Reklama

Reklama

Záhada v Saint-Tropez

  • Slovensko Záhada v Saint-Tropez (více)
Trailer 3

Sedmdesátá léta 20. století jsou plná radosti a štěstí. Miliardář Claude Tranchant (Benoît Poelvoorde) a jeho manželka Éliane (Virginie Hocq) žijí na vrcholku společenského žebříčku, jejich vilu navštěvuje špička politiky a showbyznysu. Když má jejich blízký přítel autonehodu v barončině autě, jsou v šoku, protože se zjistilo, že brzdy byly proříznuty. Tranchant má obavy, že někdo usiluje o život Éliane, a tak zavolá svému blízkému příteli Jacquesu Chiracovi. Ten pověří komisaře Lefranca (Gérard Depardieu), aby vybral nejlepšího z nejlepších pařížských detektivů, který vraha vypátrá. Volba dílem osudu padne na nejnemotornějšího, roztržitého, naprosto katastrofálního detektiva Jeana Boulina (Christian Clavier). Ten se s příslovečnou vervou, hodnou přímo nesmrtelného komisaře Clouseaua vrhne do práce… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (37)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Užívateľ ikre to naznačil správne: táto Francúzka krimi-komédia je inšpirovaná filmom Ružový panter, ale kvalitatívne je za ním. Snahu tvorcov je možné vnímať spíš akúsi úctu pred spomínaným snímkom. Christian Clavier v roli nešikovného detektíva sa snaží, ale nie všetky scény sú „trefom do čierneho“. Charaktery postáv sú paródiou samých sebou, ani jeden z nich nedokáže vyniknúť z priemeru. Jednohubka, ktorá pripomenie to, že Francúzka komédia v danom sub-žánru má aj vydarenejších kúskov. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Prostředí 5/10/// PLUS: Clavier s Depardieu opět pospolu, při natáčení určitě "staří přátelé" se zde ve svých rolích špičkují, nechtěně napadají a zesměšňují, je tu cítit jakoby stopa Růžového pantera (myšleno stylem), některé "zdařilé" kousky hlavního inspektora mě upřímně pobavili MÍNUS: bohužel víc fórků vyjde naprázdno nebo jsem se u nich vůbec nenasmál, vedlejší postavy jsou spíš protivné karikatury, navíc jedno z největších lákadel (město Saint-Tropez) jsem si vůbec neužil, ani jsme do něj pořádně nenakoukli, případně jsem ho vůbec nepoznával, ale chápu 70tá léta v moderním městě neuděláte./// Shrnutí: Mohla to být klidně prima komedie, jako za starých časů. Snaha tvůrcům nevyšla ani z poloviny a jako komedie je to taky poměrně slabé a často vlastně nezáživné a jako krimi ve stylu "Poirota" to také vůbec nefunguje./// Celkem 44%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Strašná hovadina, ale Clavier ma ako komik ešte stále dokáže zabaviť. Vždy hrá nejakého uleteného týpka a aj keď sú jeho vtipy trápne, fungujú. A to sa počíta. Lepší priemer. 65/100 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Strašný, a vůbec nejhorší je vidět v tom tlustýho Gérarda. Parodie na Růžového pantera, nevtipná, nezajímavá. Tvůrci na to nejdou ani přes příběh, ani přes erotiky, ani přes gagy, nedává to smysl, nebaví to. Lhermitte s fousama hrozivě zestárl a je tu k nepoznání. Katakombes Milou Kinematografos. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Záhada to veru bola. Záhada, ako je možné, že sa stretne toľko komikov a urobia nevtipný film. Ešte aj ruský občan Depardieu si dal frka a nič. Bláznivé som tu veru nič nevidel. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hraje zde můj nejoblíbenější francouzský herec Christian Clavier, ale děj filmu je postaven na tom, že jeho postava detektiva je ňouma, který všechno zkazí. To je však tak okatě ukazováno, až je to trapné. Kostra příběhu by nebyla špatná, ale kazí ji to právě trapné momenty, které se tváří jako komediální. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevtipné (vážně se mám smát tomu, že mu hoří fajfka v kapse a oni mu kapsu zalijí vodou? nebo že vizáží má jako parodovat Maigreta? ha ha), ukecané (ano, třeba s tou výslovností slova Tropéz je tam toho zbytečně moc) a vlastně ani děj to tady nezachrání. A mám se smát tomu, že v té vile jsou samí teplouši a jeden, co vypadá jak teplouš, majiteli vily přebral manželku? A Depardieu ve svém krátkém mihnutí se vypadá na jateční váhu, tak aby ho brzy neskolilo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film je zázrak, pretože je fakt umenie natočiť komédiu s toľkými komediálnymi legendami, ktorá nie je absolútne vôbec vtipná. 4/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto bude bez prdele. Verim v existenciu hnoja, fakt smrtelne vazne. Hnoja sa vo svete vyprodukuje dost a Francuzsko sa nijak neda zahanbit. . Tu je jeden francuzsky hnoj v plnej nadhere. Staci pricuchnut   : 20 % ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Hodnocení celkem nízká, ale mě film potěšil. Ano je to jednoduché, pro někoho trapné, ale je to správná francouzská komedie, které jsem měl vždycky rád. V období novodobých filmů je to návrat k francouzské klasice. Porovnávat s Panterem apod. to ale nelze. Je jiná doba, jiné možnosti, lidé jinak myslí, ale já jsem rád, že se ještě najdou tvůrci co nám nostalgicky nabídnou návrat do sedmdesátek. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, zda by film v původním znění dopadnul lépe, ale po zkušenosti s filmem s českým úděsným dabingem navíc v kombinaci s poslední viděnou scénou s dortem to ani vědět nechci. Je to úžasná sračka. 0%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha francouzských komedií, ve kterých hraje jednu z hlavních postav Christian Clavier. Bohužel však humor aby tu divák pohledal. A když už nějaký najde, tak má poměrně přízemní charakter. Nehledě na to, že sledovat třeba takového obtloustlého Gérarda Depardieu, kterak se pokouší vydolovat poslední zbytky svého šarmu a charismatu, není moc k smíchu, ale spíš k pláči. (30%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taká kombinácia Poirota a Ružového pantera. Jednoducho, vtipné ale nie trápne vyšetrovanie. Plus ešte aj obsadenie sa podarilo. Konečne som sa pobavil na frantíckej komédií. 3 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Docela sympatické překvapení. Mohlo to dopadnout jakkoliv, ale naštěstí to dopadlo dobře. Z hlediska obsazení nemám co vytknout, herci jsou perfektní a jejich postavy výborně napsané (Clavier opět dokazuje, že je současným králem francouzské komedie a Benoit je také výborný, překvapivě nejlepší roli tady ale má Gérard Depardieu, vždycky, když byl na scéně, tak absolutně ovládl celý film, byl fakt luxusní) stopáž je sympatická, zápletka zajímavá a prostředí mého milovaného Saint-Tropez samozřejmě sázkou na jistotu. Jistě, není to nic světoborného, výsledek jistě mohl být i lepší, inspirace Clouseauem je až moc okatá, ale já se bavil, s výsledkem jsem spokojen a úplně mi to k té spokojenosti stačí. Velmi sympatický film a konečně zase něco, co stojí za pozornost. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se Boulin vrátil, potenciál na sérii tam je. Za ten český dabing bych věšel, to je opravdu neuvěřitelná prasečina. 75%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Několik vtipných scén, spousta divných postav a hlavně tentokrát velice podprůměrný Clavier. Prostě mix Růžového pantera a Johnnyho Englishe. Škoda ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela vtipné, ale málo originální. Snaží se to kopírovat inspektora Clousea se všmi plusy i mínusy... A zároveň se to odehrává v Saint-Tropez, kde jak známo působili slavní četníci. Celkově slušná jednohubka, ale žádný zázrak...60% ()

TomasKotlant odpad!

všechny recenze uživatele

S českým dabingem naprosto nekoukatelné, vydržel jsem zhruba půl hodiny. *** Pardubické letní kino letos válí :) *** Celkový dojem nezachrání ani pár zajímavých momentů s pěknými automobily. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Na 70.léta 20.století příliš nablýskané, tzn. atmosféru 70tých let to nemá ani v nejmenším. Snůška stupidního humoru s otřesným českým dabingem je doslova nekoukatelná. Depardijé sice vypadá super-komicky už jen od pohledu, ale ani to tuhle trapárnu nezachránilo před pádem až na úplné dno kino-septiku. Never more! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Absolutne nechapem komentare,ktore tu momentalne citam,no mam pocit,ze som videl iny film,skvela blazniva komedia a la France so sarmantnym,vtipnym a zabavnym Christianom Clavierom,ktory opat nesklamal a dokazuje,ze je vyborny komik a Saint-Tropez mi pripomenulo mojho oblubenca Louisa de Funesa,ktory doteraz aspon pre mna patri medzi spicku komedialneho zanru...:-) ()

Reklama

Reklama