Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Russovi už bude čtyřicet, je úspěšný, má peníze a jako osobní poradce radí lidem, jak mají vypadat a jak se chovat, aby i oni pronikli na společenskou špičku. Jinak je to protivný, nesnášenlivý a věčně zaneprázdněný muž, kterého kromě jiného trápí opakující se vidiny, ve kterých na něj nalétává červený dvouplošník. Jednoho večera se setká s malým obtloustlým chlapcem Rustym a před dveřmi svého domu najde malé červené letadélko, které měl jako kluk. Oba si postupně uvědomí, že jsou jedna a tatáž osoba. Chlapec je zklamán tím, co z něj vyrostlo a Russ odmítá vzpomínky na dětství, které s úspěchem potlačil. Přesto si uvědomí, co ho jako kluka trápilo. Neuměl se prát. Přestože se dospělý Russ a jeho dětské já nesnášejí, pomalu nacházejí společnou řeč a začínají se měnit. Russ dostane nápad, jak dostat sám sebe zpět do minulosti. Projedou tunelem, který je vrátí do roku 1968 právě v době velké přestávky, kdy má dojít k incidentu s  rváčem Vincem. Tentokrát si Rusty sice s ním poradí, ale dospělý Russ pochopí, že ten opravdový problém, který ve své mysli tak úspěšně potlačil, teprve přijde. (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle dítě dělá ve filmografii Bruce Willise pěknou paseku. Jeho filmy se dělí celou jeho kariéru do dvou skupin. Na ty dobré a méně dobré. A tohle je případ, kdy mám potíž film zařadit do jedné z nich. Není totiž nijak hrozný nebo nedívatelný, ale je tak nějak divný a nebaví. A přitom by tam potenciál byl. Když totiž bohatý poradce objeví ve svém domě malého tlustého chlapečka a následně si s ním porovnává jizvy, aby se opravdu ujistill, že ho nešálí zrak a má před sebou sebe sama ve věku osmi let, je film poměrně dobrým. Lépe by se hodilo příjemnou blbinkou neobtěžující se příliš divákovi něco logicky vysvětlovat. Pak už film nabere jiný směr. Začne být divný a nudný. Willis s Breslinem jsou dobře hrající dvojka, ale scénář se jim nepřizpůsobil a chtěl si přes jednoho ošklivého chlapečka asi vyřídit nějaký komplex. Vtipných situací pomálu a počáteční zajímavý nápad zcela zabit, a to mně ani nevadilo, že s logikou si film starosti zrovna nedělal. Klidně bych tuto skutečnost přehlédl, ale to by nesměl film být tak zdlouhavý a nenápaditý. Shovívavý nebudu už z toho důvodu, když uvážím případné opakované zhlédnutí. Muselo by to být s velkým časovým odstupem, ale ani to nepomůže. Film vyzněl jinak, než jsem si představoval. Bacha na obézní chlapečky. 20% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis v hlavní roli, tak jak ho neznám, působí velmi sympaticky, i když se nevrhá s pistolí do neznáma... sice je tady tak trochu za pitomce, ale každopádně to hraje skvěle. Velice zajímavý nápad s mladším JÁ, mě ohromil a ten kluk byl perfektně vtipnej, házel úžasný hlášky a já sem se u toho dobře bavila a nemělo to chybu. K tomu trochu romantiky, přátelství a nakonec dojetí a byl to pro mě příjemný zážitek. Rozhodně to nebyla SAKRA PRÁCE :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kid je rodinný disneyovský film a tak ho treba aj hodnotiť. Netreba ho síce pozerať a stratiť tak takmer dve hodiny na úkor nejakého "vyššieho umenia", ale keď už tak z nejakej príčiny učiníte, nemali by ste byť vyložene sklamaní. Willis sa drží pomerne pri zemi, takže neznesiteľných citových vydieračiek zostaneme ušetrení. Teda keď si dobre spomínam na vysielanie na TV Nova zpred desiatich rokov. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Film o ztracených dětských snech, krizi středního věku a o tom, že i ztracené sny se dají najít, nijak výjimečně nepobavil, příliš nezaujal příběhem a nepotěšil ani žádnou brilantní filmařinou. Na druhou stranu, na Emily Mortimer byla radost pohledět, Bruce Willis byl výborný, zejména dokud se nezačal snažit o slzy, a občas se jeho příběhu podařilo naťuknout mé vlastní úvahy na téma revize života s ohledem na ztracené dětské sny. Čím jsem chtěl být? A čím jsem se stal? Nakolik se odráží má dětská přání v mých současných názorech a v mém životě? Film je tak dobrý, jak moc mi toho dokáže dát. Tento sice nenabídl nic výjimečného, přesto se mu podařilo velmi těsně udržet v kladných hodnotách. Že by krize středního věku? :-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mám opravdu averzi. Ani nevím proč ale hrozně moc ho nesnášim. Vždy když ho dávají v TV vzpomenu si na muka, která mě při jeho sledování provázela. S klidem oznamuji, že to je nejhorší Willisův film. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub, ktorý je režisérom napr. výborných Kokosov na snehu teraz natočil veľmi príjemný film, ktorému však humor trochu chýba. Nie žeby som sa nesmial a Bruce Willis je takmer vždy zárukou dobrého filmu, ale tentokrát celkovo milá atmosféra prevýšila vtipnosť. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Typicky mentorující náběh na masy diváků, ale poprvé jsem v tom viděl i něco víc. Kid má problém ve vážných momentech, kde selhává hrozící výstražný prst a podupává solidní vtipné momenty. Nedá se tomu upřít rozhodná myšlenka, jejíž zpracování se však zaklínilo v nejasné oblasti žánru (komedie? drama? sci-fi?). Něco si v tom najdete, inspiraci nemůžu vyloučit, dojetí příjde, ale to nemění nic na faktu, že Vám Willis přijde znuděný a malý Breslin nesnesitelně otravný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ale jako jo... Proč by ne... Člověk si popláče a zavzpomíná. Paradoxně, ve věku toho kluka jsem chtěl být taky pilot. Pak mi řekli, že to ze zdravotních důvodů nepůjde. Změnilo to nějak můj život? Byl by jiný, kdybych nepřišel tak brzy o vidinu pilotovat? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, já nemám čas se zbláznit !! Jestli chceš, abych se zbláznil, zavolej Janet a domluv si schůzku jako všichni ostatní.." ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky prijemny rodinny Disnyovsky film s ponaucenim na zaver so zabavne nevrlym Willisom a neskutocne roztomilou Emily Mortimer. No a ten maly tučko bol tiez v pohode. Aj vedlajsie postavy su zabavne (sekretarka, psychologicka). Skoda, ze scenar nebol viac prepracovany a väcsi priestor nedostalo cestovanie v case, ktore vzdialene aj vdaka jednemu hudobnemu motivu pripominalo Navrat do buducnosti. Finale je ale vydarene a tak som aj po opakovanom pozreni stale celkom spokojny Z cameo vystupov potesi Matthew Perry (kto ho spoznal) a prekvapi Melissa McCarthy, ktora uz vtedy otravovala vo filmoch. Specialne vyzdvihnutie si zasluzi vyrazny soundtrack, ktory cely cas hra jak o zivot. Ani dnesne blockbustery nemaju tak zapamätatelne hudobne motivy. Vysledkom je film, ktory si uzije kazdy, kto ma rad rodinne filmy od Johna Hughesa alebo Chrisa Columbusa. 6/10. ()

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama