Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Recenze (698)

bif 

všechny recenze uživatele

Mistr rejža zase nešlápnul vedle, krásná stylizace, důležitá atmosféra domova, která je silně autobiograficky laděná, uvěřitelné a skvělé postavy. Je to sice slabší než Mononoke, ale i tak tomu pátá hvězda utekla jen o vlásek. ()

TylerGage 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho filmy jsou úžasné.viděl jsem zatim jen dva filmy od Miyazakiho první film byl Cesta do fantazie..Věřím že film na který se právě chystám bude stejně úžasný jako tenhle...Princezna mononoke.. Teším se. tento film měl nádech,vtipnost,lásku a první řadě kouzelnou skvělou animaci a příběch u které jsem se mile pobavil... ()

E-lišáček 

všechny recenze uživatele

"Proboha, ty se díváš na pohádky?!" Zeptala se mi máma, když jsem po dlouhém přemlouvání sebe sama usedla k televizi a pustila si Zámek v oblacích. Po 115 minutách něčeho naprosto dokonalého, fantastického, geniálního, grandiózního, okouzlujícího, dechberoucího a vlastně slovy nepopsatelného, klidně hrdě prohlásím: "Ano, já se ještě teď dívám na pohádky!" Sophie, Calcifer, Howl (krásnější než jakýkoliv nadpozemsky krásný upír z masa a kostí), zámek, ten úžasný terčík, který vás během chvíle přenese na tu nejnádhernější louku ve světě fantazie, Tuřín a všechno/všichni ostatní mi stojí za to, že nikdy nevyrostu a budu tenhle pohádkový příběh moct prožívat znovu a znovu. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Tak jednoznačne je to to co som čakal. Silne domyslený príbeh s prvkami fantasy a drama. trochu ma mrzel fakt, že miestami bol dej trochu detinský, ale tak pri rozprávke sa to dá odpustiť. Tento animák má podstatu v hl. hrdinovy, ktorý je v podstate zlý, no aj tak si vás získa a vaše sympatie smerujú iba k nemu. To je velká vec. Ale zároveň sú tam aj vedľajšie postavy, ktorým sa však nevenuje veľká pozornosť a zaostávajú. No čo už. Tento film je jasným svedectvom, že rozprávky nevymreli, ale ani sa nezdokonalili. 77% ()

cogi 

všechny recenze uživatele

kdo nevidel tento film, tak si zaslouží facku .. nádherný film, který by v natočené verzi tak nevyzněl. A hlavní hrdinka po přeměně na babičku má moje sympatie .. úplně jako moje babča ()

wata 

všechny recenze uživatele

Príliš prekombinovaný príbeh.. Príliš často mi unikalo, prečo postavy robia to, čo robia.. Ale malo to svoje kúzlo.. ()

Willy Wonka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích filmů vůbec. Kombinace Miyazaki a Hisaishi opět zafungovala na výbornou. Tradičně velmi silný příběh doplňují velice sympatické postavy a skvělá hudba. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Už zase cítím, jak se ve mě něco tak zvláštně svírá a chvěje. Nevýslovná nádhera, jako ostatně vždy, pokud jde o Miyazakiho. Nikdy netuším, co mám k jeho filmům napsat, protože ty pocity, které ve mě vyvolají, to se nedá písmeny vyjádřit... ()

Iriquindae 

všechny recenze uživatele

Zámek mi přijde trochu jiný, než ostatní záležitosti pana Miyazakiho. Něco mu trochu chybí. Hlavní postava mě příliš nezaujala, nedokázal jsem sledovat děj jejím prostřednictvím. Takže jsem si naneštěstí zachoval odstup. Howl a Calucifer (jeho jezení skořápek si budu pamatovat ještě dlouho) to zase zvedají, ale není to úplně ono. Film je tradičně plný neskutečných momentů, geniálních detailů a živého světa s příměsí steampunku. Super happyendovů konec ho dost sráží, ale stále rozhodně stojí za to. Celkově je film dost dobrý, ale mistr Miyazaki mi už ukázal mnohem více. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Tak takýto animák sa hollywoodskej produkcii len ťažko podarí vytvoriť. Hayao Miyazaki je Pán režisér, ktorý do svojich diel vkladá celé svoje srdce. Aj keď animácia sa nemôže vyrovnať americkým trhákom ako Na vlásku, alebo Shrek či Ako vycvičiť draka, no svojou úprimnosťou a tajomnosťou Vás príbeh vtiahne do seba a na konci si iba uvedomujete, že k vytvoreniu úžasného zážitku nepotrebujete 100 miliónový rozpočet. ()

Paulusek 

všechny recenze uživatele

Už od první minuty sledování jsem věděl, že tomuto snímku dám plný počet. Líbila se mi princezna Mononoke, ale tohle bylo pro mě ještě více úžasnější. Celým dějem se tak nenásilně proplouvá. ()

umisk 

všechny recenze uživatele

Kouzelný příběh podle úžasné knihy. Zamilovala jsem se na první pohled, a to nejen do Howla a jeho domu :) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Stále sa to pozerá "jedným dychom" ale tých rušivých prvkov kaliacich eufóriu je tu už viacero. Najviac mi prekážala tá vojna odohrávajúca sa na pozadí a svet pripomínajúci steampunkové rakúsko-uhorsko mi tiež úplne nesadol. Postavy a vzťahy medzi nimi sú ale opäť špičkové a Miyazakiho fantázia nepozná hraníc. Len ten príbeh mi ku koncu dával čoraz menej zmyslu a animácia nie je tak vyšperkovaná ako v Ceste do fantázie. 7+/10 ()

triana 

všechny recenze uživatele

Pozreté znovu - tento týždeň už druhý krát, dohromady možno 30. Za každým pozretím ho milujem stále viac. Milujem príbeh, postavy, ich nedokonalosť, vyváženosť ich kladov i nedostatkov, spôsob, akým sa Miyazaki san pohral s predlohou... A po dnešnom zistení možného vplyvu autorky predlohy, C. S. Lewisom a J. R. R. Tolkienom, pridávam k páru očí plných obdivných pohľadov aj jedno trepotajúce detské srdce - ako srdce vtáčatka. ()

Haitower 

všechny recenze uživatele

Zámek v oblacích je zřejmě nejlepší anime nejen od Mijazakiho, ale i celkově. Krásný, poutavý a dětsky zpracovaný příběh, je o moc jiný, než jeho britská knižní předloha. Postavy jsou zde černo-bílé a dá se říct, že nemají chyby a mnoho postav i chybí, ale kdyby tohle anime bylo přesné podle předlohy, nebylo by moc pro děti a rozhodně by nemělo tu kouzelnou atmosféru. Sophie je hospodyně, která mě neuvěřitelně bavila v obou verzích, knižní i filmové. Její styl humoru je úžasný. V knížce mi oproti filmu navíc přišel velice otravný i Howl, což se o filmovém Howlu říct nedá. Snímek je opravdu krásný a hudba Joeho Hisaišiho jen doplňuje jeho skvělost. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Z těch tří Mijazakiho filmů co jsem zatím viděl mě tenhle zaujal nejmíň. Vizuálně sice krása, ale děj je moc přeplácaný a přefantazírovaný, až mu to ubírá na srozumitelnosti. ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama