Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2: Innocence

(festivalový název)
  • Japonsko Innocence (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Inteligentní cyber-policajti, zabijáčtí sexuální roboti, mnohovrstevnatá zápletka, filozofující dialogy a nekompromisní akce - to je druhý díl kultovního anime Mamoru Oshiiho GHOST IN THE SHELL. Tentokrát se detektiv Batou musí krom vlastních existenciálních problémů vypořádat s ilegální společností, která programuje sexboty vraždící své majitele. Ale nic není zdaleka tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. (Matty)

(více)

Recenze (189)

Centime 

všechny recenze uživatele

Ze všech GiTS filmů je tento zřejmě ten nejslabší z hlediska spádu děje a nějaké té zábavnosti. Je tu zkrátka více věcí na přemýšlení. Nicméně zrovna na Innocence se ze všech GiTSů dívám nejčastěji a to hlavně kvůli hudbě a obrazu, obojí je opravdu povedené. Přála bych si, aby se i v jiných GiTS filmech nebo seriálech vyskytovalo tolik krásných renderovaných záběrů. Celkový dojem hodně ovlivní kvalita kopie filmu. ()

reAnimat0r 

všechny recenze uživatele

Po pozreti jednotky som hned siahol na dvojku. A uspesne! Dokonca si dovolim tvrdit, ze je dokonca lepsia ako jednotka? Hlbkovo takisto uzasna ako predchodca. Musel som pozriet viac krat, aby som vedel o com :) Oshii si udrzal kvalitu, vizual, hudba, myslienka. Skoda, ze v tejto dobe nemame poriadne Cyberpunkove filmy s myslienkou. Nezasvatenemu cloveku mozno vela nepovie, ale rozhodne sa oplati pozriet. Urcite nehodnotit zle, ked nechytam myslienku (radsej nehodnotit, pozriet znovu, opakovat) :))) Opakovane 10/10 ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele

Audiovizualni nadhera. Pribeh je ovsem nedostacujici na tech 99 minut se vlastne stane strasne malo, oproti jedicce o hodne horsi. Zato filozofovani bylo az presprilis a nebylo dovedeno prilis daleko, spise jen naznaky a neustale citace. Clovek aby si film kazdych pet minut zastavil a zamyslel se co nad tim co vlastne bylo receno. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Videl som už prvý diel, dal som dokonca šancu aj seriálu, ktorý predchádzal dvojke, a aj napriek tomu ma to nedokázalo chytiť. Akože ten celkový koncept tejto série nie je zlý a má naozaj myšlienku, ale jednoducho je to podľa mňa natočené veľmi zložito a nekoncepčne - in general sa tomu hovorí termínom "user unfriendly". Aspoň že ten sountrack vcelku zaujal. 40 % ()

muti 

všechny recenze uživatele

Pri scéne výťahom som pri svetlách videl, že Innocence bude mať prepracovaný vizuál. Avšak čo nasledovalo by mi ani vo sne nenapadlo. Hudba, karneval, bábky, neskutočný deja vu dom boli absolútne top. K tomu všetkému spomeniem ešte future noir detektív, samoška, hackovanie, jakuza, deti, a to všetko pri absencii postavy Major. A to všetko je z roku 2004, neuveriteľné. Oceňujem aj to, že Japonci vám nenaserviruju všetko na podnose ako v americkej produkcii. Miestami sú fakty síce zhustene, ale o to väčší dôvod na rewatch. ()

Ygor20 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka úžasná ale v deji som sa strácal viac ako v jednotke. A tých citátov bolo na môj vkus priveľa. ()

ElFifo 

všechny recenze uživatele

Audio-vizuálně našlapané a výborné anime, které bohužel díky zdlouhavým dialogům a přetaženým citacím trošku ztrácí na tempu..čímž zaostává za perfektním prvním dílem. ()

790511 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice vymazlené, někdy možná až příliš. Musím přiznat, že 3D efekty v anime mi nějak moc nesedí. Ve spoustě scén je zřejmá inspirace PC hrami: postava jde chodbou, kamera se natáčí kolem ní i s mírným trhnutím, jakoby její pohyb řídil hráč s myší v ruce. Divoká barevnost by sice mohla působit kýčovitě, tady ale použita v kontextu s východními tradicemi. Námět mi připadal o 100% lepší, než v prvním díle. Ovšem dialogy plné citátů mi připadají jako zbytečná póza. Jako bych listoval deníčkem nějaké puberťačky. ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Vizuálna dokonalosť a zvukové orgie počas celého filmu umocňovali výnimočnú kvalitu tohto "animáku". Dejovo trocha slabšie ako jeho predchodca, ale ajtak kvalitatívne na veľmi vysokej úrovni. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tenhle filozoficky laděný animé akčňák se mi docela zamlouval, byť jsem se v něm také chvílemi ztrácel. Tvůrci se grafikou i celkovým projevem drželi prvního dílu, takže nejde o žádné nepovedené pokračováním úspěšného filmu. Osobně se mi Innocence líbila dokonce víc, než první díl. Hudba byla jemnější a citlivěji zasazená, intelektuální tlachání mělo taky své kouzlo, tvrďák byl opravdu tvrďák... Za mě dobrý..! ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Jsem v půlce a jsem ohromen, trošku zmaten a natěšen na druhou půlku jako dítě na vánoce. Snad bude tempo a hlavně pocit stejný, což znamená atakující plný počet. Druhá půle stálě strhující, více filozofující a také akční, ale něco mi tam vadilo. Možná moc slov a chtěl bych více záběrů jako z "reálného" filmu, což se tu objevuje, ale sporadicky. Asi namlsán chci více. Ale top hodnocení celkově zůstává. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky čistokrevný cyberpunk v nejlepší formě, bohužel alespoň pro mě poznamenaný lehce rozpolcenou formou. Kombinace 3D scén (byť s ohledem na rok vzniku špičkových!) s klasickou anime kresbou tu zkrátka není bezchybná a "přechod" z jednoho stylu do druhého byl pro mě v několika momentech příliš ostrý a rušivý, což mě vytrhávalo z pohlcení samotným dějem. Na druhou stranu, momentů, ve kterých se právě díky této kombinaci podařilo vytvořit vizuálně fascinující scénérie a obrazy, bylo naštěstí mnohem více. Přidejme k tomu skvělou hudbu, trochu filozofování (ne, není to lehce stravitelná jednohubka, ale to jste snad ani nečekali, pokud jste viděli první díl? :) ) a celkově mi z toho i přes zmíněnou vadu na kráse stále vychází jedna z nejlepších sci-fi, co jsem kdy viděl - a velmi solidní 4 hvězdičky. ()

MS Yogota 

všechny recenze uživatele

Dej je hodne filosoficky (mozna az moc), coz zpusobilo, ze sem nepobral uplne vsecko a budu na to este znova muset kouknout...kazdopadne 5* za to, ze sem na to od zacatku do konce ziral s otevrenou pusou :) ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak. GITS: innocence mě naprosto pohltil, sežvýkal a vyplivl. Těžko vyjmenovávat výborné pasáže, tady můžete vybrat jakokoliv. První GITS byl jen takový prolog. Musím říct že jeho oldschoolová animace mi sedla víc, ale i tak. Děj opět plyne tak jakoby mimo dění, sekvence se zacyklováním je matoucí a kybernetický boj je opravdu... dechberoucí. Akční pasáže jsou krátké a úderné. Co se mi na tomhle anime líbí, že nevysvětluje všechno doslovně, ale nechává na divákovi, jak vše pochopí. A ten baset je překrásný a hudba překrásně snová a dramatická, jakkoliv to zní paradoxně. ()

hrabě_olaf 

všechny recenze uživatele

tyyy vo-e - to je mazec - potkávám se s tímto dílkem prvně a zírám - takhle si představuji dospělý akční film /anime/ hooooodně velká asociae s "BLADE RUNNER" ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

dlhá časť bez Motoko bola takmer nuda, ale keď už prišla, tak už som bol spokojný :) (na prvý diel to ovšem nemá) ()

HarryB 

všechny recenze uživatele

“When people think ‘Humans are different from robots’, it is no more profound than thinking ‘white is not black’.” Why does man try to create machines in the image of the ideal human body? None other than a cyborg makes the quite unorthodox and controversial approach to answer this by creating an analogy between children and dolls. A child playing with a doll is essentially the same as parenting. The child substitutes the doll. The macabre intellectual argument is taken even further. The ‘content’ of a child is different than that of a human, yet it is human-shaped. Therefore parenting is closest to the creation of androids which is the intent to conquer nature that created us. A very factual and coherent argumentation - but devoid of emotion. That is obviously where the machine is lacking. And Togusa, closest to being a human in the whole movie, reacts emotionally. While the cyborgs might be the most complete form of existence, they are treated as inferior to man which is allegorized by the girl sacrificing the ‘life’ of dolls in order to be found. They are ignorantly treated as things despite the absence of a clear definition for life (which could disqualify them). "You cry for bird’s blood, but not for fish blood. Fortunate for ones with voice. If the dolls had voices, They would have screamed, ‘I didn’t want to become human!’” This is by no means shallow entertainment or easily digestible. The story moves solely by its highbrow dialogues which are in a way mentally exhausting, yet quite rewarding ()

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama