Reklama

Reklama

Záhada v Saint-Tropez

  • Slovensko Záhada v Saint-Tropez (více)
Trailer 1

Sedmdesátá léta 20. století jsou plná radosti a štěstí. Miliardář Claude Tranchant (Benoît Poelvoorde) a jeho manželka Éliane (Virginie Hocq) žijí na vrcholku společenského žebříčku, jejich vilu navštěvuje špička politiky a showbyznysu. Když má jejich blízký přítel autonehodu v barončině autě, jsou v šoku, protože se zjistilo, že brzdy byly proříznuty. Tranchant má obavy, že někdo usiluje o život Éliane, a tak zavolá svému blízkému příteli Jacquesu Chiracovi. Ten pověří komisaře Lefranca (Gérard Depardieu), aby vybral nejlepšího z nejlepších pařížských detektivů, který vraha vypátrá. Volba dílem osudu padne na nejnemotornějšího, roztržitého, naprosto katastrofálního detektiva Jeana Boulina (Christian Clavier). Ten se s příslovečnou vervou, hodnou přímo nesmrtelného komisaře Clouseaua vrhne do práce… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (37)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Má to nejspíš být Růžový Panter alá Boulin, který má svoje metody k vyšetřování případů. Rozhodně by to mohla být větší švanda, než ve skutečnosti je. Člověk se tak pousměje nebo úplně vynechá, protože to vtipný fakt není. Ona ta vyšetřovací část vlastně není vůbec špatná a ta jediná docela film drží v tempu, který bude ten dotyčný pachatel. Bohužel ke konci už to přestává bavit a přichází nuda. Herecky je to narvaný pozlátko, kde i komisař Lefrance v podání Depardieu dá vzpomenout na slávu francouzských komedií. Vcelku můžu říct, že i český dabing se povedl, ale film díky stopáži rychle zmizí, ale úplně zábavný není a jako taková jednohubka, když nevíte do čeho píchnout. 55% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Užívateľ ikre to naznačil správne: táto Francúzka krimi-komédia je inšpirovaná filmom Ružový panter, ale kvalitatívne je za ním. Snahu tvorcov je možné vnímať spíš akúsi úctu pred spomínaným snímkom. Christian Clavier v roli nešikovného detektíva sa snaží, ale nie všetky scény sú „trefom do čierneho“. Charaktery postáv sú paródiou samých sebou, ani jeden z nich nedokáže vyniknúť z priemeru. Jednohubka, ktorá pripomenie to, že Francúzka komédia v danom sub-žánru má aj vydarenejších kúskov. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hraje zde můj nejoblíbenější francouzský herec Christian Clavier, ale děj filmu je postaven na tom, že jeho postava detektiva je ňouma, který všechno zkazí. To je však tak okatě ukazováno, až je to trapné. Kostra příběhu by nebyla špatná, ale kazí ji to právě trapné momenty, které se tváří jako komediální. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Docela sympatické překvapení. Mohlo to dopadnout jakkoliv, ale naštěstí to dopadlo dobře. Z hlediska obsazení nemám co vytknout, herci jsou perfektní a jejich postavy výborně napsané (Clavier opět dokazuje, že je současným králem francouzské komedie a Benoit je také výborný, překvapivě nejlepší roli tady ale má Gérard Depardieu, vždycky, když byl na scéně, tak absolutně ovládl celý film, byl fakt luxusní) stopáž je sympatická, zápletka zajímavá a prostředí mého milovaného Saint-Tropez samozřejmě sázkou na jistotu. Jistě, není to nic světoborného, výsledek jistě mohl být i lepší, inspirace Clouseauem je až moc okatá, ale já se bavil, s výsledkem jsem spokojen a úplně mi to k té spokojenosti stačí. Velmi sympatický film a konečně zase něco, co stojí za pozornost. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se Boulin vrátil, potenciál na sérii tam je. Za ten český dabing bych věšel, to je opravdu neuvěřitelná prasečina. 75%. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Dej to nemalo. Nečakal som síce nejakú komplexnú kriminálku, ale aspoň nejakú jednoduchú zápletku to mohlo mať. Miesto toho sú tu divne pozliepané scény, ktoré by mali byť vtipné, ale moc sa im to nedarí. A rozuzlenie? Scenáristi nevedeli, ako von, tak priniesli rozuzlenie, aké priniesli. Ale zase, aby som im nekrivdil, bolo celkom úsmevné. Len škoda, že odhalenie vraha a motívu nedávalo vôbec žiadnu logiku. Najpozitívnejšie tak môžem hodnotiť úvodne titulky, pár vtipných momentov a scénu, keď tá mladá dievčina skáče nahá do bazénu, lebo si nechce omočiť plavky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodný francúzsky (teraz už pracovný) názov "Do you do you Saint-Tropez" je počesť filmu Žandár zo Saint Tropez (1964) a slávnej piesni, ktorá v ňom odznie, hoci táto sa v skutočnosti volá "Douliou-douliou Saint- Tropez". Film nakoniec zmenil svoj názov, ale táto pieseň v ňom odznie. (Arsenal83)
  • Natáčania sa zúčastnili dvaja nemeckí špici Plume a Lily pod vedením belgického trénera zvierat Gaëtana Doppagne, ktorý sa podieľal na viac ako 200 filmoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama