Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2: Innocence

(festivalový název)
  • Japonsko Innocence (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Inteligentní cyber-policajti, zabijáčtí sexuální roboti, mnohovrstevnatá zápletka, filozofující dialogy a nekompromisní akce - to je druhý díl kultovního anime Mamoru Oshiiho GHOST IN THE SHELL. Tentokrát se detektiv Batou musí krom vlastních existenciálních problémů vypořádat s ilegální společností, která programuje sexboty vraždící své majitele. Ale nic není zdaleka tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. (Matty)

(více)

Recenze (189)

K_A_MK_A_M 

všechny recenze uživatele

Chybí mi šestá hvězda. Asi metafyzika. Clotho: Život a smrt se střídají jako loutky na jevišti, když přetrhnete lanka, postava ze hry upadne. ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke nemožno filmu nič vyčítať. Aj prvá polovica je skvelá. Akčné scény sú natočene s prehľadom, atmosféra je dokonalá a dej krásne graduje, no druhá polovica sa zvrháva na preteky v citovaní kdejakých filozofických kníh a ešte neviem čoho. Ani záverečná akčná scéna nie je tá najlepšia s filmu. Druhej polovici z prvej chýbajú najmä tie scénky z domácnosti robota. Scénka so psom sa mi navždy zapísala do pamäti ako tá najkrajšia scéna z filmu. ()

asentra 

všechny recenze uživatele

více filozofické a více 3D (pro mě chvílemi až moc) a co si budeme povídat, GITS stojí na Motoko, celý příběh by se dal vtěsnat do jedné epizodní stopáže, možná bych pak neměla pocit, že mi něco uniklo, či že mi chybělo to tradiční: 'expozice-kolize-krize-peripetie-katastrofa' a to teď cituji Aristotela a to já filozofický věci ráda, jenom se to už moc vzdálilo od Stand Alone Complexu ()

levente 

všechny recenze uživatele

Nevinnost překračuje hranice toho, co obvykle čekáme od filmu. Vizuální dokonalost spojená s myšlenkami (bohužel už ne tak s příběhem), které Vás přinutí film zastavit a zakotvit v přednesené větě nebo výrazu. Snímek ubíjí jen přemíra citátů, které ale mají své opodstatnění. Nebo alespoň některé z nich. Nevinnost je umělecké dílo, pro které jsem v daném žánru zatím nenašel konkurenci. ()

mirror 

všechny recenze uživatele

Vizualne obzerstvo.........malo Majorky, vela filozofickych kecov.....pribeh, ked osekam vsetky ozdoby, vystaci, tak na jednu epizodu GITS: Stand Alone Complex, ale aj tak si to este niekolko krat pozriem :-) ()

Candyman 

všechny recenze uživatele

Graficky lépe zpracované než jednička a ta hudba je prostě dokonalá. V příběhu se sice sem tam někdo ztratí, ale i tak to tomu neubírá na atmosféře. Innocence je prostě dokonalost sama. ()

FantomASS 

všechny recenze uživatele

Prvé japonské anime ktoré som mal možnosť vidieť ako samostatný film. Je to sci-fi, je to krásne animované, sú tam veľmi zaujímavé filozofie, s ktorými človek nemusí súhlasiť, ale stoja za to si ich vypočuť. Mamoru Oshii v článku The Japan Times povedal: "I'm happier if 10,000 people see the film 10 times each than if 1 million people see it once. I'm not making it for the general public, but for a core group of fans -- I hope it will make a big impression on them. If I can do that, I'm happy." Ja nie som "core fan", ale film sa mi páčil a rád si ho pozriem viackrát. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Vizuálne orgie, hlavne úvodná scéna konštrukcie kyborga - kde na to tí týpci chodia? Postupne sa však človek v tom stráca, hlavne evidentnou snahou tvorcov narvať postavám do úst všakovaké filozofické odkazy a citáty. Myšlienkovo to isté ako jednotka. Dosť rušivo pôsobí kontrast medzi HD pozadím a LD postavami, ktoré už nie sú renderované ale kreslené. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Stále velice dobré, ale něco mi tomu chybělo. První díl byl kultovní, tahle dvojka byla také výborná, nesla si velice zajímavé poslání, děj byl také nadprůměrný, ale jako celek to nebylo jako díl první, proto "pouze" 4*. ()

simplejack 

všechny recenze uživatele

Naprosto dechvyražející záležitost, jednoznačně nejlepší animovaný snímek jaky jsem doposud viděl. Je to těžke nemám, moc s čím srovnávat, ale i tak naprosto užasný film, těžká atmosféra, fantastický audiovizuální zážitek a navíc je to mocný filosofický opus....Tohle mě opravdu dostalo jak dlouho nic. ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku ma dej ponoril do hlbokých mútnych vôd cyberpunku a nepustil ma až do konca. Začiatok bol síce mierne vlažnejší a skôr sa z toho črtala kriminálna záležitosť, ale potom to Innocence vybalí. Žiadne lacné tláchaniny pre masy ala Matrix, toto jednoducho prišlo s poriadne hardcore dávkou cyber sveta. A to poriadne prepracovaného, naozaj klobúk dole. Feťáci počítačov si proste zgustnú. Animáciám zub času vôbec neublížil, stále je to nádhera. Síce to nie je taký trblietavý štýl moderných animákov, je to niečo iné, svojské, krásne. ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Pokud nevíte nic o světě ve kterém se Ghost in The Shell odehrává, tak budete poněkud zmateni a ochuzeni. Společně s prvním dílem a seriálem utváří geniální celek. Za mě 5*. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Bohužel je Innocence horší, než jeho předchůdce. Zápletka je docela poutavá, ale kolem příběhu se chodí jako kolem horké kaše. Moc mluvení, moc filozofování, chování postav se nějak divně změnilo, animace sice udělala znatelný pokrok, ale bohužel se snímek příběhově nemůže rovnat prvnímu dílu, a to jsem do něj vkládal vysoká očekávání....... 20%. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Proč tomu nedokážu dát jen dvě hvězdičky? Za prvé atmosféra filmu je skvělá. Animace je na výbornou a výpravnost velkolepá. A kdybych dal jen tři, tak bych musel úplně zamlčet soundtrack. Ten mi pomohl nejvíc v tom abych to dosledoval. Jinak pochopitelně nekonečné citace byly neskutečně nudné, ale musím uznat, že spoluvytvářeli tohle dobré dílo. Srdcovka ne. Znovu vidět? Asi taky ne. Ale ocenit to dokážu. ()

carott 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel na kolik film ohodnotit. Vizuálně parádní počin, precizní zpracování detailů a momenty ve kterých si animátoři pohráli se zobrazením světla a stínu lahodí oku. Zvukové zpracování také na špičkové úrovni, velmi realistické, aby při přestřelce mńoukala kočka jsem zažil (nebo spíše slyšel) poprví. Japonské filozofické citáty v některých pasažích vedly k hlubokému zamyšlení, zvláště krásný citát byl o zrcadle. Ale bohužel mě přes tu všechnu estetickou krásu, která lahodila mému oku, uchu i mozku, jaksi trošku unikl smysl děje, co se vůbec ve filmu odehrává. A jelikož soužití s příběhem filmu je velmi podstatné pro hodnocení, tak musím dát jen tři hvězdy. Chyba není v hardwaru, ale v softwaru, buď na straně mé nebo na straně filmu... ()

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama