Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Recenze (696)

j.o.j.o. 

všechny recenze uživatele

Tento film mě nadchnul jako všechny Miyazakiho filmy a těší mě, že konečně vyšel i na DVD, i když podle oficiálního překladu tuším, že se k nám taková Laputa nejspíše nechystá. ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Dala bych i víc, ale tyhle věci si mě nepodmanily.Hezky se na to kouká, ten zámek měli perfektní, to jo.Třeba si k tomu za čas najdu cestu a zjistim, že jsem měla dát o hvězdičku navíc. ()

Gamepeace 

všechny recenze uživatele

Kouzelný výtvor fantazie velkolepého génia. Magický film pana Miyazakiho. Dárek pro snílky, fantasty a nejen je. O Howl's Moving Castle by se dali napsat stovky a stovky slov, ale žádné z nich by dle mého názoru nedokázalo dokonale vystihnout magii tohoto snímku. Pojmout barevnost a hloubku světa Calcifera (nejúžasnější oheň na filmovém plátně), Howla, Sophie, Heena (jeden z nejlepších psů ve světě filmu) a dalších čarodějně krásných postav. Popsat velkolepost kráčejícího zámku nebo nastínit úžasnou fantastičnost příběhu. Ne, prostě to nejde. Jedinou možností je zhlédnout toto dílo od studia Ghibli a nechat se také strhnout pohádkovou atmosférou... nebo se zastydět v případě, že onen dětský duch už ve vás není. Za mne ale jasných pět, protože já nikdy nevyrostu. ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Púšťal som si to s obavami a skončil som minútu pricapený v kresle vychutnávajúc ten pocit, ktorý vo mne vyvolal. Ani som si nestihol všimnúť a už som bol zatiahnutý do deja po uši..a ešte hlbšie. Že som sem - tam nevedel čo sa deje? No a čo! Červenajúci sa ohník, ochotný strašiak, vybuchujúce bomby zároveň s mágiou a kúzlami...proste super. ()

stiewe 

všechny recenze uživatele

První pár okamžiků jsem byl přeci jenom nepatrně zmaten, ale jak se mi otvírali zákoutí kouzelného zámku, ukecaného ohníčku, sympatického kouzelníka i jeho staro-mladé pokojské dostával jsem se pomalu do dalšího mistrovského díla Miyazakiho. Plnými doušky jsem hltal každou scénu a i když byl celý film provázen válečnou tématikou s prvky obrovského násilý, byl jsem štastnej. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Miyazaki opat raz dokazal ze jeho fantazia nema hranic. Cely film posobi nadpozemsky, akoby ho vystrihli z niakeho krasneho sna. Nadherna animacia, plno farieb a prijemnych zvukov a velmi originalny aj ked trosku bizardny dej. Film ma neskutocne caro a len jeden clovek dokaze urobit z niecoho tak fadneho a skaredeho ako je strasiak magicku bytost s dusou :) ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Nádherná a hlavně filozofická a inteligentní pohádka, která plně zaujme i dospělého a z dětí nedělá idioty. A to se musí ocenit... ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych mít Miyazakiho fantazii. Cesta do fantazie, Princezna Mononoke i Zámek v oblacích jsou vyjímečná díla. Klobouk dolů před tímto tvůrcem a doufám, že nás v budoucnu obdaří dalším překrásným světem a dojemným příběhem. Jasných 5*. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Excelentní ukázka toho, že to jde i bez 3D a stylu made in Hollywood, ba právě naopak, že tohle všechno se může před genialitou mistra Miyazakiho schovat. Byť miluju Princeznu Mononoke, Zámek v oblacích miluju o pořádný kousek víc. Prostě nejlepší animák vůbec. Tečka. ()

Desdinova 

všechny recenze uživatele

Howlov zámok bol úžasný, premeny postáv boli veľmi zaujímavé aj keď miestami som im nechápal, no najviac sa mi páčili všetky tie steampunkove prvky a tiež rôzne postavy, to ako boli oblečené a graficky až na pár vecí, ktoré však boli urobené tak ako boli zrejme zámerne na veľmi vysokej úrovni ()

krapek 

všechny recenze uživatele

Prvá hodinka celkom ušla, až mi to bolo divné. Keby to nejak rýchlo ukončili, tak je to na 4*, ale potom pán Miyazaki zvýšil svoju dávku halucinogénov a zas je z toho cesta do fantázie. Fantázie, ktorá mne vôbec nesedí. Tie fantasy halucinácie sa dajú vydržať 10-20 min., ale 50 min. bolo príliš veľa. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Jedna z najkrajších animácií, aké som kedy videl. Množstvo skvelých nápadov, stempunkových strojov mixnutých s čarodejníkmi, krásne a sympatické postavy a strašidlá. Ale ono to bolo strašne neprehladné. Na konci som absolútne nepochopil konanie postáv, nevedel som o čo im celý čas šlo, prečo a ako boli zakliate a ani ako sa to odkliali. Neviem či som bol moc unavený, alebo čo. Prvá polovica bola hodne zaujímavá a tak som čakal až do konca, že aspoň trochu pochopím o čo šlo, nuž a nestalo sa. Mononoke sa mi ľúbila viacej. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Už jsi někdy poháněla zámek?“ Úvod do filmu se nemohl podařit lépe. Mijazaki krásně skloubil atmosféru pohádky a Evropy v počátcích 20. století. Jenže jak se film trochu rozjede, tak se rozjedou i spletité příběhové linky a já byl ze všeho akorát zmatený. Nevěděl jsem pořádně, na co se soustředit a všechno mi přišlo takové těkavé a nedotažené. Závěr, který byl stejně šílený jako nelogický, mě pak definitivně dorazil. Jednotlivé postavy jsou zajímavé a chtěl jsem se o nich dozvědět víc, ale nebyl na to čas. Třeba Kalcifer mohl dostat více prostoru, to byl řádně hláškující týpek. Zato romance mezi hlavní hrdinkou a kouzelníkem byla až moc protahovaná a vlažná. Od Mijazakiho mám mnohem raději jednodušší příběhy, tento měl ve druhé polovině tendenci být trochu monumentální, a to mu spíš škodilo. ()

MickeyWolf 

všechny recenze uživatele

Toto bylo moje úplně první anime co jsem viděl a i přesto že mi bylo asi tak šest let, se moje city nijak nezměnily. Spíše jen zesílily a když se mě teď někdo zeptá na nějaký oddechový, zábavný, ale přitom i k zamyšleníhodný animovaný film, tak rozhodně neporadím nějakou bezduchou a časem vykrádající "Dieneyovku". Ne! Sáhnu zcela na jistotu. Do Mijazakiho filmografie a vytáhnu jakýkoli jeho film, protože žádný mě zatím nikdy, ani trochu, nezklamal... ()

MindTuber 

všechny recenze uživatele

Zámek v oblacích toho v sobě ukrývá více, než je na první pohled zřejmé, alespoň takové jsou mé pocity po prvním shlédnutí tohoto Mijazakiho díla. Naopak co je zřejmé na první pohled je skvělá animace, hudba a vůbec všechna ta fantazie, symbolika a metafory, se kterými se tak šikovně pracuje a to prostřednictvím vykresleného světa a kouzel v něm. Podobně jako například v Naušice z Větrného údolí, Princezně Mononoke je tu silná dívčí hrdinka, která se staví ke svému osudu a osudu druhých se značnou vervou a rychle si získá vaše sympatie. Co se týká děje, tak ten je velmi nepředvídatelný. I když z náznaků tušíte, co se asi bude dít dál, tak se nakonec stejně divíte tomu, jakým způsobem se to, co jste očekávali, odehrálo. Možná je to právě onou přílišnou bezbřehostí, díky níž mi některé věci v rámci dialogů a jednání postav přestaly dávat smysl a kazily mi zážitek ze sledování. Po shlédnutí Cesty do fantazie zvedám z lepší trojky na čtyřku. ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama