Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Recenze (697)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Film se mi moc líbí. Četla jsem i knihu, podle které je natočen film a dost mě překvapilo jak moc se filmové zpracování liší od knižní tvorby. Většinou se film drží své předlohy, ale v tomto případě si Hayao Miyazaki vytvořil svou vlastní osnovu, kde mohl předvést propracovanost své animace. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavá fantasy, která mě hlavně v té první půlce dost bavila - pak už mi ale lezly na nervy ty teatrální postavy (psík, zlá čarodějnice a vlastně i Calcifer v českém dabingu mistra Alzáka Tůmy). Tak nějak na půl cesty k parádní temné pohádce. 6.5/10 ()

willis 

všechny recenze uživatele

Tenhle film určitě stojí za podívání, protože je tady zase spoustu nápadů a vychytávek, ale samotný příběh tak nějak skřípe. Některé chování postav, jak už to u japonských filmů bývá moc nechápu. A Myiazakiho mám rád především proto, že se v jeho postavách a jednáních dá celkem dobře orientovat. Tady mi třeba postava čarodějnice z Pustiny a její záměry příïšly dost nejasný. ()

mota 

všechny recenze uživatele

Anime v západním stylu 19. století s hollywoodským happyendem. Roztomilý pejsek, ukecaný ohýnek a tradičně výborný Hisaishiho hudební doprovod. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné krásné anime, bezpochyby jedno z nejlepších, které jsem měl možnost vidět. Protože se mé nadšení z Miyazakiho bezbřehé fantazie, krásy animací, síly příběhu a hlubokého ekologického cítění dostavuje pravidelně, nemohu a nechci Mononoke, Cestu do fantazie, Laputu, Naushiku ani Howl´s Moving Castle porovnávat. Nezapomenutelné zážitky z tvůrčí geniality i hlubokého poselství o kterém bych si nikdy nemyslel, že tolik zapůsobí skze animovaný film. ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděl v televizi mě hlavně překvapil už tím, že ho v televizi dávají, i když na čt2 to takové překvapení zase asi ani moc není. Film krásný svými efekty a i dost zajímavým dějem, kterému prostě méně než 4 hvězdičky dát snad ani nelze. ()

Darksophie 

všechny recenze uživatele

Když dospějete svět vás nutí dívat se na věci okolo realisticky a vy pomalu ztrácíte sny a fantazii v důsledku všedních povinností. Ale naštěstí je tu Miyazaki a díky němu se vždy vrátím zpět do dětství. Jeho filmy pokaždé vnesou do obyčejného dne neuvěřitelné kouzlo a fantazii. A zámek v oblacích není výjimkou. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Opravdové snění "v oblacích". Na počátku jeden neví (pakliže nezná Miyazakiho filmy) co se z toho vyvrbí, ale když se vžije do děje, pohltí ho to fantastično. Plný počet sráží jen ten natahovaný (imo) závěr. Teď to ještě vidět v anglickém znění s hlasem Ch. Balea a možná to bude plný počet. ()

Say 

všechny recenze uživatele

[+]: Další z nádherných animovaných filmů výjmečného Hayao Miyazakiho. [+]: Silná atmosféra. [+]: Opět téměř maximálně využitá fantasie, kterou animace nabízí ke ztvárnění. [+]: Postava Sophie jako staré dámy se mi velice líbila. [-]: Narozdíl třeba od Cesty do Fantasie , kde byl záživnější děj a atmosféra, tento snímek mi přišel mírně utahanější... [♪]: **** [♫]: *** ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

75% Krásná pestrobarevná romantická pohádka. Dívka Sophie proměněná ve starou bábu se v impozantním přemisťujícím se zámku za pomocí mluvícího ohýnku, kamaráda Majka, strašáka Tuřína a "fešnýho" kouzelnýho blonďáka Howla vydává na souboj se zlem. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Určite pre mňa o tú jednu hviezdičku lepšie než Cesta do fantázie. Zaujímavé steam-punk rozprávkové dobrodružstvo, nie úplne extrémne očarujúce, no aj tak pôsobivé, nápadité a určite menej chaotické, než ostatné filmy tohto žánru. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Ghibli srdcovka. Mijazaki vystihuje mou povahu, ideál představy o pohádce. Nikdo jinej by to nedal takhle vážně, protože by se mu to nevyplatilo. 85% ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

K čemu krásná animace, hudba a zajímavé postavy, když příběh postrádá vnitřní logiku, postavy se chovají místy absolutně nelogicky a k tomu všemu film vlastně ani neví, čím má vlastně být? Tady to za mě bohužel Mijazakimu nevyšlo... ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bizarní děj. Ze začátku to byl klad, v druhé půlce už to začínal být spíš zápor. Oblíbená postava: Calcifer. 7/10 ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Úžasný začátek, japonská verneovka plná neskutečných barev. Postupně se nám k tomu přidávají kouzla a společně s postavami u kterých nikdy nevíme jsou-li skutečně zlé ( není to typická pohádková černobílost) zde máme typického Miazakiho. Začátek filmu vypadá na jasných 5 hvěziček a také na to, že předčí i Cestu do fantazie, ale nakonec taková ta mrazivá tajemnost a magičnost upadá (podobně jako ve Flying castle). Jen mě tak napadlo - být tak tento film s českým dabinngem - jak silně asi musí zapůsobit na dítě - musí v něm pak zůstat neskutečně silné vzpomínky... Je to nádherný a okouzlující film. 9/10 ()

CamperCz 

všechny recenze uživatele

Hlavně za příliš naivní konec dávám 3. Krásná pohádka, která ale byla z těch Miyazakiho del, která jsem videl, ta nejhorsi... ()

MIKESTEIN 

všechny recenze uživatele

Režisér Hayao Miyazaki je stelesnením umelca bez omedzenia fantázie. Ked som ako prví jeho snímok uvidel Cestu do fantázie uveril som v takzvanú frázu: fantázie sa medze nekladú. Miyazaki je toho dôkazom. Tento kreslený film Zámok v oblakoch po fantazíjnej stránke ničím nezaostáva,ale k tomu aby dostal odomňa lepšie hodnotenie mi vo filme vadila zdlhavosť. To bol jediný aspekt,ktorý ma delil od poslednej hviezdičky. Dej filmu je naozaj zložitý a stojí si ho pozrieť ešte pár krát. Celkom som pochopil prečo tento neuveritelne nadaný režisér tvorí práve kreslené filmy-Niektoré veci sa v nich ukazujú a vysvetlujú lahšie ako v hranom filme,pretože krezbamy sa toho dá vijadriť ovela viac. Srdečne prajem tomuto umelcovi ešte do budúcnosti vela zdarov,ktoré obohatia filmoví svet a privedú diváka do extázi. ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama