, tak sem teda 3* napálím. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Tak pro tenhle film mám od mala slabost. Tohle je pro mě jednoznačně nejlepší rodinná komedie, film, kterej mi udží úsměv po celou hoďku a půl, ale kterej když chce, tak dokáže bejt vážnej. Výborná hudba Hanse Zimmera je myslim jasná věc. :) Příběh je hodně sympatickej, někomu se může zdát klišovitej a po technický stánce asi film ne zrovna tak dokonalej, ale koho to sere, když se tenhle film nese na tak pohodový vlně. Když jsem byl malej, byl to pro mě kult a vono to nějak nestárne. :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Moc směšné to tedy nebylo, ale v závěru se to pokoušelo zaútočit na divákovi emoce. Rovina, ve které nepříliš známí herci ze sebe nedělají šašky, filmu svědčí lépe, a vůbec je škoda, že Kokosy na sněhu jsou označovány za komedii, protože má evidentně na víc, ale tvůrci nenašli odvahu místo laciných fórků divákovi naservírovat serioznější pohled na sportovce, kteří sníh znali jen z vyprávění, ale přesto to dotáhli až na Olympiádu. 50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • Když Dereck (Leon) shání spozora pro jamajský bob, podle zadní stěny lze poznat, že bylo vše natočeno v jedné kanceláři s přestěhovaným nábytkem. (jirijost)
  • V záběru na boby jednotlivých zemí je na jednom napsáno CCCP, představující Sovětský svaz. Při zahájení je ale vidět vlajka ruská. (jirijost)
  • Na olympijských hrách v Calgary ve skutečnosti jel i jamajský dvojbob, který skončil třicátý. (M.B)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama