Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Russovi už bude čtyřicet, je úspěšný, má peníze a jako osobní poradce radí lidem, jak mají vypadat a jak se chovat, aby i oni pronikli na společenskou špičku. Jinak je to protivný, nesnášenlivý a věčně zaneprázdněný muž, kterého kromě jiného trápí opakující se vidiny, ve kterých na něj nalétává červený dvouplošník. Jednoho večera se setká s malým obtloustlým chlapcem Rustym a před dveřmi svého domu najde malé červené letadélko, které měl jako kluk. Oba si postupně uvědomí, že jsou jedna a tatáž osoba. Chlapec je zklamán tím, co z něj vyrostlo a Russ odmítá vzpomínky na dětství, které s úspěchem potlačil. Přesto si uvědomí, co ho jako kluka trápilo. Neuměl se prát. Přestože se dospělý Russ a jeho dětské já nesnášejí, pomalu nacházejí společnou řeč a začínají se měnit. Russ dostane nápad, jak dostat sám sebe zpět do minulosti. Projedou tunelem, který je vrátí do roku 1968 právě v době velké přestávky, kdy má dojít k incidentu s  rváčem Vincem. Tentokrát si Rusty sice s ním poradí, ale dospělý Russ pochopí, že ten opravdový problém, který ve své mysli tak úspěšně potlačil, teprve přijde. (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

herák 

všechny recenze uživatele

slušný..docela..a musím zde citovat kousek příspěvku Toma Hardyho, neb bych to nevyjádřil lépe "Škoda, že ke konci je čas na typický disneyovský styl a moralizaci diváka. I tak se však jedná o nápaditý snímeček, který stojí za podívání." akorát místo slova "škoda" bych použil slovního spojení "neskutečně mě sere." ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Přeslazený nereálný film, kde exceluje v roli mladého Willise jakýsi Breslin. Komedie, místy vážně se tvářící (nebo na vážnost si hrající, chcete-li), patřící k tomu typickému útvaru filmů "nejdřív jsem arogantní debil, abych postupně našel to pozitivní a změnil se". Ale příjemné..........................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná záležitost, která vlastně stojí a padá s perfektním Spencerem Breslinem. Malý obloustlý kluk, který je vlastně takový outsider ve všem možném od školy, přes kamarády až po domov, kterému spadne z nebe on sám ale dospělejší. Jeho dospělejší já mu může v lecčems pomoci, ale postupně se ukazuje, že i jeho malé já má své starší verzi co předat. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si bohužel o tom mám myslet. Vypadá to, že Bruce Willis ani nečetl scénář, protože mi přijde neuvěřitelné, že herecká hvězda jeho formátu se sníží k takovému blivajzu. Těžko hledám pozitiva. Moje hodnocení by bylo asi odpad, nebýt sympaťáka Bruce Willise v hlavní roli. Zajímavosti: * Spencer Breslin získal v roce 2011 za roli Rustyho cenu mladého umělce v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu - umělec do deseti let. Moje hodnocení: 20% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle dítě dělá ve filmografii Bruce Willise pěknou paseku. Jeho filmy se dělí celou jeho kariéru do dvou skupin. Na ty dobré a méně dobré. A tohle je případ, kdy mám potíž film zařadit do jedné z nich. Není totiž nijak hrozný nebo nedívatelný, ale je tak nějak divný a nebaví. A přitom by tam potenciál byl. Když totiž bohatý poradce objeví ve svém domě malého tlustého chlapečka a následně si s ním porovnává jizvy, aby se opravdu ujistill, že ho nešálí zrak a má před sebou sebe sama ve věku osmi let, je film poměrně dobrým. Lépe by se hodilo příjemnou blbinkou neobtěžující se příliš divákovi něco logicky vysvětlovat. Pak už film nabere jiný směr. Začne být divný a nudný. Willis s Breslinem jsou dobře hrající dvojka, ale scénář se jim nepřizpůsobil a chtěl si přes jednoho ošklivého chlapečka asi vyřídit nějaký komplex. Vtipných situací pomálu a počáteční zajímavý nápad zcela zabit, a to mně ani nevadilo, že s logikou si film starosti zrovna nedělal. Klidně bych tuto skutečnost přehlédl, ale to by nesměl film být tak zdlouhavý a nenápaditý. Shovívavý nebudu už z toho důvodu, když uvážím případné opakované zhlédnutí. Muselo by to být s velkým časovým odstupem, ale ani to nepomůže. Film vyzněl jinak, než jsem si představoval. Bacha na obézní chlapečky. 20% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Daniel von Bargen, který ve filmu hraje otce Bruce Willise, je ve skutečnosti jenom o pět starší než on. (HappySmile)
  • Spencer Breslin získal v roce 2011 za roli Rustyho cenu mladého umělce v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu - umělec do deseti let. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama