Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Recenze (698)

Tom-cat 

všechny recenze uživatele

Z japonských pohádek znám jen Princeznu Mononoke a Appleseed (2004) - obojí vynikající. Ani Zámek v oblacích nezklamal. Netradiční a přitom geniální animace, zajímavé prolínání prostoru a času, spousta okamžiků k zamyšlení a atmosféra tak odlišná od evropských nebo amerických filmů. Občas jsem zůstal žasnout s otevřenou pusou, jak si s tou grafikou vyhráli. Nejzábavnější postava - oheň Kalcifer, v českém dabingu stejný hlas jako Cartman ze South Parku - super :) ()

Kazuma 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní "Miyazaki". Pobavil vtipnými scénkami, zvážněl při některých scénách, ale pořád si zanechal to něco co vás donutí se dívat dál. ()

mirushbiatch 

všechny recenze uživatele

Moj prvy Miyazaki.V celku rychlo som si zvykol na animacny chaos vdaka detailom,ktore som si zamiloval na tomto filme.Urcite dam sancu dalsim zvlastnostiam tohto zanru :).Zaujalo 3,5* ()

DirtyDozen 

všechny recenze uživatele

Hezký animák....až na to, že jsem pár věcí nepochopil a na Sofii, která věděla přesně, co dělat....Takovej animovanej Chuck Norris... ()

Otan 

všechny recenze uživatele

No tak toto není přesně ta animace,kterou musím,ale statické obrazy jsou jak fotka.Co mě ale dostalo víc je samotný příběh,pravda více méně romantický,ale dokonale fantastický a hlavně nevtíravý a přitom mne držel na místě.Hvězdička dolů za zbytečnou délku,zejména konec se podle mne zbytečně protahoval,ale jinak moc pěkné.Hudba typicky japonská.82% ()

Misasek 

všechny recenze uživatele

Kreslené, ale přesto to ve mě vyvolávalo emoce možná i hlubší než u hraných filmů. Chvílemi jsem nebyla sice přesně v obraze, ale vůbec mi to nevadilo a Mijazaki mě zase přesvědčil, že existují i duchaplné animované "pohádky". ()

klaranapoli 

všechny recenze uživatele

Nejvíc nejkrásnější pohádka která mě chytla za srdce. Opravdu úžasné. No a ten Howl. So sexy, krásnějšího animovanýho chlapa jsem snad nikdy neviděla :D ()

Anime2 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka jen škoda že mi není deset :).Občas jsem se nudil ale jinak dobrý tohle určitě pustím menšímu bráškovi. ()

Pavson38 

všechny recenze uživatele

Můj úplně první východní anime, po jehož shlédnutí jsem skončil s pusou otevřenou dokořán a mírně přiblblým výrazem ve tváři... Nádhera!! Smekám pane Miyazaki!! Tak precizně zpracovaný "animák" jsem snad předtím nikdy neviděl! Vše do detailu vykreslené, překrásné animace (Howlův zámek překonal veškeré mé očekávání), promyšlený příběh naplněný neskutečnou fantazií samotného tvůrce! Ale hlavně - totální Nevypočitatelnost!! Nikdy totiž nejste schopni určit, kudy se děj bude dále ubírat. A pokud snad přeci jen, "BUM.. PRÁSK".. veškeré zažité předsudky stranou, vše je najednou úplně jinak!! Fantazii se zde opravdu meze nekladou!... Zámek v oblacích je dle mého názoru mistrovským perem vykreslené fantasy, po jehož shlédnutí prostě musíte ochutnat další Miyazakiho dílo!! Mimochodem tím mým byla Princezna Mononoke... ()

baner 

všechny recenze uživatele

Zámek v oblacích - pomaly prichádzam na chuť týmto japonským rozprávkam. Po Princezne Monoke a Doručovacej služba čarodejky Kiki je to ďalšia rozprávka, ktorá ma príjemne prekvapila. Idem hľadať ďalšie rozprávky. Dávam 100% s rukou na srdci :) ()

marien1039 

všechny recenze uživatele

Inu, když si pustím japonský kreslený film, očekávám tak nějak anime z asijského prostředí a ne panorama rakouských Alp, Florentýnské uličky a náměstí, co vypadá jako v Hranicích na Moravě. Do toho řecké jméno hlavní hrdinky, židlličky z období francouzského baroka a hudba jako od Vivaldiho...Záměr kluků z Japonska byl jasný, a to prosadit tento film na západě, protože dnešní společnost se děsí jakéhokoliv exotického a originálního motivu propagující kulturu dané země. A to se jim povedlo. Chápu, že pro Asiata musí být tento film asi zajímavý, protože pro ně to musí takové malebné vesničky právě tou exotikou a západňák toto zase ocení taky, protože se nemusí děsit nějakých nepředvidatelných šišatých asijských střech a dango knedíčků, ale hlavní hrdinové si dávají na snídani vejce a slaninu...Nicméně mě tento film právě z toho důvodu zklamal. Příběhově mě to také moc nezaujalo. První polovinu mi film přišel zajímavým, taková trochu obrácená kráska a zvíře, až na to, že kráska byl teple vypadající černokněžník s náušnicemi a zvíře stará babička, takže jsem čekala, co se z toho vyklube. Od 2. části už to ale začala být praštěná slátanina plná divných rozhovorů a výbuchů a polovina věcí nedávala smysl. Asi prostě nikdy nebudu fanda Mijazaki Hajaa... ()

Nemezzis 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek anime, ale jsou výjimky typu Death Note + Zámek v oblacích, které mají co nabídnout. Super komentář: Venalce ()

dionisa 

všechny recenze uživatele

Okouzlující, legrační, strhující, zamilujete se stejně rychle jako Sofie do Howla. Nadherná procházka. Místy příjemné nedělní odpoledne střídá válka. Howlův čtyřdvéřový zámek mi učaroval. Čekala jsem otevřenější konec a poprvé v životě nejsem úplně spokojená s tak kompletním happy endem na všech frontách ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

Filmový Howl mi víc připomíná Viktora Nikoforova, což je nejvíc sexy týpos, co znám. Takže oba dva jsou teď nejvíc sexy týposové. Škoda, že povaha Sophie je oproti knize hafo osekaná a prostě... ve filmu je až moc hodná holka, v knize byla víc sympatická, protože byla o dost ostřejší. Ale nevadí bo Mijazaki má svou interpretaci a já to respektuju, protože příběh změnil a rozšířil daleko víc, než jen co se týká postav a není lepší ani horší než originál, je to ÚŽASNÉ samo o sobě. Proto nikdy nebudu tvrdit, že knihy jsou vždy lepší než filmy, protože prostě nejsou, vždy záleží na talentu daného filmaře nebo spisovatele. A Mijazakiho talent a představivost jsou evidentně nekonečné. ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama