Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Russovi už bude čtyřicet, je úspěšný, má peníze a jako osobní poradce radí lidem, jak mají vypadat a jak se chovat, aby i oni pronikli na společenskou špičku. Jinak je to protivný, nesnášenlivý a věčně zaneprázdněný muž, kterého kromě jiného trápí opakující se vidiny, ve kterých na něj nalétává červený dvouplošník. Jednoho večera se setká s malým obtloustlým chlapcem Rustym a před dveřmi svého domu najde malé červené letadélko, které měl jako kluk. Oba si postupně uvědomí, že jsou jedna a tatáž osoba. Chlapec je zklamán tím, co z něj vyrostlo a Russ odmítá vzpomínky na dětství, které s úspěchem potlačil. Přesto si uvědomí, co ho jako kluka trápilo. Neuměl se prát. Přestože se dospělý Russ a jeho dětské já nesnášejí, pomalu nacházejí společnou řeč a začínají se měnit. Russ dostane nápad, jak dostat sám sebe zpět do minulosti. Projedou tunelem, který je vrátí do roku 1968 právě v době velké přestávky, kdy má dojít k incidentu s  rváčem Vincem. Tentokrát si Rusty sice s ním poradí, ale dospělý Russ pochopí, že ten opravdový problém, který ve své mysli tak úspěšně potlačil, teprve přijde. (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

golfista 

všechny recenze uživatele

Lehký nadprůměr jak od Bruce Willise, tak od Johna Turteltauba, ale Emily Motimer se vyklubala v tak krásnou a přitažlivou sekretářku, že musím hvězdičku přidat :-)“ ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Na Willisově místě bych toho malýho rozmazlenýho parchanta uškrtil za dvě minuty. Na Turteltaubově místě bych zase začal konečně točit pořádný filmy:-) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná podívaná na krizi středního věku. Škoda, že ke konci je čas na typický disneyovský styl a moralizaci diváka. I tak se však jedná o nápaditý snímeček, který stojí za podívání (a Willisova sekretářka nemá chybu)... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $69,691,949Tržby Celosvetovo $110,317,580║ Jon Turteltaub a jeho povrchná réžia kazia ako tak podarený námet, ten nám chce povedať aké zlo na seba šijeme keď na silu v sebe potláčame svoju detskú minulosť. A toho nešťastníka čo by rád zabudol to čo mal ako malí spratok najradšej hrá Bruce Willis a ten je v úlohe zatrpklého zbohatlíka podarený ale okolie a ostatné postavy navôkol mu nedovolia viac vyniknúť vrátane jeho malého 8-ročného ja. /65%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Na to, ze to ma byt komedie, jsem se vubec nenasmal - cely je neuveritelne toporny (vcetne Bruce Willise) - ani pro deti, ani pro "dospele". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Up, Up and Awa ,2. Romanza ,3. Yester Me, Yester You, Yesterday ,4. ABC O&O Theme ,5. Western Epic - Take Two ,6. Western Epic - Take Seven ,7. Trumpet Voluntary ,8. Young at Heart ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uvoľnený Bruce Willis a to je asi tak všetko. Skutočne sa obávam, že okrem otázky "Prečo je Mesiac niekedy ružový?", vo vás KID zanechá už len hromadu otravných morálnych ponaučení a čudácky názor Jona Turteltauba (KÝM SI SPAL), že človek sa k lepšiemu zmení až keď stretne sám seba ako nevinné dieťa z minulosti. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná fantasy komedie se skvělým výkonem Bruce Willise a slušnou režií Jona Turteltauba. Zajímavý pohled na krizi středního věku a pohled na člověka, který se přeci jenom můze změnit, ale musí mít proč.....jo a z Emily Mortimer se vyklubala moc pěkná sekretářka. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Pod navonok tuctovým a obnoseným hávom, do ktorého je Kid odetý a ktorý je tak typický pre všetky súčasné rodinné komédie z modernej továrne na sny, sa skrýva dojemný a dobrácky príbeh s veľkým srdcom - srdcom bijúcim na poplach pred ľahkovážnou stratou našich detských snov a ideálov, ktorým sme kedysi prisahali vernosť a ktoré dnes odhadzujeme ako zbytočný náklad. Áno, tento film možno nie je dokonalý po formálnej stránke, ale má dušu a myšlienku, akokoľvek silno páchnucu po snahe držať sa osvedčených postupov, ktorá ma rozplakala i rozosmiala a čo je hlavné - prinútila ma zamyslieť sa a poohliadnúť sa späť do minulosti. A tak keď budem takto o dvadsať rokov tápať v tme a premýšľať, kde sa len stala chyba, dúfam, že aj ja nájdem pred dverami červené lietadielko s mojim menom načarbaným na krídle. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

The Kid je typickým produktem od Disneye, jenže místo druhořadých herců tentokrát do hlavní role obsadili Bruce Willise a i když je to dobrej herec, tak mu to nepomůže a celej film se jenom koukáte jak se Willis ztrapňuje v rodinným filmečku kde se nakonec vše v dobro obratí. Ale zase se musí uznat že příběh to má částečně originální a úplně celej film jsem se nenudil ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Že si Bruno s těma děckama nedá pokoj. Fajn, v Šestém smyslu mu to vyšlo. Ve Vyvoleném taky. V Mercury už to trošku skřípalo ale co bylo proboha tohle? Bruno, Bruno. Ale nezklamal jen Bruce, rejža taky neodvedl bůh ví jakou práci. Komedie je od toho, aby mě zabavila. Tohle se ale nestalo, já se tak nudil, že jsem si hrál i s pavoučkem, který se pohupoval na pavučince, visící z lustru (a to pavouky zrovinka nemusím). A dětské herce začínám pomalu ale jistě nenávidět. Pár vyjímek se vždycky najde (Dakota, Rory...), ale to jsou jen záblesky ve tmě. Dost možná jde o nejhorší Willisův film. A ten scénář měl být co? Scénárista měl asi svůj den. Je vidět, že při psaní si "pomáhal" omamnými látkami. Doufám, že Willis už nadobro zmoudřel a s děckama už mnoho filmů nenatočí. Uvidíme... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Třetí vánoční den se objevil konečně skutečně vánoční film. Ano, lze připomenout, že námět není původní, scénář že je více šablonovitý než tvořivý a to ostatní, že není než šarže. To všechno je pravda, v jejímž neprůstřelném štítě zůstane však i po tom všem kritikylití jedna sice malá, ale viditelná trhlinka. Trhlinka lidství, trhlinka konstruktivnosti a pozitivnosti, trhlinka dobra a světla. Jakkoliv to zní nepravděpodobně, existují stále lidé, kteří jsou s to se vyrovnávat se svými problémy, vítězit výhradně svou vůlí a pílí a prozařovat samy sebe skutečným lidstvím. Film PO ČEM ŽENY TOUŽÍ je ze stejného rodu. Starosti hořce bilancujícího středního věku tentokrát na sebe bere osmiletý Ratkin. V každém zrcadle se obraz lomí a pravé je v něm levé. To je pravda, ale také platí, že co je levé, stává se pravým. Zpochybňovat tyto prosté skutečnosti každého lidského života, tu věčnou frontu na touhu a štěstí, je možné právě tak jako se jim jiskřivě a duchaplně vysmívat. Ale když odezní zurčivý tok jedovatých hlášek a ostrovtipů, na dně zůstane to, k čemu se původně vztahovaly. Pozitivno a optimismus, naplněný, šťastně žitý a prožívaný život nejen náš, ale i těch okolo nás. Takový je smysl Vánoc. A nejen Vánoc. Lidského života vůbec. Hloubky jeho zdánlivých, protože prostých a jednoduše vyjádřitelných banalit, ve skutečnosti však hlubokých pravd. Pravd bez použitelné alternativy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tradicna disneyovska moralitka s Willisom, ked mal este vlasy a praca ho bavila. Som rad, ze som to videl az teraz. Kvoli teme a aj kvoli tomu, ze s chutou hrajuci Willis mi velmi chyba 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis nepředvádí nic extra a ten malý kluk je přímo nesnesitelný. Děj snadno předvidatelný, ale o to by ani tolik nešlo, kdyby se filmařsky jednalo o veledílo... jenže to by nesměl režírovat Turteltaub (mimochodem ten člověk by se měl přejmenovat). ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Nesmyslna a zcela nezabavna komedie. B.Willis tu podava nemastny a neslany vykon, stejne jako v Unbreakable. Urcite jeho nejslabsi rok. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj Bruce Willis si musí nejako platiť svoj dozaista drahý životný štýl. Ale to otravné decko do toho ťahať nemusel. ()

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama