Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Romantiky je místama možná až příliš (s čímž souvisí menší dávka patosu viz žádost o ruku v budce na nádraží), nicméně pohodová atmosféra se nedá snímku upřít. Nakonec ani Sandra Bullock výslednej dojem nekazí a docela se do takový role hodí. Jenomže Jon Turteltaub prostě neni nic víc než sympatickej rutinér, čemž odpovídá výsledek v podobě klasický romantický komedie devadesátejch let, která nijak nenudí, ale víckrát si jí pouštět asi nebudete, čistej průměr. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......nie som extra priaznivec romantických komédii,ale toto je jedna z mála,ktoré "môžem" ....atmosféra Vianoc,jednoduchý príbeh-i keď dosť nepravdepodobný- a hlavne predstavitelia Sandra Bullock a Bill Pullman - mi je sympatické,že sa nejedná o extra krasavcov ako z reklamy,ale že sú skôr sympatickí ako extra pekný...(tým netvrdím že S.B. je škrata :))).....pozerateľné opakovane......OK... ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na tento film s holkou, takže jistě chápete moje vysoké hodnocení. Sandru totiž jinak moc nemusím a ke svému filmovému partnerovi mi moc nesedí. Ale popravdě, mě Sandra neseděla zatím k nikomu. Doporučuji koukat v páru, protože jinak je to klasická romantická komedie, i když s celkem originálním nápadem. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Filmy, které natočila Sandra Bullock, nijak velkou kvalitou neoplývají a ona, ač hezká herečka, podle mě není dobrá herečka. Její filmy jsou povětšinou stejné - zkrátka takové romantické komedie a americké slátaniny, na které mě fakt neužije. Tenhle je ale trošičku jiný. Námět je jiný a není to takové tuctové. Ve filmu se vyrojilo pár vtipných momentů, je to takové hrající na city jako všechny podobné filmy, ale oceňuju právě to, že se film snažil být jiný. I když znovu se na něj podívám jen těžko... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodova,romanticka komedie se vsim vsudy(kdo ten konec necekal?) a Sandrou Bullock k tomu.Dobre napsany scenar,ktery ma slusny napad a prijemne romanticka rezie,i kdyz mohl Jon Turteltaub vic zatlacit na pilu,protoze myslim,ze potencial uplne nevycerpal.Ale i tak se mu podarilo natocit skvelou romanci,ktera je spravne romanticka,vtipna a nadcasova.Sandra Bullock a Bill Pullman jsou skvely par a ve filmu si je opravdu divak uziva.U me jasne romantickych 80%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v ktorej roznášač novín spadne z bicykla, nie je hraná. V skutočnosti to bola nehoda, ale rozhodli sa záber ponechať vo filme. Chlapec si reálne zlomil zápästie. (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)
  • Film pôvodne nemal byť vianočným filmom. Štúdio ho chcelo vydať počas prázdnin, pretože by sa to ľahšie predával. Predpoklad bol ale nesprávny a film sa stal komerčne mimoriadne úspešný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama