Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu je zasazen do chudého hornického městečka na jihovýchodě USA, Estherslope. Mladý Dick je samotář a horlivý pacifista - ovšem jen do okamžiku, kdy se jeho ruce dotknou střelné zbraně. Radikálně mu to změní život. Založí tajný chlapecký klub, nazvaný Dandies, jehož heslem je mír se zbraní v ruce. Navzdory přísnému pravidlu Dandies - zbraň zbožně uctívat, ale nikdy ji nepoužít, se mladíci dostanou do situace, kdy nemají jiné východisko... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (122)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se dokoukal, konec byl alespoň zajímavější - akčnější, ale po celou dobu to vlastně byla možná reklama, co se odvíjí v amerických mladistvých dětí, jejich touha po zbraní a jak to většinou i končí, jak se můžeme dozvědět na konci tohoto filmu, tak i každý týden v novinách. Americká záliba zbraní asi nikdy neumře a tak jen můžeme doufat, že to k nám nikdy nedojde a nebudeme každý z nás nosit zbraň u sebe a nebudeme po sobě střílet a chránit svůj pozemek s brokovnicí v ruce. ::(( ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme viac ako pri ktoromkoľvek inom som mal pocit, ze ho točia minimálne 2 reziseri naraz! A to presne od polovice! Kde prvá časť pomocou vypravaca buduje charaktery postav a chémiu medzi nimi, ktorú okamžite nici druha polovica absolútne nezmyselnou "pouličnou" prestrelkou typu Komisár Rex alebo obdobych velkodiel! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dánové umí. Není to přesně to, co jsem očekával od kritiky světa, v kterém jsou zbraně na úrovni nejbližších a nejvěrnějších přátel (všichni psi a kočky prominou...), ale přesto jde o kvalitní podívanou. Chybí větší syrovost a mrazivější momenty, ale přesto je tu patrná kvalita scénáře, který ví co chce říct a nebalí na sebe příliš zbytečností. K tomu stačí připočíst vizuální chuťovky v podobě ručně kreslených návrhů a různých maličkostí do obrazu, které dotváří krásný styl snímku. Jméno režiséra Thomase Vinterberga je vcelku neznámé, raději bych zde viděl jméno scénáristy filmu, Larse von Triera. Ten by film jistě lépe prodal a hlavně by v člověku zůstal mnohem déle a možná i navždy. Nepodařilo se to, přesto jde o snímek, který by měl divák vidět, protože má i přes několik přešlapů silné poselství. Velmi silné 3*, třeba další shlédnutí to vylepší. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

O tom, co se může stát, když se parta dospívajících outsiderů v chudé malé díře Estherlope kdesi v Alabamě zamiluje do zbraní, sic s poctivou myšlenkou nosit je jen na kuráž a nikomu neublížit. Na americkém Jihu se podle Thomase Vinterberga nechodí pro kulku daleko a místní šerif nerozumí žertům. Zajímavý, i když trochu předvítadelný film, který mě velmi zaujal i vletošní karlovarské konkurenci a 5 hvězd si zaslouží. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Von Trier a Vintenberg sa pohrávajú s westernovými konvenciami a prinášajú moderný western s klasickou záverečnou prestrelkou na námestí a šušľajúceho Billa Pulmana ako typického amerického šerifa v zapadákove, o ktorom nikto nikdy nechyroval. Dáni reflektujú americkú posadnutosť vlastníctvom zbraní a akosi pod prúdom deja a emócií mám dojem, že nie tak úplne chápu celkový problém a tamojšiu mentalitu. Každopádne ide o originálny počin, ktorý stojí za pozretie, ale je asi skôr určený pre milovníkov Dogmy a porušovaniu jej pravidiel, ako aj pre fanúšikov oboch tvorcov. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • V původním scénaři Larse von Triera bylo všem hlavním hrdinům přes 20 let. Režisér Thomas Vinterberg se rozhodl udělat z nich místo toho mladíky. Scénárista Trier později řekl, že to byl velmi dobrý nápad. (ČSFD)
  • Lars von Trier napsal scénář k filmu s úmyslem, že snímek bude i režírovat, ale nakonec o to požádal svého přítele Thomase Vinterberga. (xerno)

Reklama

Reklama