Reklama

Reklama

V roce 2035 jsou roboti součástí každé domácnosti a lidé jim důvěřují. Až na jednoho – trochu paranoidního detektiva Dela Spoonera (Will Smith). Ten je přesvědčený, že zločin, který právě vyšetřuje, spáchal robot. Vyšetřování ho přivede k odhalení děsivé hrozby pro lidskou rasu... Společně s psycholožkou Susan Calvenovou vyšetřují smrt doktora Milese Hogenmillera, vědce, který pracoval s roboty pro U. S. Robotics. Příčinou smrti byla sebevražda, ale Spooner je přesvědčený, že vědce zavraždil robot. Tři zákony robotiky však zaručují, že taková věc je nemožná… (TV Prima)

(více)

Diskuze

PD321

PD321 (hodnocení, recenze)

Je to zázrak, co se filmařům podařilo vykřesat z knižní předlohy, která je v dnešní době nepoužitelná. Jistý nelogičnosti daný dobou vzniku knižní předlohy se podařilo úspěšně zamaskovat a odvést od nich pozornost.

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Kdykoliv se objeví v nějakém filmu, skočí mi tam okamžitě Sanny .............. 😇

Uživatel ZinedineCR7 smazal svůj příspěvek.

ondrin

ondrin (hodnocení, recenze)

Attta: Přesně tak! Akorát mi přijde, že R.U.R bylo mnohem propracovanější a především mělo ušlechtilejší myšlenku (jaká je vlastně myšlenka v tomto filmu?). Já, Robot je nadhodnocený film, nemohu si pomoci. Charismatický Will Smith, který je alergický na sračky, pěkné vizuální efekty a hezká ženská po boku bez jakéhokoliv přesahu je pro mě málo.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Attta: Tak u mnoha filmů se námět někde vyskytl a co má být. Dále zpracování a podaní bylo pro mě naprosto ohromující a už jsem film nejméně 20x a pořád mě neomrzel.

Attta

Attta (hodnocení, recenze)

Námět už tu byl (R.U.R)  a zpracování nijak zvlášt ohromující ...přesto se na to dá podívat (jednou)

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Povedené sci-fi.Předlohu od Isaca Asimova sem nečetl, ale tendle film se mi strašně líbil.Velice dobře zvládnuté efekty a takejc hudba a Will Smith v tom Audi mezio těma kamionama .... nejlepší scéna.+ teda eště ta závěrečná scéna jak si Spooner podá ruce se Sannym.

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Film se sice stal klasickým trhákem, avšak Asimov by zabrečel. Původní název povídky zněl Sally. Film se mi zdál lepší než samotná asimovova povídka, které chyběla patřičná šťáva - asi je to výjimka, většinou literární předloha předčí samotný film. Klobouk dolů.

drexik

drexik (hodnocení, recenze)

Kdyz se umi tak se umi, a Ja, robot je zarny priklad. Doslova luxusni scifarna

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

futurama je super ale nemysím si že je to okopírované tenhle film je prostě špičkový!!!

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Futuramu neznám, ale má to základy z knihy já robot, i když ta myšlenka mi připomíná Karla Čapka. Ten jeden okamžik, kdy se roboti vzbouří.

CTOKOKOTOB

CTOKOKOTOB (hodnocení, recenze)

To totiž není podle Asimova, to je obšlehlé z Futuramy - z toho dílu o Mámě

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Perfektí sci-fi. Není mu co vyčíst. Zkrátka film, který vás nutí přemýšlet a zatáhne vás do děje. A ta myšlenka: Tolik dokonalý počítač, že určuje priority mezi jednotnými zákony. Aneb: Pokrokem může lidstvo zničit samo sebe.

Alusenka

Alusenka (hodnocení, recenze)

Anýza: Naprosto souhlasím.. Navíc jsem se i zasmála.. Napříkla větě: "Doufám, že to nejezdí na benzín.. Benzín totiž vybuchuje.." :))

Anýza

Anýza (hodnocení, recenze)

Nemám slov, film má v sobě všechno, co má film mít. Napětí, myšlenku, dobrou hudbu, drama... lepší sci-fi jsem neviděla.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Santek: No vidíš, já nechápu, za co někteří vůbec nějaké hvězdičky dávají :))

akneleH

akneleH (hodnocení, recenze)

až na poněkud přehnané "nakažené"... Film měl pár opravdu pěkných momentů pro které stojí za to. Vyjádření toho, co z člověkem dělá samota a strach bylo velice zajímavé a nevšední.

davsch

davsch (hodnocení, recenze)

+ skvělé zpracování + svižně a zajimavě výprávěný příběh + morální poselství + dedektivní zápletka - moc vizuálních triků - přehnané akrobatické scény

drexik

drexik (hodnocení, recenze)

Kdyz chcete shlednout kvalitni sci-fi tak Já, robot je ta spravna volba. A snad bude nejake to pokracovani

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Nechápu proč někteří dávají jen dvě hvězdičky. Jednoznačně jeden z nejlepších sci-fi filmů nového tisícíletí. (těch nejlepších je asi tak do desíti)

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

myslel som si dlho, ze filmy nad 80% su pozeratelne, ale mylil som sa.

Fulham

Fulham (hodnocení, recenze)

Chtel jsem dat 4 hvezdy ale jedna veta v tom filmu me totalne dostala :) " hepčik mam alergii na sracky :)) to me dostalo a davam 5

fridge

fridge (hodnocení, recenze)

Na téma RUR se toho dá vymyslet i napřemýšlet hodně, ale tento film si vybral cestu vizuálních efektů a nulového příběhu. Některé schwarzeneggerovské pasáže také působí trochu patetickým dojmem. Dalo se natočit víc a Will Smith také umí lepší věci, Muži v Černém počínaje.

_ksilt

_ksilt (hodnocení, recenze)

Robot je proste skvelej, vsimli jste si jak vsichni padouchove ci odlisni od stada dostavaji v americkych filmech anglicky prizvuk ? Cimpak to asi je ? :-))

 (hodnocení, recenze)

Dobře udělaný film, který si sice z Asimova sebral pouze tři zákony robotiky a základní konflikt mezi nimi, ale který také dokáže velmi nadchnout a dostat diváka do varu:-)

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

člověk by to neřekl, ale tohle se opravdu povedlo! Will Smith je tady prostě výbornej.

Muff

Muff (hodnocení, recenze)

Alex Proyas si dovolil hodně, vrhnout se na zfilmování Asimova, klasika sci-fi. Četl jsem od Asimova většinu jeho povídek a románů a jak jsem předpokládal a jak je poslední dobou zvykem v Holywoodských studiích, film byl předlohou skutečně jen inspirován. Podle mě to ale vůbec nebylo na škodu. Po dlouhé době jsem byl tímto snímkem opravdu nadšen. V celém filmu snad nejsou hluchá místa, když vystřídá svižnou akci nějaká klidnější chvilka, je důležitá pro udržení linie příběhu, který výstřední detektiv rozplétá. Will Smith byl vynikající volbou, jeho chování, hlášky, nasranost, averze, všechno mu člověk zbaští i s navijákem. Triky nejsou samoúčelné, působí spíše jako dotvoření atmosféry, přestože se s nimi setkáme prakticky na každém záběru, celkový dojem dotváří řada drobných detailů, perfektní je také ozvučení a hudební kulisa, kterou člověk vědomě vůbec nevnímá. Opět trochu přeslazený výkladový konec filmu se dá odpustit, protože zároveň přinese rozuzlení celého příběhu. I přes drobné nedostatky (jak dlouho asi letí zvuk hlasu přes obrovskou halu s roboty? tak jak to, že na otázku vyslovenou vpředu odpoví roboti vzadu přesně ve stejném okamžiku jako ti vpředu? nejspíš jsem jenom š oural, ale tohle mě prostě hned napadlo ... a ještě jeden k dabingu: řekla by suchá DOKTORKA Calvinová "děláte si srandu?", to asi ne ...) je tu spád, humor, prostě příjemná podívaná. Dávám 5, nemůžu jinak.

johnys

johnys (hodnocení, recenze)

Nejlepsi sci-fi za posl. 5 let, ktere jsem videl, s bravurnim Willem... Melo to myslenku, spad, vtip, famozni podivana...

Wolverin

Wolverin (hodnocení, recenze)

Úžasný filmový zážitek, u kterého jsem doslova chrochtal blahem. Neni nic co bych mohl tomuto skvělému filmu vytknout, a proto shrnu alespoň pár (protože kdybych měl vypisovat všechny, tak bych měsíc nic jiného nedělal) vydařených momentů. Nejprve začnu výborným obsazením hlavní role = podle mě jeden z nejlepších herců poslední doby, kdo jiný než WILL SMITH. Dále poutavý příběh s prvotřídními triky a skvěle odvedená práce režiséra Alexe Proyase. Prostě filmový skvost, který byste si neměli nechat ujít!!!

Související novinky

Ocelové jeskyně míří do kin

Ocelové jeskyně míří do kin

28.07.2016

Isaac Asimov vymyslel tři zákony robotiky a napsal stovky knih, takže je docela fascinující, že se dočkal jen dvou hollywoodských filmů. Chris Columbus natočil Pozitronového muže (aka Andrew - člen… (více)

Jaime Lannister jako mstivý egyptský bůh?

Jaime Lannister jako mstivý egyptský bůh?

07.06.2013

Další urostlý blonďák v roli nebešťana, který sestoupí mezi smrtelníky a předvede jim, zač je toho kladivo? I když v tomto případě spíš kopí, bitevní palici nebo efektní dvojzubec. Nikolaj Coster… (více)

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama