Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu je zasazen do chudého hornického městečka na jihovýchodě USA, Estherslope. Mladý Dick je samotář a horlivý pacifista - ovšem jen do okamžiku, kdy se jeho ruce dotknou střelné zbraně. Radikálně mu to změní život. Založí tajný chlapecký klub, nazvaný Dandies, jehož heslem je mír se zbraní v ruce. Navzdory přísnému pravidlu Dandies - zbraň zbožně uctívat, ale nikdy ji nepoužít, se mladíci dostanou do situace, kdy nemají jiné východisko... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (122)

Gore 

všechny recenze uživatele

Poslední slova před smrtí: "Jéé kluci, podívejte, já chodím!" - tak to je dobrá trefa do Američanů od dánskejch kluků (L. von Trier - scénář,T. Vinterberg - režie). Nemůžu si pomoc, ale mám slabost pro ujetý konce. A navrh sympatičtí hrdinové v zajímavém příběhu, kde jsou veškerá pravidla story převracována vzhůru a vedena ad absurdum, ale co lze taky čekat od zakladatelů Manifestu Dogma, že? :-). Zdvihám prst pro tento film, jen mi tam ještě něco chybělo, aby to bylo dokonalý. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, milá Ameriko, zbraně jsou špatné, rozumíme si? Můžete se snažit jak chcete, ale tam, kde se objeví zbraň, to nikdy nemůže dopadnout dobře. Tak to alespoň tvrdí pánové von Trier a Vinterberg a činí tak způsobem, který mi nepřijde zrovna dvakrát zajímavý (i když někdo to asi uvidí jinak). A proto je pro mě největší devizou filmu představitel hlavního hrdiny. Mít svoji vlastní pistoli, určitě by se jmenovala Jamie. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

O tom, co se může stát, když se parta dospívajících outsiderů v chudé malé díře Estherlope kdesi v Alabamě zamiluje do zbraní, sic s poctivou myšlenkou nosit je jen na kuráž a nikomu neublížit. Na americkém Jihu se podle Thomase Vinterberga nechodí pro kulku daleko a místní šerif nerozumí žertům. Zajímavý, i když trochu předvítadelný film, který mě velmi zaujal i vletošní karlovarské konkurenci a 5 hvězd si zaslouží. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Velmi slusne drama o tajnem spolku Dandies, kde z mistnich loseru se najednou stanou sebevedomi mladi lide. Konec me pripadal neco na zpusob westernu, kdy hlavnim hrdinove vyznavaji cest, pratelstvi atd. ()

axiom 

všechny recenze uživatele

Bylo to jakési takové divné. Začátek a rozjezd celkem dobrý, kamsi to směřovalo, ale pak se to tak nějak divně zvrtlo a doklopýtalo až do smutného konce. Tak do půlky filmu jsem uvažoval o 4, ale ne, ne. ()

dvd-L 

všechny recenze uživatele

Alternativa: Představte si svůj bunkr za sídlištěm jako opuštěnou důlní halu, partu z jiného sídliště jako american rangers and cops a vaše plastové špuntovky v duchu vyměnte za miláčky ráže 6,65. Vůdcem party jmenujte v tajemném rituálu u kulatého stolu sígra Davida Lynche (oprava: Lars Von Triera) a všichni společně běžte vyjíst špajzku vašim vznětlivým prarodičům. ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme viac ako pri ktoromkoľvek inom som mal pocit, ze ho točia minimálne 2 reziseri naraz! A to presne od polovice! Kde prvá časť pomocou vypravaca buduje charaktery postav a chémiu medzi nimi, ktorú okamžite nici druha polovica absolútne nezmyselnou "pouličnou" prestrelkou typu Komisár Rex alebo obdobych velkodiel! ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Pcha...Můj miláček ráže 6,65??? Tvůrce scénáře - Lars von Trier? No tak to je moc. Na film jsem se díval se zájmem. Vše mi přišlo tak, jak být má..zajímavé, herci uvěřitelní, hudba také padnoucí. Vše je ale uzavřeno tak směšně a neuvěřitelně, že si Dear Wendy prostě víc jak dvě hvězdy nezaslouží. Nezaslouží. Mým návrhem by bylo...vzít všechny lidi, co se na filmu podíleli..a dát jim lepší scénář..to bych si "sednul na p*del" a vsadím se, že hodnocení by bylo daleko, daleko, vyšší!! To je snad poprvé, co Larse hodnotím ryze záporně. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Dvě hvězdy za originální nápad, a Jamie Bella. Ale jinak mne film nudil, téma mi nic neříkalo, filosofie se mi nelíbila, a nějak mne nezajímalo jak to skončí. Možná že někdo pochopí, o co hlavním postavám filmu šlo. Mě to ale přišlo trochu jako prázdné řeči. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

Prekvapive predstavenie s mierne surealnym dejom. Film nie je ani kritikou ameriky ani zbrani ani ostatnych veci, ktore by chceli povrchni komentatori velmi rychlo a lahko nan nasit. Neverte im. Niekde na polceste medzi mesteckami Dogville a Everington sa tu rozohrava pribeh o najdenej dovere v seba a o dovere k svojim priatelom. O naivnej snahe zmenit zly svet. A o fatalnej konfrontacii s nim. Mozno pre POMOtanych divakov je to rozporuplny a pseudoumelecky film. Ale pre nas ostatnych je to film, co stoji za pozornost a u mna osobne za plnych 5 pozornosti. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zaujímavý film, ktorého najväčšou slabinou je, že v sebe obsahuje aj istú myšlienku, ktorá však mierne postráda zdravú logiku. Ako-tak by som ešte dokázal sa preniesť cez pacifizmus so zbraňami ak by sa príbeh neuberal k tomu záveru aký mal. Spočiatku to vyzeralo na zaujímavý príbeh, kde si hŕstka ľudí dvíha svoje sebavedomie (skvele ho vidieť hlavne u ženskej predstaviteľky- teda divák ho naplno neuvidíJ), ale postupom času to prechádza až do absurdností, ktoré vyvrcholia nezmyselným bojom o dokončenie misie. Ak by som mal hodnotiť iba film a bol by som presvedčený, že v ňom netreba hľadať žiadne posolstvo, tak hodnotím o stupeň vyššie, ale som presvedčený, že nemalo ísť len o filmovú zábavu, ale aj o pohnutie mysle a to sa spôsobom spracovania danej myšlienky mierne nezdarilo a preto takéto výsledné hodnotenie. ()

Fredericus

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mně to líbilo, takže co. (Ono taky těžko můžu jinak, když mně někdo soustavně pouští např. The Zombies – a nezabíjí to nějakými sentimentálnostmi, jako třeba R. Zemeckis). - - - Na druhou stranu – Triedr a Vinterberg to (podle všeho) nemínili jako „abstraktní“ film, byť cosi jako „evropská kritika amerického militarismu“ snad opravdu nebylo záměrem tvůrců. Ovšem dneska mě už poměrně iritují (že bych před lety psal jinak, nepochybuji) ty okázálé „dogma-postupy“ (kamera), resp. jejich popírání. Patrně jsem taky nedocenil všechny ty roztomilé hrátky s odkazy na western a kdovíco ještě. Overvoice mě jako obvykle poněkud namíchl, takže mně dílem unikla jeho (údajná) narativní rafinovanost. Věci tzv. nevěrohodné - „hornické městečko“, zápletka s babkou, „plastikový šerif“ (tímto děkuji Nomádovi) a vlastně skoro všecko – jsem podobně prostomyslně chápal jako záměrně komické (kolik krásné absurdity jsem tím získal!). Asi bych se měl nad sebou zamyslet. (Ještě jsem chtěl upozornit na (jiné) zajímavé komentáře, ale je jich tentokrát tolik, že na to kašlu.) ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Trierovský příběh (i styl kamery) to u mne má snad vždy jisté. Navíc to téma pocitu bezmoci a ztracenosti, vtipný pohled na zbraň coby komplement pacifisty... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Ne-u-věřitelné. Měla to být nějaká parafráze na Butche Kassidyho a Sundance Kida? Jak jen se "pacifisti" dokáží během chvilky změnit... Ale můj názor to nezmění, že se až na posledních 15 minut jednalo o dlouhou nezajímavou nudu, takže jednou stačí... i když byl scénáristou Trier. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Z Dear Wendy mám hodně smíšené pocity, ale musím se přiklonit spíše k horšímu hodnocení. Celý film průběžně připomíná nevinnou, ale drsnou hru dětí v Estherlope, a proto mi závěr přišel trochu neodpovídající a popírající to, k čemu diváka první polovina snímku vedla. Přesto je film natočený velmi sugestivně a je vidět ruka Larse von Trieta, který je autorem scénáře. Doporučuji shlédnout... ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, ze kterého nevzniklo nic víc než pár hezkých obrázků, písniček a nepřesvědčivých chlapců... ()

sefino 

všechny recenze uživatele

Výborně rozjetý začátek mi zkazil poněkud nezábavný a i nezáživný konec, ve kterém bylo skryto morální poselství - Zbraně jsou špatné!!! ()

Reklama

Reklama