Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

MISSha 

všechny recenze uživatele

"Někteří lidi nevěří, že jamajskej bob zvítězí.Ve předu je Denis a za ním Junior, Yul a Sanka... Vyhraje Jamajka." / "Myslím, že kdyby Švýcar viděl pěknou holku, řekl by: Ein, zwei, drei... a přejel by ji bobem."/ Irv: "Bob je v celku jednoduchá věc". Černoch v hledišti: "To je hajzl taky!... xD A to je jen zlomek kultovních hlášek z tohoto filmu mého dětství, hlavně z nostalgie musim dát 5*. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší rodinná komedie, pouštím si jí už pravidelně na Vánoce. Svižný spád, příjemný humor, Sanca a smutný happy end. V mém okolí navíc velmi kultovní záležitost s často citovanými hláškami. Někteří lidi něvěří... Eins, zwei, drei a přejede jí bobem atd... -"Sehr gut Jamajko." Plus krásný kontrast rozpálené Jamajky a mrznoucí Kanady. Jako stvořené k relaxaci. Jeden z těch filmů, pro kterou mám velkou slabost už od dětství. A právě poslední dobou ho mám čim dál víc rád a u spousty scén se sentimentálně usmívám. PS: John Candy! - "Pánové, bob je celkem jednoduchá věc." - "To je hajz taky." ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po ZOH Calgary 1988 bylo největším komerčním trhákem tričko s "Orlem" Eddie Edwardsem a čtyřbobem Jamajky. Orla Eddieho neviděl nikdo z přítomných skákat na lyžích, protože se svými asi deseti dioptriemi dopadal nahoře do emblému olympiády a když se kopec začal naklánět, tak Eddie už jen odvážně plužil dolů. To byl můj hrdina, ale tyhle mírně netypické bobaře netrénující ve Švýcarsku taky nebylo možno přehlédnout. A na tomhle filmu já prostě žádnou chybu vidět nechci. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Když si přímým sluncem a padesáti stupni ve stínu rozmazlení afrojamajčani vyrazí s tlouštíčkem na zimní olympiádu, musí si chca nechca připadat jako úplní kokoti na sněhu. Vždyť i dva centimetry prašanu je pro ně hotová apokalypsa, navíc jsou na tom bílém pozadí obzvlášť nápadní a národním socialismem odkojení Němci nemůžou najít vhodnější cíl k posměchu a provokacím. A já pak koukám jako černoch na zamrzlý kýbl, že z té tragédie může vzniknout jedna z nejlepších sportovních komedií a jestli nějaký otporný rasysta chce tvrdit, že ne, nechť mi políbí vejce. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie, jako malá jsem to viděla tak stokrát, ale klidně bych se na to podívala znovu! Prostě awesome klasika :) Neznám jedinýho člověka, komu se Kokosy nelíbily. Typické rodinně-komediální zpracování, ale se spoustou naprosto geniálních hlášek! Moje oblíbená ---> ''Dám ti dolar, když zavřeš hubu!'' :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • Při slavnostním zahájení má Blitzer (John Candy) bílý kovbojský klobouk, tzv. Smithbilt, což je jeden ze znaků města Calgary, kde se ZOH XV v roce 1988 konaly. (Maulincio)
  • Švýcarský bobový tým má na bobu nápis "Schweiz". Švýcarský bobový tým ale ve skutečnosti tradičně používá francouzský název pro Švýcarsko, tedy "Suisse". (Maulincio)
  • Po druhé jamajské závodní jízdě následuje noční záběr panoramatu Calgary, v němž lze vidět Bankers Hall, 197 metrů vysoký mrakodrap. Ten byl ale dokončen až v roce 1989, tedy rok po událostech z filmu. (Maulincio)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama