Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Recenze (698)

vladi3 

všechny recenze uživatele

nadhera, nemam slov... Ani neviem, ktory z Mijazakiho filmov je krajsi.... Ludska fantazia je nekonecna... Budem citovat byvaleho kolegu: "Ti japonci jsou magoři." ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Ze začátku člověk ví co se děje, ale jakmile jsme tak v polovině, příběh se rozjede a na člověka rozhodně nečeká. Animace je ovšem úžasná a jen mě zajímá, jak to Japonci dělají, že skoro vždy do příběhu vloží tak brutální destrukčnost války. Ke konci už ani nevíme jak a proč kdo byl všechno zakletý, turnip byl ovšem MVP. ()

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Miyazakiho film. Milovala jsem to v dětství a miluju to i v dospělosti. Proto nemůžu podat úplně objektivní komentář, protože jsem na filmu vyrostla a je pro mne dokonalý takový, jaký je. Ale můžu se zde aspoň podělit o jeho pozitiva. Stejně jako všechny snímky studia Ghibli má krásnou animaci, ale narozdíl od zbytku Miyazakiho děl je zde velký důraz na charaktery postav, které se v průběhu děje vyvíjejí. Každá postava má svá vlastní pozitiva i negativa a je skvělé, jak spolu postavy interagují. Je zde spousta skrytých motivů a nějakým životních poučení, která diváka zahřejí u srdce. Jedno z předních témat je krása, která ovlivňuje životy postav a mě osobně se toto téma velmi dotklo a líbí se mi, jak se s ním během příběhu pracuje. Také to má skvělou romantickou linku, která je trochu dospělejší od některých Miyazakiho filmů. A samozřejmě je zde i ta magie. Je to podle knižní předlohy, ale filmové zpracování se mi líbí víc. Nevím, jak více tento film doporučit. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

8,6/10 strašne príjemný film na pozeranie, CZ dabing aj porovnaní s originálom podarený. Pekná kombinácia EU a JP prvkov. Čo mi hlavne na filme vadilo je pacifistická myšlienka vyjadrená prehnane priamočiaro a debilne (možno tá postava mala byť naschvál idiot, neviem) a koniec sa prakticky točí okolo toho že postavy spravili sériu hovadín čo mi dosť vadí. ()

SaS 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti i dospělé, která vás vtáhne rovnýma nohama do magického světa, do kterého běžný smrtelník jen tak nemá přístup. S dívkou Sophie prožíváte vše co se jí děje a věříte, že přes své nezkažené srdce a mysl to prostě musí dát, všemu tomu čarování a podfukům navzdory. Příběh se odvíjí bez zaváhání a stává se čím dál víc fascinující, každá další postava přispívá k úžasné, děsivé a čarovné atmosféře, kde platí pravidla, na které si musí hlavní hrdinka přijít sama. Celou dobu jí držíte palce a prožíváte s ní její pocity a trable s nadějí, že i tenhle příběh bude mít nakonec dobrý konec. Absolutně krásná animace, postavy, úžasné zápletky a snový svět, tak jako většina filmů od Hajao Mijazaki. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od tak vychvalovaného díla čekala něco víc, ale nezaujalo mě to ani z poloviny tak, jak jsem čekala. Nemůžu tomu upřít skvělou animaci a hru barev. Ale co se děje týká, tak jsem často přemýšlela co a proč se děje a hodně věcí mi přišlo jako vytržených z jiného kontextu a prostě hozené do děje. Mělo to takovou zvláštní naivitu, která mě prostě nedostala a nebyla jsem schopná si to užít. Ta kombinace magie, steampunku jak za Verna a války ala první světová, mi zkrátka neseděla. ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Můj (i synův) první Mijazaki. Co jsem tak vyčetl, je braný jako spíše jeden z jeho slabších. Tak to se fakt máme na co těšit, když tohle je slabší! Udělat z úklidu místnosti jednu z nej scén filmu, to už chce fakt talent! No a samotný kráčející dům s portály, poháněný ohněm-duchem, je naprosto úžasný! Přiznám, v druhé polovině jsem se v příběhu začal fest ztrácet, ale bylo mi to vlastně dost jedno, protože mě to bavilo náramně! ()

quinnet 

všechny recenze uživatele

Film by sal hodnotiť z dvoch hladísk: či ste videli Spirited away alebo nie. Kto nevidel, bude nadseny - nesmierna imaginatívnosť japonských tvorcov zakrýva nedostatky, ktoré sa odkryju až po zhliadnutí Cesty do fantázie. Má to menej ucelený dej - najmä v druhej polovici; myslim, že odobratie 20 minút by filmu prospelo. Takto hodnotím "len" na 90%. ()

Ywec 

všechny recenze uživatele

Napoprvé fenomenální a již tradičně u Miyazakiho animovaných filmů vynikající divácký zážitek. Důležitý je ovšem moment překvapení. Miyazaki totiž často něco nakousne a pak... to jaksi nechá plavat. Člověk si tak užívá perfektní atmosféru napjatého očekávání. A nakonec se spokojí s tím co dostal, i když možná chtěl dostat více. Na to ovšem není čas myslet, i tak je zážitek dostatečně silný. ()

chaynie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem už zhlédla snad pětkrát a pokaždé u něj jen slastně vrním. Tentokrát se Miyazaki nechal inspiroval románem anglické spisovatelky Diana Wynne Jones a vsadil na správného koně. Příběh je doslova plný čar a kouzel, až se tají dech. Howl je považován za jednu z nejkrásnějších postav, na první pohled dokonale krásný a uhlazený čaroděj se nám mění ve zmateného chlapce, který se vyhybá svým povinnostem i svým poněkud vytrvalým ctitelkám :) Hlas Christina Balea je až děsivě sexy! ()

Shtinky 

všechny recenze uživatele

Vskutku neobvyklý dej je preplnený nádhernými obrazmi, pestrými farbami a hlbokými myšlienkami tak ako v Ceste do fantázie. Nie som odborník takže sa naňho nebudem tváriť. Stačí keď poviem že to bolo super a veľmi sa mi to páčilo! ()

nobullets 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl Miyazakiho Cestu do fantazie a vlastne i první animovaný japonský film ktery jsem mohl zhlédnout byl jsem unešen a myslel, že už mě nemůže překvapit, ale přišel pak Zámek v oblacích a sním o neco lepší více fantastický příběh. Od začátku do konce perfektní možná mohl být ještě delší abych si užil všeho co Hayao Miyazaki nabízí. PS: A to jsem ješte neviděl Princeznu Mononoke. Už teď se moc těším. 5* jednoznačně ()

Raviola 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, nádherná do detailů propracovaná animace. U této " pohádky" platí heslo, že fantazii se meze nekladou. Určitě stojí za podívání a nejen dětským očím. ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť, pre japonké rozprávky v štýle Final fantasy... Táto však bola trochu iná, by som povedal, že výchovná a poučná... Prosto geniálna :D ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh vycházející z japonské mytologie, zasazený do výtvarně ohromujícího retro-sci-fi prostředí spíše evropského střihu. Bylo v tom trochu Gilliama, trochu Zemana a hlavně (a naštěstí) hodně Miyazakiho. Chvílemi jsem sice nebral logiku Sophiina vzezření (chvíli stará, chvíli mladá, pak trochu stará a trochu mladá...), to však asi bylo spíš mou nepozorností. Ale hvězda dolů musí jít za ten konec, jako vystřižený z Němého Bobše... ()

enterama 

všechny recenze uživatele

Hayao vytvara s lahkostou a nadhladom tie najrozmanitejsie priatelstva ake som kedy videl. Milujem jeho filmy a tesim sa na dalsie. Zamok v oblakoch je cesta do ineho sveta ()

Kil 

všechny recenze uživatele

Opravdu hloupy film, nemuzu si pomoci. Po Princezne Monooke druhy film, ktery jsem z tohoto zanru vyzkousel a i u tohoto filmu se proklinam, ze jsem se rozhodl ho dokoukat. Opravdu to nema ani hlavu, ani patu. ()

Marquz 

všechny recenze uživatele

Že lidé v Asii vnímají filmové umění a umění obecně úplně jinak, dávají mu jinou náplň než my Evropané a vyjadřují se jinými prostředky je fakt, který buď přijmete - a pak se můžete na skoro dvě hodiny ponořit do úchvatné obrazové poezie - nebo nepřijmete - a v tom případě zůstane krásně animovaná prázdnota. U mě platilo to první a těším se na další animované filmy od pana Miayazakiho. ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama