Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Recenze (658)

Cival 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka na jedno zkouknutí. Na lepší procenta by to chtělo buď přitvrdit na komediálnosti a vynechat ty dojemné momenty o udatných srdcích. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zdařilá komedie s několika veskrze rodinnými momenty, ve které čtyři sympatičtí (ve třech případech skrytí) Rastafariánci s brilantním trenérem Johnem Candym úplně zboří zimní olympiádu v Calgary za doprovodu hudby autorské dílny Hanse Zimmera, tentokrát ve spolupráci s Nickem Glennie-Smithem. Pro moji generaci má tenhle film status legendárnosti srovnatelný s Vražedným Pobřežím:) Jednou provždy 80%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celý film má na komedii i mnoho vážných okamžiků. I když jde jen o taškařici, snaha černošských sportovců vyznívá velmi věrohodně a dobře. No a navíc John Candy hraje svou roli skvěle. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tyhle kluky černý bobistický hodnotit jako komedii, aspirovala by mnohem výše , bohuže v tomto filmu je něco co není žánr komedie a příšerně to kazí. jenže Jamajčanům na olympiadě už budu navždy fandit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasně nejlepší film od Walta Disneye. Sympatický příběh o jamajských bobařích, kteří si něco dokázali a nemusí se za to vůbec stydět. Film je natočen s cítem pro vtip i silnější scény. Konec je trochu vypjatý, ale přesto pěkný, typický pro Disneyovky. Kouknu se na ten film znova a rád. John Candy zde hraje jednu z jeho nejlepších rolí. Musím dát 5 *, protože tohle byl film mého mládí a mám ho rád i dodnes. --- Viděl si Švýcary, že by se prali? Viděl si Švýcary chlastat a blbnout a vůbec? – Taky je ale nevidíš že by se někdy smáli. Mám dojem že kdyby nějakej Švýcar zakopnul o nějakou holku řekne: eins, zwei, drei a přejede ji bobem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která napoprvé pobaví, na podruhé se možná ještě zasmějete, ale na potřetí ji ignorujete. Je to velká škoda. Nepřináši nic nového a proto se na ni rychle zapomene. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

A sakra, som ani netusila, ze nemam tento film ohodnoteny. To je snad prva komedia, ktoru si pamatam este z pubertalnych cias, a ktora ma dokaze aj po stykrat rozosmiat. Nezabudnutelne hlasky, ktore nemaju chybu: "Sanko, ty kouříš?" "Ne, vole, já dejchám."_"Sanko, jsi mrtvej?" "Jo, vole."...Cooooooooool :D ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Geniální film s geniálním dabingem. Jelikož na to vždycky na Silvestra koukáme s kámošema několikrát, už prostě musím jít na pět. Trenére... Trenéreeeeeeee......... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní odpočinkový rodinný snímek volně na motivy skutečných událostí. Celé to drží nad vodou především John Candy a Zimmerova hudba. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Kurva lidi, tohle je nezapomenutelná klasika se skvělými hláškami, která pobaví každého ! Ano ! I to toho největšího intouše/teplouše tady ! 99% ! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer a Nick Glennie-Smith: 1. Wild Wild Life ,2. I Can See Clearly Now ,3. Stir It Up ,4. Cool Me Down ,5. Picky Picky Head ,6. Jamaican Bobsledding Chant ,7. Sweet Jamaica ,8. Dolly My Baby ,9. Love You Want ,10. Countrylypso ,11. The Walk Home ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Někteří lidi nevěří, že Jamajskej bob zvítězí :) povedená partička 4 mladých černochů, kteří milují běhání a touží se dostat na olympiádu.. samozřejmě, že letní... co by taky Jamajští atleti děli na zimní :-D omyl.. při hromadném pádu, se tam nedostane ani jeden.. a co je nenapadne.. zůčastnit se zimních her jako Jamajští bobisté :-D zdařilá komedie, kde se zasmějete minimálně jednou u černocha v ledničce a kde si zafandíte, protože jim přejete, aby to dokázali... polib šťastný vejce ;) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vieš... ono je to vlastne zimný šport.“ Jon Turteltaub je čudný režisér. Pracuje s originálnymi zápletkami a dobrými hercami, ale jeho filmy sú také akési... čudné. KÝM SI SPAL, FENOMÉN, KID... a KOKOSY NA SNEHU (v roku 1994 vzniklo čosi ako extrémne voľné pokračovanie – KOKOSY V PRALESE s Kevinom Baconom). Inšpirujú sa skutočnou udalosťou, ale nebyť trénera Johna Candyho v jednej z jeho posledných rolí, nestál by film za veľa. Sneh ma nezaujíma, ale najlepšie športové filmy (ROCKY, PRIRODZENÝ TALENT, MAGICKÁ HLBOČINA) nemajú byť o ňom. Iste, i v KOKOSOCH NA SNEHU je bobovanie na Olympiáde brané ako metafora na „dôveruj si a nevzdávaj sa“, ale kvôli černošským hercom (s čestnou výnimkou vtipného basketbalistu Douga E. Douga) pôsobí amatérsky, detinsky naivne až primitívne plytko. Takto sa filmy o "prekonávaní samého seba" nenakrúcajú. Priemer á la PRVÁ LIGA 1 - 2. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s klasickými předvídatelnými prvky (snad s výjímkou závěru). Ale výš to posouvá John Candy se svým civilním herectvím. Ten člověk mě vždycky dojme. Škoda ho! ()

movie 

všechny recenze uživatele

John Turteltaub jednou a naposled zabodoval. Konec je neskutečně dojemnej a John Candy tu má háro a hraje skvěle (a bohužel taky "naposled"). ()

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama