Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevybočující romantická komedie, která neurazí, ale také nepřináší nic nového. Pokud jste cyničtí jako kocour Garfield, uberte si jednu hvězdičku, naopak pokud jste beznadějní romantici, tak si jí k mému hodnocení přidejte. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie, což je žánr, který mě bohužel (nebo bohudík?) vůbec neoslovuje. A navíc v hlavních rolích Sandra Bullock a Peter Gallagher - to nemohlo dopadnout jinak, než jak to dopadlo... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrná romance s "nečekaným" koncem. Sandru mám rád, ale nějak tu neni maximálně využita. Bill Pulman mi příšel nevýrazný a Petera Gallaghera nějak nemám v lásce. Režie je rutinérská a zvládlo by jí i malé díte. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening 2. Peter's Family 3. Love Theme 4. An Untimely Accident 5. Phone Tag 6. Dreaming of Florence 7. He's Alive 8. Riverside Walk 9. A Testacular Situation 10. Jack and Lucy 11. Leave It to Sol 12. The Dream Is Over 13. Sound Advice 14. Tear Jerking Tale 15. Bumpy Encounter 16. A Happy Ending ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Lucy, hovorím ti on alebo ja!“ – „On.“ – „Nemusíš odpovedať hneď.“ Príjemná romantická komédia, v ktorej dozaista mohlo byť viacej snehu, ale zas keď ho nebolo v Sám doma 2... Uchádzajúca vianočná záležitosť. Pôvabná štíhla Sandra Bullock ako predavačka lístkov, ktorá zachrániť muža pred smrťou, aby zistila, že v skutočnosti ľúbi jeho brata (Bill Pullman). Snímka má predovšetkým príjemnú uvoľnenú atmosféru, vtipné dialógy, celkom originálny námet a sympatické herecké obsadenie šťavnatých podporných roličiek (náhradná rodina a Lucyn čoraz zmätenejší „poradca cez lásku“). Snímka pekne ukazuje, aký veľký komerčný výtlak Bullock v polovici 90. rokov mala: snímka so skromným rozpočtom 17 miliónov ich na celom svete utrhla fajnových 101. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, založená na velice dobrém nápadu. Ten je bohužel využit tak napůl a třeba rodina "spícího" mi připadá nebetyčně otravná. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Moc moc pěkná romantická komedie s hrozně příjemnou Sandrou Bullock, které tahle role vyloženě sedla! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vám taky: Veselé vánoce. Jste nádherný. Vemte si mě. Miluju Vás." Kdysi jsem se taky zamiloval do prodavačky lístků Lucy. Jenže jsem nebyl tak krásný jako Peter, tak přirozený jako Jack a tak vlezlý jako Joe Jr. Sice jsem chvíli doufal, že se ti tři budou prát a já se budu smát, ale nestalo se tak. Pouze jsem se pobaveně usmíval, když jsem zjistil, že jedno varle znamená víc místa ve slipech. Já mám však slipy raději plné, takže jsem si užíval pokeru o Lucy se soupeřem v kómatu. To mě bavilo, stejně jako rodinný přítel Saul, ale od romantické komedie očekávám šťastný konec a Lucy si nevybrala mě ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodová romantická komedie s příjemnou Sandrou Bullock, bohužel už mi míň sednul Bill Pullman, nějak se sem nehodil, ale jako taková oddechovka na odpoledne to nebylo špatný ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinní a proto předvídatelné, přeslazené, nicméně má to jednu obrovskou přednost, a tou je Sandra Bullock v hlavní roli. Lucy pochopitelně není vůbec nenápadná, protože ji představuje půvabná herecká hvězda, takže by v reálném životě nejspíš byla pořádná tlačenice do funkce jejího partnera, ale pohybujeme se ve sféře naivní pohádky pro zamilované a v rámci tohohle žánru představuje tenhle kousek spíš nadprůměr. Dovedu si představit, že bych na tenhle snímek šel do kina, pokud bych měl motivaci v podobě příjemné partnerky, a že bych v kinosále nijak zvlášť netrpěl. K vrcholům žánru, kam patří např. Láska nebeská, to má ale hodně daleko, schází víc humoru, lepší obsazení vedlejších rolí a lépe napsané postavy kolem hlavního páru. Ty jsou zde buď nevýrazné nebo dokonce otravné. Celkový dojem: 45 %. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Na to, že v tom hraje Sandra, se mi to docela líbila. Asi díky celkem nápadité zápletce, které bylo dobře využito. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Definice romantické komedie se Sandrou Bullock. Je to čistá žánrovka, tak čistá, že je to jenom o tom, jestli na tu hru přistoupíte nebo ne. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na první pokus jsem to nedala. Nevím, tyhle filmy se záměnou nemám moc ráda. Tentokrát zvítězila spíš lenost než zvědavost, prostě se mi nechtělo hledat něco jiného, tak jsem to nechala běžet. Z mého pohledu to bylo celé postavené na uculování Sandry Bullock a Billa Pullmana. Od začátku je celkem jasné jak to dopadne, žádný zajímavější okamžik sjem nenašla. Myslím si, že je pro mě romantických filmů škoda, nějak je nedokážu ocenit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Takový milý průměrný film, který potěší a zaujme. Očekával jsem podle upoutávek vánoční film a dostal jsem jen film odehrávající se o Vánocích, ale Vánoce jsou zde jen cosi druhořadého a nejsou zde tím hlavním, proto film nemohu označit jako vánoční film, ale jen jako jakýsi předvánoční film, který se hodí pustit si nějaký týden před Vánoci, abych se trochu naladil na Vánoce, ale u mne jsou jiné vánoční klasiky, tohle je jen solidně zpracovaná romantika z vánočního období, kdy po celou dobu stojí hlavní hrdinka na dost tenkém ledě, který se může kdykoliv prolomit. Ale riskovat se někdy vyplácí, což tento film dokazuje. V hlavní roli se představuje výtečná Sandra Bullock, která celý film povyšuje svým herectvím a je jednoznačně velkým přínosem pro tento film. Ovšem ani ostatní herci nikterak nezaostávají a takový Bill Pullman zde působí velice příjemně. Dějově je to dobře zpracované, prostě taková klasická pohodová romantika, která potěší srdce diváka a která nenudí. A jak říkám, ten týden před Vánoci film potěší a vyzní v tomto období asi vůbec nejlépe, jak vůbec vyznít může. Já jsem byl tedy docela spokojený a nevidím důvod, proč filmu udělit nějaké slabé hodnocení, za sebe dávám tři hvězdičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandře tenhle typ rolí neskutečně sedí, ale bohužel se tak často stává v ne zrovna povedených filmech. Zatímco jsi spal bych neoznačil ani za snadno zaměnitelnou romantickou komedii, protože tahle určitě mírně vyčuhuje, tím jak je slabá. 45% ()

Reklama

Reklama